Spodniobuty / spiochy - neoprenowe czy oddychajÄ…ce?
#81 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 17:25
#82 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 19:17
A co polecić? Solvkrokeny majÄ… w Polsce dobrÄ… opiniÄ™. Sam obecnie uÅźywam irlandzkich Climb 8. ZapÅ‚aciÅ‚em za nie 120 euro z przesyÅ‚kÄ…, majÄ… 2 lata gwarancji. Z trzech par gaci, ktÃÅ‚rych uÅźywaÅ‚em te sÄ… zdecydowanie najlepsze.
#83 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 19:34
http://www.taimen.com//product/simms-l2-stockingfoots_2086/8 9759
MoÅźe to.
#84 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 19:35
#85 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 19:38
#86 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 19:41
#87 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 19:44
#88 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 20:03
http://www.taimen.com//product/taimen-master-ii-waders_5921/ 93051
#89 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 21:15
Takie mi się podobają i ciekaw jestem jak bym się czuł w nich na łodzi cały dzień wędkując w chłodniejsze dni.
TÄ… firmÄ™ Ci odradzam...Moje Taimenie padÅ‚y po 2 m-cach. OdesÅ‚aÅ‚em, niby naprawili szycie materiaÅ‚u, ale skarpety cieknÄ… dalej. DaÅ‚em sobie spokÃÅ‚j z naprawami gwarancyjnymi, bo koszty wysyÅ‚ek Å›piochÃÅ‚w do Polski przewyÅźszyÅ‚ by wartość gaci...
#90 OFFLINE
#91 OFFLINE
Napisano 20 październik 2011 - 22:44
Moim zdaniem neopreny sÄ… za ciÄ™Åźkie, latem moÅźna sobie jajka ugotować na twardo, a jesieniÄ… i tak trzeba coÅ› zaÅ‚oÅźyć pod spÃÅ‚d.
W oddychajÄ…ce wÅ‚aÅ›ciwoÅ›ci rÃÅ‚Åźnych Å›piochÃÅ‚w nie wierz za mocno, trochÄ™ oddajÄ… na zewnÄ…trz, ale nie jest to technologia dobrych kurtek, czy prawdziwych windstopperÃÅ‚w.
JeÅźeli chodzio inne firmy, to obserwujÄ™ kolegÃÅ‚w, ktÃÅ‚rzy uÅźywajÄ…. Daiwa - wielka poraÅźka, szkoda 2 zÅ‚ na to coÅ›. PÄ™kajÄ…, przecierajÄ… siÄ™ skarpety, itd, itp.
Taimen - jak trafisz egzamplarz, robione sÄ… w taniej, chiÅ„skiej fabryce. Gwarancyjnie mr wÅ‚aÅ›cicel je naprawia, ale skutek bywa rÃÅ‚Åźny.
Cormoran - ostatnio byÅ‚em z kumplem, ktÃÅ‚ry wziÄ…Å‚ nÃÅ‚wkÄ™ na pierwszy wyjazd, zadarÅ‚ nogÄ™ i pÄ™kÅ‚y na d...e. CaÅ‚y wyjazd miaÅ‚ do niczego.
Behr - nie widziaÅ‚em wdzianka, ale mam kilka ich ciuchÃÅ‚w i sÄ… wysokiej klasy.
Solvkroken - byÅ‚em z koleÅźkÄ… na wyjeździe, miaÅ‚ takie Å›piochy. Bardzo sobie chwaliÅ‚, lekkie, elastyczne, dobra cena.
To tyle, co wiem w tym temacie, mam nadziejÄ™, Åźe pomogÅ‚em choć odrobinÄ™.
#92 OFFLINE
Napisano 21 październik 2011 - 09:42
Dopiero w tym sezonie zaczęły po kropelce sÄ…czyć na jednym ze szwÃÅ‚w.
JeÅźeli nic siÄ™ nie zmieniÅ‚o w jakoÅ›ci - to polecam.
#93 ONLINE
Napisano 21 październik 2011 - 20:02
Znając trochę sytuację z lat poprzednich (mam lekkie Solvkrokeny i piankowe Oceany), wskazać Ci mogę jedynie na oddychacze.Takie mi się podobają i ciekaw jestem jak bym się czuł w nich na łodzi cały dzień wędkując w chłodniejsze dni.
To na Å‚odzi.
Mniej ambarasu z przebieraniem a przecieÅź o to chodzi. No i na Å‚odzi rÃÅ‚wnieÅź komfortowo caÅ‚kiem być moÅźe.
Jeśli chodzi o pływadło, to nie wiem. Sam kupiłbym piankę.
Dwa w jednym (w domyśle pianka), to w zasadzie niczego nie zmieni. Miałeś i wiesz najlepiej, jak jest
PS.
JeÅ›li pianka w Å›pochach Cormorana jest ta sama, ktÃÅ‚rÄ… mam w ocieplanych woderach tej firmy, to warta jest grzechu. Tak sobie przypomniaÅ‚em teraz a wÅ‚aÅ›ciwie mÃÅ‚j przedmÃÅ‚wca mi to uÅ›wiadomiÅ‚
#94 OFFLINE
Napisano 22 październik 2011 - 14:24
#96 OFFLINE
Napisano 26 październik 2011 - 11:25
#97 OFFLINE
Napisano 27 październik 2011 - 14:30
W buty zakÅ‚adam cieniutkÄ… skarpetkÄ™ baweÅ‚nianÄ… i na to grubÄ… z weÅ‚nÄ… merynosa, albo cieÅ„szÄ… weÅ‚nianÄ…. JeÅ›li duÅźo chodzisz w Å›piochach, to polecam skarpety z nićmi zawierajÄ…cymi tlenek srebra, ktÃÅ‚re usuwajÄ… smrodek. NiektÃÅ‚rzy koledzy zakÅ‚adajÄ… skarpety z cieniutkiego neoprenu, teÅź niezÅ‚e, ale przy chodzeniu cholernie poci siÄ™ stopa (przynajmniej moja.
Bartek
#98 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2013 - 20:07
Czy ktoś z was miał styczność z tańszymi modelami gaci Redingtona?
chodzi o modele
Redington Crosswater Wader,szukam czegoś co podoła deszczom na pontonie raczej brodzenie to tylko przy wodowaniu jednostki
http://www.flyhouse....gton-crosswater
#99 OFFLINE
Napisano 16 styczeń 2013 - 20:10
Czy ktoś z was miał styczność z tańszymi modelami gaci Redingtona?chodzi o modele
Redington Crosswater Wader,szukam czegoś co podoła deszczom na pontonie raczej brodzenie to tylko przy wodowaniu jednostki
Przemek a po cholerę CI do siedzenia na pontonie czy wodowania oddychające, zwykła cerata wystarczy szkoda kasę topić.Raczej nie spodziewaj się dobrej jakości.
#100 ONLINE
Napisano 16 styczeń 2013 - 20:16
Nie znam się na wodowaniu pontonu. Natomiast kolega, jak wodował łódź, a czasem przy wyciąganiu, zakładał często neopreny.
Tylko, że zaraz po wejściu na łajbę (lub wyjściu na brzeg) zdejmował.
Pływanie, w neoprenach, pontonem raczej mało komfortowe.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Śpiochy, spodniobuty i buty MikadoNapisany przez aczarny , 14 sty 2014 śpiochy, wodery |
|
|
||
SprzÄ™t wÄ™dkarski →
Odzież wÄ™dkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych