Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Szukam rodbuildera / pracowni?

naprawy rodbuilding

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
835 odpowiedzi w tym temacie

#181 OFFLINE   manonegra13

manonegra13

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 411 postów
  • LokalizacjaHiszpania

Napisano 27 lipiec 2011 - 18:42

Cały czas chodzi mi po głowie co zrobić z tym kijem i dziś wymyśliłem coś takiego ;) jako że dolnik jest długi ma 51cm pomyślałem go obciąć 25cm i dociążyć, po obcięciu do stopki kołowrotka będzie 15cm .
Teraz drugi element skrócić od góry 25cm plus tyle ile by miała szczytówka do wklejenia, tylko nie wiem czy dobrał by taką szczytówkę by wchodziła ładnie w parabolę z resztą wędki. Po wykonaniu tych zabiegów był by kij 2.10 na ponton bo o taki mi chodzi.Czy robił ktoś podobne eksperymenty?jak to się będzie miało z cw? Czy dolnik nie będzie krótki? dodam iż cw org. 14-35g a kij bym chciał uzyskać pod sandacza i szczupaka.

#182 OFFLINE   Adamus

Adamus

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 170 postów
  • LokalizacjaCieszyn

Napisano 28 lipiec 2011 - 20:04

Nie przerabiać. Koncepcja tej wędki jest wbrew pozorom bardzo przemyslana i ok. Tylko trzeba potrafić to wykorzystać. W niektórych sytuacjach jest nie zastąpiona. Oczywiście służy do łowienia w agresywnym opadzie ciężkimi przynętami a nie do wleczenia 2 g główek.
Posiadam i wiele razy się o tym przekonałem.

#183 OFFLINE   manonegra13

manonegra13

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 411 postów
  • LokalizacjaHiszpania

Napisano 28 lipiec 2011 - 20:50

Kolego Adamus , pewnie masz trochę racji , ale ten kijek jest mi teraz zbędny bo zastąpiłem go shimano speedmaster 2.7m i 15-40g , kij jak już pisałem jest fajny i szybki ale widocznie nie potrafiłem korzystać z jego walorów , nie wiem jak Ty to robisz zawieszając przynętę by się przemieścić w inne miejsce? mi w tym momencie łamią się szczytówki albo jak podbierasz rybę jak jesteś sam na łowisku ? również możesz spodziewać się złamania szczytówki ,jeśli chodzi o ciężki opad to raczej tylko tak łowię , w moim pudle nie znajdziesz główki poniżej 12g , teraz potrzebuję przerobić ten kij bądź sprzedać gdyż potrzebuję kija na ponton krótszego dlatego próbuję wykorzystać to co mam i zalega :D

#184 OFFLINE   manonegra13

manonegra13

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 411 postów
  • LokalizacjaHiszpania

Napisano 30 lipiec 2011 - 12:57

Wędka trafiła do działu sprzedam , może uniknie przeróbki , jeśli nie zostanie sprzedana pójdzie do przeróbki na krótką w pracowni w Wrocławiu ;)

#185 OFFLINE   manonegra13

manonegra13

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 411 postów
  • LokalizacjaHiszpania

Napisano 31 lipiec 2011 - 13:56

Koniec tematu ,wędka zmieniła właściciela ;)

#186 OFFLINE   tpe

tpe

www.basshunting.blogspot.ie

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 postów
  • LokalizacjaIre
  • Imię:Tomek

Napisano 05 wrzesień 2011 - 11:22

Powoli zaczynam myśleć o powrocie do ojczyzny, ale za nim to nastąpi chciałbym powiększyć swój arsenał o kilka wędek. Do tej pory moje zamówienia realizował X-Rods, ale Daniel chyba zamknął pracownię....Szkoda bo moje CD-ki są wykonane perfekcyjnie.

Dużo dobrego słyszałem o Fishingart, może faktycznie przerzucę się na CTS-a?

A jakie są Wasze typy, gdzie teraz budujecie wędki?

#187 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 05 wrzesień 2011 - 11:24

W fishingarcie ale czy koniecznie cts-a?Przyjedziesz dam Ci pomacać resstafina :D
Muchówka hm62 czeka na Ciebie, no chyba że zapomniałeś :D

#188 OFFLINE   Wędkarz87

Wędkarz87

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1347 postów

Napisano 05 wrzesień 2011 - 11:27

Nie mam szafy pełnej wędek,ale nie zaszkodzi napisać - jeśli rozglądasz się za czymś nowym sprawdź ofertę Phenix'a,mam jednego kija na tym blanku i nie zamierzam się z nim rozstawać...

#189 OFFLINE   tpe

tpe

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 postów
  • LokalizacjaIre

Napisano 05 wrzesień 2011 - 11:28

W fishingarcie ale czy koniecznie cts-a?Przyjedziesz dam Ci pomacać resstafina :D
Muchówka hm62 czeka na Ciebie, no chyba że zapomniałeś :D

Józiu, nie zapomniałem Mam nadzieję, że połowię nią jeszcze lipienie na Sanie w tym roku. Co do resstafina...1200 zł za kija to max, co mogę przełknąć :lol:

#190 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady

Napisano 05 wrzesień 2011 - 11:54

Jak chcesz naprawdę superowy patyczek 2w1 jak jeden szampon to trzeba przełyk nieco poszerzyć :D .
A cts-y też są przyzwoite :D.

#191 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 05 wrzesień 2011 - 14:15

Hej Tomku
Ja po akcjach rodbuilderskich z robienia wędek się wyleczyłem skutecznie. Dość miałem dziwnych sytuacji, czekania miesiącami i miałem takie przejścia praktycznie za każdym razem, po za - właśnie Fishing Artem. Teraz - wolę iść do sklepu i brać ze stojaka, nawet jeśli ma być stówę lub dwie więcej. Wiem ze jak coś pierdyknie to nie ma dumania co dalej odsyłania, czekania etc, tylko w naście dni jestem z powrotem działający
Ale gdyby mnie naszło, na robienie wędki - to tam, bo jest to na miejscu.
Ja robiłem tylko drobną naprawę szczytówki, ale kilku kolegów robiło wędki i za KAŻDYM RAZEM były na czas. Często kilka dni wcześniej, co jest chyba osiągnięciem niespotykanym zbyt często u nas na rynku.
Co najciekawsze, z tego co ludzie mówią, właściciel zajmuje się tym w duzej mierze hobbystycznie, tym bardziej warto cenić terminowość.

#192 OFFLINE   Grego

Grego

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 312 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 wrzesień 2011 - 14:52

Potwierdzam to, co napisali koledzy: standerus i Jozi. FishingArt to ze wszech miar godne polecenia rozwiązanie - (przed)terminowo, dokładnie według oczekiwań i ze świetnym kontaktem. Restaffine - najlepsza spinningowa wędka, jaką miałem; choć również najdroższa... Warto jednak o tym pomyśleć.
Pozdrawiam,
Grego

#193 OFFLINE   Revizor

Revizor

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 272 postów
  • LokalizacjaJabłonna/k. W-wy
  • Imię:Marcin

Napisano 05 wrzesień 2011 - 15:07

Ja ze swojej strony odpowiem Ci tak. Mam 4 kijki z pracowni. Trzy robiłem w FC - gorąco polecam. Na czas zgodnie z oczekiwaniami, XLS nawet je przerósł :D. Jeden kijek zrobiłem w Art-rod, na odległość mailowo. Chciałem zobaczyć jak wyjdzie. Wyszło super. Także z mojej stromy mogę polecić te dwie pracownie. Pewnie, na czas i zgodnie z oczekiwaniami, a nawet ponad nie.

#194 OFFLINE   mifek

mifek

SUM

• +Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 11308 postów
  • LokalizacjaWioska Z Tramwajami
  • Imię:Rafał
  • Nazwisko:...znane...

Napisano 05 wrzesień 2011 - 15:54

no to zeby bylo tez i mniej stronniczo... U daniela robilem kije w czasach gdy jeszcze nie mial pracowni. bardzo lubie jego szkole i wyczucie estetyki - choc sam daniel wie ze w moich kijach to ja mowie jak maja byc wykonczone i rodbuilder nieczesto ma tutaj cos do powiedzienia. choc kilka razy mialo miejsce odstępstwo od RXrods. obecnie po tym co ogladalem, czym lowilem, czym macham i do czego wracam z najwiekszą chęcią na MOIM oplacu boju sa tylko PHENIX'y spod ręki Łukasza Masiaka - czyli rodmas.

#195 OFFLINE   Marcin Rafalski

Marcin Rafalski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 753 postów
  • LokalizacjaPoznań

Napisano 05 wrzesień 2011 - 15:59

Moje rekomendacje:
-Rodmas Łukasz Masiak 13 lub 14 wędek , Castingi oraz 3 spiningi zawsze bardzo OK
-X-rods: 3 castingi było b. OK
-FC: jeden spin, jeden cast - nie polecam
U.

#196 OFFLINE   Artek

Artek

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2004 postów
  • LokalizacjaWielkopolska
  • Imię:Artur

Napisano 05 wrzesień 2011 - 17:59

Z mojej strony tak,pierwszy kij robiony w ART-ROD,tak jak chciałem,efekt końcowy super,drugi kij w FC,efekt super,trzeci robiony ponownie w ART-ROD,efekt super,polecam te dwie pracownie.

#197 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4148 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 05 wrzesień 2011 - 20:37

Ja moge tylko dodac ze dwa patolki zbroił p. Sergiusz FishingRod-wszystko ok :mellow: nawet BARDZO :mellow: ,oraz nasz kolega Kamil vel Mekamil też dwa projekty i jestem mega bardzo zadowolony. Wszysko tak jak chciałem nawet przed czasem :mellow: Moge polecic z czystym sumieniem te dwie osoby. Pozdrawiam Karol.

#198 OFFLINE   tpe

tpe

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 3530 postów
  • LokalizacjaIre

Napisano 06 wrzesień 2011 - 08:47

Dzięki Panowie. Przeanalizuję wszystkie uwagi, odwiedzę kolegę Jozi i zaczynam budowę 2-3 wędek.

Fajne kije i w moim guście robi Mekamil, ale na mojej wysepce pojawił się prawdziwy spec Podobno Peresada robi następnego kija B)

P.S. Z całym szacunkiem dla Pana Irka, ale kije z FC kompletnie mi się nie podobają...Ale ja już taki jestem dziwny, Mercedesy też mi nie lezą :lol:

#199 OFFLINE   Kuba Standera

Kuba Standera

W walce z głupota nie ma wygranych, są tylko cudem ocaleni

• Bloggerzy
  • PipPipPipPip
  • 9643 postów
  • LokalizacjaGibraltar i okolice

Napisano 06 wrzesień 2011 - 08:57

na mojej wysepce pojawił się prawdziwy spec Podobno Peresada robi następnego kija B)

Hej
Nawet myślałem to napisać. Mając pod bokiem początkującego rod buildera - chyba jemu powierzyłbym zrobienie wędki.

#200 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady

Napisano 06 wrzesień 2011 - 09:03

Tomek bo rodwojenia jaźni dostaniesz, komu powierzyć swoje funty :lol:

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: naprawy, rodbuilding

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1