#481 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 08:28
#482 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 08:28
#483 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 08:47
starą podgrzej zapalniczką, stanowczo acz delikatnie i kombinerkami zsuń.
#484 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 08:51
Nigdy nie wklejaj tak przelotki jak radzi @ tebe do szczytowek węglowych!!!!
Klej termiczny lub Epoxyd (może być i Distal).
- Del Toro lubi to
#485 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 09:04
................. . No i gdzie kupić nową.
....................
Jest jeszcze wędkarski na Ruskiej? Nie, to może wsiądź w tramwaj i wysiądź na Świebodzkim. Dalej już pieszo do Krokodyla.
Przy placu Św. Macieja jest sklepik Spinning, czy jakoś tak a w nim człowiek trudniący się naprawami. Może tam?
To z pamięci. A na bieżąco:
https://www.google.p...i sklep wrocław
Użytkownik popper edytował ten post 04 wrzesień 2015 - 09:08
#486 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 09:44
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 04 wrzesień 2015 - 09:52
#487 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 10:44
Bój się Boga!!!!!
Nigdy nie wklejaj tak przelotki jak radzi @ tebe do szczytowek węglowych!!!!
Klej termiczny lub Epoxyd (może być i Distal).
Czemu? Ja w swoim spinie właśnie tak wklejałem, jadę już tak 2-gi rok wędka katowana nieustanie nie raz "wygrzebywałem" nią wobka z pomiedzy kamieni i wszystko jest git Co nie zmienia faktu, że mój spin to już totalny szrot i w czymś lepszym wolałbym to zrobić w inny sposób choćby ze względow estetycznych (biały nalot przy cyjanoakrylach)
Pozdro!
#488 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 11:05
Czemu? Ja w swoim spinie właśnie tak wklejałem, jadę już tak 2-gi rok wędka katowana nieustanie nie raz "wygrzebywałem" nią wobka z pomiedzy kamieni i wszystko jest git Co nie zmienia faktu, że mój spin to już totalny szrot i w czymś lepszym wolałbym to zrobić w inny sposób choćby ze względow estetycznych (biały nalot przy cyjanoakrylach)
Pozdro!
Czemu???? O to spytaj firmy które zbroją wędki.
Klej cyjanoakrylowy należy do klei agresywnych, co robi z poliwęglanem i innymi plastikami zapewne wiesz.
Co zrobi z węglową cieniutką szczytówką w miejscu przelotki, pomyśl.
Zrób sobie próbę na kawałku starego węglowego kawałka blanku z klejem. Wrażenia opiszesz i każdemu zapewne się przydadzą.
Skoro "ktoś" wkleja na tym czym się powinno (firmy, zbrojmistrze) to ja ich nie próbuję poprawić i szukać "ruskiej" alternatywy.
Hej.
- fish28 lubi to
#489 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 11:48
To jest nr 782 256 478 do Sergiusza z fishingrod napewno ci to zrobi bezporoblemowo kolego.
#490 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 16:42
Czemu???? O to spytaj firmy które zbroją wędki.
Klej cyjanoakrylowy należy do klei agresywnych, co robi z poliwęglanem i innymi plastikami zapewne wiesz.
Co zrobi z węglową cieniutką szczytówką w miejscu przelotki, pomyśl.
Zrób sobie próbę na kawałku starego węglowego kawałka blanku z klejem. Wrażenia opiszesz i każdemu zapewne się przydadzą.
Skoro "ktoś" wkleja na tym czym się powinno (firmy, zbrojmistrze) to ja ich nie próbuję poprawić i szukać "ruskiej" alternatywy.
Hej.
W mojej wklejce przelotkę szczytową mam wklejoną na kropelkę i jakoś nią łowię już rok i nic się z nią nie dzieje , o co chodzi??
#491 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 16:46
W mojej wklejce przelotkę szczytową mam wklejoną na kropelkę i jakoś nią łowię już rok i nic się z nią nie dzieje , o co chodzi??
O to, że włóknom szklanym nie szkodzi?
#492 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 17:25
@tebe
Yyyyyyyyyyyhhhhhhyyyyyyyy ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
O to, że włóknom szklanym nie szkodzi?
#493 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 22:15
Na kropelke zdecydowanie big no no
#494 OFFLINE
Napisano 04 wrzesień 2015 - 22:36
I nic się nie będzie działo . Problem będzie dopiero kiedy będziesz chciał ją zmienić na inną . Dlatego lepiej wklejać na klej który pod wpływem temperatury odpuści.
#495 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2015 - 07:45
- CM Punk i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
#496 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2015 - 08:32
W sumie nawet w pracownie polecają cyjanopan do wklejania szczytowej przelotki, ale ja bym się nie odważył.
Użytkownik Apioo edytował ten post 05 wrzesień 2015 - 08:34
#497 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2015 - 09:00
"Kropelka" bez problemu puszcza po podgrzaniu zapaliczniką przelotki
Problemem jest to, co Tomek napisał, trzeba idealnie trafić w linię przelotek, bo jak klej chwyci, to już korekty się nie zrobi... Jak nie ma distalu czy innego środka pod ręką, to spokojnie można poratować się klejem błyskawicznym typu Super-Glut
#498 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2015 - 09:18
Każde użycie kleju cyjanoakrylowego powoduje zniszczenie klejonej powierzchni, a poprawki pogłębiają tylko destrukcję blanku. Zamiast szukać potencjalnych problemów lepiej użyć wspomnianej żywicy epoksydowej. Można sobie dokładnie wyregulować przelotkę i zmienić ją bez większych komplikacji.
- trout master lubi to
#499 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2015 - 09:56
Każde użycie kleju cyjanoakrylowego powoduje zniszczenie klejonej powierzchni, a poprawki pogłębiają tylko destrukcję blanku. Zamiast szukać potencjalnych problemów lepiej użyć wspomnianej żywicy epoksydowej. Można sobie dokładnie wyregulować przelotkę i zmienić ją bez większych komplikacji.
Zdecydowanie się zgadzam, a jeszcze lepiej kleju termicznego do kupienia w marketach lub sklepach RB.
#500 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2015 - 19:54
Kropelka też jak podgrzejesz to puści.
Tego nie wiedziałem , człowiek uczy się całe życie .
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: naprawy, rodbuilding
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
TECH
Hand made →
Pytania początkującego rodbuilderaNapisany przez Suchy498 , 07 lip 2008 tech-rb, rodbuilding |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych