Witam Kolegów. Przymierzam się do 1 kijka. Sporo informacji już zdobyłem z tego forum, ale nie ma co ukrywać, są one niczym w porównaniu z doświadczeniem (którego mi brak). Zdecydowałem się na blank firmy, której nie brałem początkowo nawet pod uwagę. Matagi TR78 Super Nimble Minnow. Proszę o poradę co do doboru przelotek. Producent zaleca 2 sety. chiałbym użyć tego: KLSG25, KLSG16,KTSG10, KTSG8, KTSG7, KTSG7, KTSG6, KTSG6, i na szczyt FST5,5 przy odległościach (licząc od szczytowej): 11,5 13 14 15 16 18 20 24,5.
Sam nic innego nie wymyślę, ale może ktoś z was, z góry zalecił by tu jakąś zamianę? Czy to do wielkości przelotek bądź ich ilości. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że bez przyłożenia do kija i sprawdzenia ugięcia nie wiele można powiedzieć, ale jeśli jest w tym secie coś rażącego proszę o opinie. Zaoszczędzę kosztów związanych z ewentualnym zakupem innych przelotek.
Myślałem o TKLSG lub TKLTG. Stwierdziłem jednak, że Sic z pewnością wystarczy (preferuję żyłkę, a moje rybki to nie potwory). Jeśli się mylę, wyprowadźcie mnie z błędu.
Kołowrotek jaki mam zamiar zamontować raczej nie przekroczy rozmiaru 2500.
Pozdrawiam Paweł