Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
TECH

SPACING (ROZMIESZCZENIE I DOBÓR PRZELOTEK)

tech-rb spacing przelotki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1765 odpowiedzi w tym temacie

#681 OFFLINE   Voldemort

Voldemort

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1308 postów
  • LokalizacjaMałopolska
  • Imię:Jacek

Napisano 09 kwiecień 2014 - 12:43

W systemie KR Fuji chciałbym uzbroić : 20H - 10H - 6M - 5,5L  - 5KT do końca ( w sumie 11 przelotek)

Jakie  przelotki PacBay Minima 4 (Match , Spinning) odpowiadały by wielkością przelotkom Fuji?

Może Minima Match 20 - 12 - 7 później  Minima Spinning  6V  i  4V x 6szt do końca ?

Czy może lepiej będzie Minima Match 25 - 12 - 8 - 6 Minima Spinning 6V  i  4V  x 5szt do końca ?

Użytkownik Voldemort edytował ten post 09 kwiecień 2014 - 19:54

#682 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Łukasz

Napisano 16 kwiecień 2014 - 16:18

Wiec tak Chcial bym kupić  komponenty do budowy kija , blank to SLM10017-2  i chciał bym użyć do tego przelotek fuji sic lub torzite

węda ma byc zbrojona pod spina .

Czy ktos z was mial doczynienia z tym blankiem i mógł by pomóc w doborze przelotek

znalazlem na forum krótszego  9'6' na minimach V 30, 20, 12, 10 L 8, 7, 6, 5, 5, 5 ale nie jestem pewien czy to przypasi do 10'

#683 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 16 kwiecień 2014 - 17:28

Torzite to moim zdaniem przerost formy nad treścią ale sici będą w sam raz. 25,12H,8M,7L,6Kt ,+5x5KT szczyt Mnst 5 lub Fst6

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 16 kwiecień 2014 - 19:26

#684 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 16 kwiecień 2014 - 22:10

bede robil zakupy w jp i tam nie sa az tak drogie jak u nas ale dalej sie zastanawiam czy mnie na nie stac :P

ok dzieki , chyba zostane przy sicach

#685 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 17 kwiecień 2014 - 09:11

Ten blank poradzi sobie doskonale ze zwykłymi Alconite i szczyt w SiC , można także pokusić się w ubranie tego blanku w trochę niższe w stożku przelotki KL i wtedy będzie to mniej więcej tak wyglądać : 25 KL,16 KL ,10 KT ,7KT, 6 KT, 5 x 5KT ,szczyt MNST 5 lub FST 6 . Wersja z pierścieniami Alconite + SiC szczyt w zupełności wystarczy . W KL wykorzystasz lepiej blank i zmusisz go do trochę głębszej pracy dołem  w KR będzie troszkę dalej rzucał ale obie wersje są adekwatne .

#686 OFFLINE   Tu nie ma ryb.

Tu nie ma ryb.

Zaawansowany

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPip
  • 1200 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 18 kwiecień 2014 - 02:00

blank pod bolenia wiec raczej , pokusze sie na wersje KR

#687 OFFLINE   Pawele

Pawele

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 318 postów
  • LokalizacjaWarszawa/Kamionka
  • Imię:Paweł

Napisano 19 maj 2014 - 07:48

Odświeżę temat.

Zanabyłem drogą kupna tytułowy blank z myslą samodzielnego skręcenia kijaszka na sandałki. Szukałem w necie informacji nt. spacingu i długości rękojeci oraz opisów od użytkowników, a tu pustka. Napewno na forrum jest paru użytkowników, którzy mają złożoną samodzielnie wędkę na tym blanku lub użytkują gotowca i mogli by podzielić się uwagami na ten temat.

PS.

Opinię FC znam

pozdrawiam

#688 OFFLINE   Kunasz63

Kunasz63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 440 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 19 maj 2014 - 13:45

Jako ze tez mialem robić wedke na tym blanku to mialem podobny problem. Autor tego tematu pisal do batsona i otrzymal to co chcial wysylal mi to nawet ale gdzieś mi sie to zapodzialo. Pamietam ze są dwie opcje jedna tradycyjna i druga dość niespotykana (15 przelotek?)

#689 OFFLINE   Matiz992

Matiz992

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 552 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:J. bo RODO

Napisano 01 lipiec 2014 - 13:19

Odgrzeję kotleta, ale potrzebuję porady.

Mam Canadiana IM6 2,7m 8-21g wykonanego w standardzie FC, łącznie ze szczytową ma 8 przelotek, prawdopodobnie Hardloye. Czas odcisnął piętno na lakierze oraz omotkach i chciałbym go przezbroić samodzielnie. Czy jest sens inwestować w jakieś lepsze, lżejsze przelotki? Czy lepiej po prostu przewinąć omotki na nowo? Przeznaczenie "lepszy" kleń + boleń na lekko.

#690 OFFLINE   woblerwz

woblerwz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1597 postów
  • LokalizacjaBrzeg
  • Imię:Wojtek

Napisano 01 lipiec 2014 - 13:40

W "Rodbuilding" masz podczepione wagi przelotek. Zobacz na rozmiary na kiju i przelicz. Chyba że chcesz nowych technologii i np Spiitfire ATC Ci się podoba czy KR Fuji wtedy zmieniaj. 

#691 OFFLINE   madmatt

madmatt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 529 postów
  • LokalizacjaHarrogate

Napisano 04 lipiec 2014 - 14:33

Witam

Planuje zbrojenie powyzszego blanku i chcialbym prosic kolegow rodbuilderow o pomoc w doborze leciutkiego, funkcjonalnego zestawu przelotek, kolowrotek to Shimano Twin Power 1000FA. Z gory dziekuje.

Mateusz

BLREXT284UL

#692 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 04 lipiec 2014 - 15:14

Tak naprawdę, to nawet jakbyś zrobił NGC w Alconite'ach od Y 20-25 i skończył na L-5, to byłoby wystarczająco lekko. Możesz ewentualnie zawiesić tytany, niekoniecznie Fuji, albo wreszcie z Pac Bay Minima coś wykombinować. Albo od początku V i jedna - dwie L-ki na szczycie, tudzież np. coś na kształt układu Fuji KR, ale z Minima M, V i L.

Twoja decyzja.

• madmatt lubi to

#693 OFFLINE   madmatt

madmatt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 529 postów
  • LokalizacjaHarrogate

Napisano 04 lipiec 2014 - 19:24

Szczerze mowiac myslalem o recoilach od 20 do 4.5 ze szczytem sic ale poniewaz sa to relatywnie niskie przelotki, to nie jestem pewien jakby z tego latalo. A wedka do malenkich przynet przeciez..

#694 OFFLINE   krzysiek

krzysiek

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 6198 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 07 lipiec 2014 - 10:16

Z popularnych, tanich układów proponuję Fuji Alco od Y20 do L5, FST 5, lub PB Match Y20 do L4, szczyt FST 5. 1000 to malutki kręcioł Match może być odpowiedni nawet od 16.

• madmatt lubi to

#695 OFFLINE   madmatt

madmatt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 529 postów
  • LokalizacjaHarrogate

Napisano 07 lipiec 2014 - 11:46

Dziekuje bardzo, Panowie za podpowiedzi. Na chwile obecna rozwazam Minimy w kombinacji MVL(wariant ekonomiczny), biore tez pod uwage zbrojenie w tytany KR od 20 do 4.5 (jak w ksiazce) oraz tytany Fuji od Y20 do 5L, no i jak wspominalem wczesniej - bardzo pasowalyby mi Recoile od 20 do 4.5.

Kasa jest sprawa drugorzedna w tym przypadku :ph34r: Chcialbym leciutko, chcialbym, a jakze B) zeby te wszystkie malenkie pierdolki do 7g lataly za horyzont :lol:, nawet mam juz piekna nazwe dla kijka :wub: , brakuje mi tylko rozmiarowki :mellow:

Ktos zbroil w produkt REC? Mogly ktos poratowac jakimis cennymi uwagami w temacie? :excl: B)

#696 OFFLINE   gulf

gulf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2700 postów
  • LokalizacjaRoztocze

Napisano 08 lipiec 2014 - 11:55

W tym http://www.mudhole.c...ite-Guides-Tops se zrób .  rec brzydkie , drut skręcony  :P

#697 OFFLINE   madmatt

madmatt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 529 postów
  • LokalizacjaHarrogate

Napisano 08 lipiec 2014 - 20:43

W tym http://www.mudhole.c...ite-Guides-Tops se zrób .  rec brzydkie , drut skręcony  :P

W tych to sobie zrobie, jak uda mi sie wygryzc z roboty naszego obecnego operational managera i zajac jego miejsce, jak rowniez wszelakie zgromadzone przez niego dobra materialne :lol: A czarne rspgb.jpgREC-oile nie sa wcale takie brzydkie:

#698 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 09 lipiec 2014 - 05:43

Brzydkie nie są tylko przypominają moje przelotki przy" leszczynówce"  wykonane z drutu miedzianego, co by nie rdzewiały :D . 

• popper lubi to

#699 OFFLINE   madmatt

madmatt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 529 postów
  • LokalizacjaHarrogate

Napisano 09 lipiec 2014 - 21:34

Brzydkie nie są tylko przypominają moje przelotki przy" leszczynówce"  wykonane z drutu miedzianego, co by nie rdzewiały :D . 

Vintage teraz w modzie, ludzie nosza gacie, ktore wygladaja jakby byly z odzysku z NRD i to jeszcze grubo sprzed czasow upadku Muru, wiec przelotki w stylu retro,panie Jozku, moga sie okazac strzalem w dziesiatke, w razie gdybym mial przyjemnosc nad woda spotkac jakas nadobna, ogarnieta w temacie trendow, przedstawicielke plci przeciwnej - bede mogl chytrze poudawac 35-letniego hipstera.. :lol:

Panowie - czy naprawde nie ma nikogo na jerkbaicie, kto bylby sklonny, chociaz teoretycznie, wypowiedziec sie w kwestii rozmiarowki dla tych Recoili?

Moze tak?

20stka niska wiec - 25-16-8L-6-5-5-5+top tfst 4.5?

#700 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 10 lipiec 2014 - 05:44

To już lepiej "zawieś" jakieś czarne PB, bo te druty to niby retro ale jak dla mnie to beee :D .

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, spacing, przelotki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych