Nie rozumiem co w tym dziwnego nie ma w konfiguracji niczego trudnego. Po prostu u mnie nie działa i nie mam zamiaru tego przemilczać pisząc ochy i achy jeśli jest inaczej.
Żeby pisać obiektywne opinie trzeba w pełni przetestować silnik z kilkoma modelami, z pominięciem iphone. Redmi to zwyczajne telefony oparte na wnętrznościach ze średniej niższej półki. Jeżeli w domu masz router wifi który z jednym urządzeniem współpracuje poprawnie, a z drugim zlokalizowanym w tym samym miejscu fatalnie to wina routera? Są różne standardy wifi, są różne jakości wifi. Ja bym spróbował z samsungiem od s7 a nawet z huawei który zna się na technice wifi, a taki redmi to po prostu telefon. Poczytaj opinie o działaniu tego telefonu w sieci wifi, są fatalne, to model który ma wszystko i to właśnie problem bo to wszystko nie zawsze poprawnie działa. Dodatkowo ten telefon na fatalną nakładkę MUI, pełną śmieci i aplikacji działających w tle które potrafią właśnie rozłączać wifi i ponownie się łączyć. To ma niebagatelny wpływ na jakość komunikacji, jej stabilność. Przy zwykłym używaniu sieci możesz nawet tego nie zauważyć, przy sprężonych połączeniach wifi może być kiepsko i wg Twojego opisu jest.
Użytkownik Matteoo edytował ten post 03 sierpień 2021 - 21:17