Dzięki za odpowiedz i cierpliwość
Wezmę go pod gumy do 100gram a o krótsza wersje pod jerki będę was męczył wkrótce.
Dzieki
https://www.youtube....h?v=A7W0EZTUmSQ
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 17 grudzień 2019 - 21:05
Dzięki za odpowiedz i cierpliwość
Wezmę go pod gumy do 100gram a o krótsza wersje pod jerki będę was męczył wkrótce.
Dzieki
https://www.youtube....h?v=A7W0EZTUmSQ
Napisano 10 marzec 2020 - 22:23
Hej.
Taka ciekawostka jeśli chodzi o wędki do dużych przynęt https://www.internat...t-rod-83-detail
Widziałem już np Zenaq Glanz do 800 g ale to co podałem w linku... Nie miałem pojęcia, że takie wędki istnieją. W ogóle ten sklep ma fajny sprzęt i z tego co się zorientowałem- wysyłają do Polski
Napisano 21 maj 2021 - 12:35
Cześć. Szukam czegoś co obsłuży przynęty gumowe 15-25cm i od wielkiego dzwonu wszelkie slidery, glidery, jerki w przedziale 40-140g.
Multik wybrany: Abu Revo Beast 40
Patyki 3 propozycje:
1) Westin W4 Powershad-T 240cm 30-90g
2) Abu Rocksweeper 236cm 50-140g
3) Abu Beast Pro 244cm 40-100g
Czy ktoś używa(ł) powyższych i może coś powiedzieć ?
Napisano 21 maj 2021 - 20:26
Link u mnie nie działa
Użytkownik Marcin Rafalski edytował ten post 21 maj 2021 - 20:26
Napisano 21 maj 2021 - 20:43
Nie tylko u Ciebie
Napisano 21 maj 2021 - 21:06
Cześć. Szukam czegoś co obsłuży przynęty gumowe 15-25cm i od wielkiego dzwonu wszelkie slidery, glidery, jerki w przedziale 40-140g.
Multik wybrany: Abu Revo Beast 40
Patyki 3 propozycje:
1) Westin W4 Powershad-T 240cm 30-90g
2) Abu Rocksweeper 236cm 50-140g
3) Abu Beast Pro 244cm 40-100g
Czy ktoś używa(ł) powyższych i może coś powiedzieć ?
Skoro przedział 40-140 to pozycje 1 i 3 raczej odpadają nie?
Do w/w gum godne polecenia są westiny z serii powercast do 130 g , ale o jerkowaniu tymi kijami zapomnij.
Jeżeli zaś interesuje Cię "zgniły kompromis" to komuś już polecałem Abu Mass Beat II 50-140 btw może on być podobny do tego Rocksweepera, ale w łapie go (Rocksweepera) nie miałem. Może jeszcze coś z SG podejdzie.
Użytkownik drChlubicz edytował ten post 21 maj 2021 - 21:09
Napisano 21 maj 2021 - 21:41
Napisano 08 czerwiec 2021 - 09:28
Napisano 08 czerwiec 2021 - 13:50
A po co się ograniczać. Robią takie ładne W3 do 290gr. Raczej nie braknie mocy do tego co pisałeś. A tak na serio, to po paru dniach machania tym wynalazkiem doszedłem do wniosku, że wystarczą mi 2 komplety. Jakieś 90gr ( coby się nie narobić) i właśnie W3 do 290gr. Rzuca kotletem razem, z ziemniakami i kpl. surówek, da się łowić w nurcie. Od dołu przy pewnym staraniu wyrzuci alaskę 6cm. Tylko uchwyt multika jakiś taki lichawy. Jak nie łowisz tarponów, graników, i sumów wielkości samochodu to da rade. Dobrze współpracuje z betoniarką (w moim przypadku Quantum nova 351)
Napisano 08 czerwiec 2021 - 13:53
A po co się ograniczać. Robią takie ładne W3 do 290gr. Raczej nie braknie mocy do tego co pisałeś . A tak na serio, to po paru dniach machania tym wynalazkiem doszedłem do wniosku, że wystarczą mi 2 komplety. Jakieś 90gr ( coby się nie narobić) i właśnie W3 do 290gr. Rzuca kotletem razem, z ziemniakami i kpl. surówek, da się łowić w nurcie. Od dołu przy pewnym staraniu wyrzuci alaskę 6cm. Tylko uchwyt multika jakiś taki lichawy. Jak nie łowisz tarponów, graników, i sumów wielkości samochodu to da rade. Dobrze współpracuje z betoniarką (w moim przypadku Quantum nova 351)
Ten W3 to który konkretnie model?
Napisano 08 czerwiec 2021 - 14:05
2,4 monsterstick T,pz
Napisano 08 czerwiec 2021 - 14:33
2,4 monsterstick T,pz
Faktycznie wazy tylko 228 gramów ? Jaka długość dolnika? Rzucałeś kotlety 300 gramów jak trouty 30 cm czy też gumy Melka?
Napisano 08 czerwiec 2021 - 16:25
Jest duża szansa że z wagą to nie kłamią zbyt wiele, bo kij faktycznie absurdalnie lekki jest. Dolnik 48,5cm do szczytu pazura. Rękojeść wydaje się rachityczna, ale spoko fajnie to wyprofilowane jest i wchodzi super pod pachę nawet jak ktoś ma kawał pleców. Trołtów nie mam, Melkowych gum też nie, bo przy tej ilosci przynęt które gubie( łowię w rzece), to Moją Ślubna mogłaby się wq...... Chamski kotlet dociążony łacznie do ok. 180gr nie robi na tym większego wrażenia. Mam kij do 175gr i tam już jest koniec na tej gramaturze. Blaszarnia, albo kołek drewniany w podobnej masie też jest ok. Konstrukcja 1+1 to fajny patent, bo włazi jednak do normalnego samochodu, a jak przyjdzie wydrzeć torchę większa rybe małego drzewa, to nic nie trzeszczy. Niestety mnie we wsi w małych drzewach są małe ryby, a duże w dużych i tu już nic nie pomaga, nawet traktor. pz
Użytkownik mayou edytował ten post 08 czerwiec 2021 - 16:26
Napisano 09 czerwiec 2021 - 09:36
Jest duża szansa że z wagą to nie kłamią zbyt wiele, bo kij faktycznie absurdalnie lekki jest. Dolnik 48,5cm do szczytu pazura. Rękojeść wydaje się rachityczna, ale spoko fajnie to wyprofilowane jest i wchodzi super pod pachę nawet jak ktoś ma kawał pleców. Trołtów nie mam, Melkowych gum też nie, bo przy tej ilosci przynęt które gubie( łowię w rzece), to Moją Ślubna mogłaby się wq...... Chamski kotlet dociążony łacznie do ok. 180gr nie robi na tym większego wrażenia. Mam kij do 175gr i tam już jest koniec na tej gramaturze. Blaszarnia, albo kołek drewniany w podobnej masie też jest ok. Konstrukcja 1+1 to fajny patent, bo włazi jednak do normalnego samochodu, a jak przyjdzie wydrzeć torchę większa rybe małego drzewa, to nic nie trzeszczy. Niestety mnie we wsi w małych drzewach są małe ryby, a duże w dużych i tu już nic nie pomaga, nawet traktor. pz
Dzięki, gdybyś miał okazje to zważ proszę - pytałem w sklepie to wagi nie mają.
Napisano 09 czerwiec 2021 - 18:33
Link u mnie nie działa
Już chyba strona padła. nie mogę też znaleźć. Ale kij był do 2 kg wyrzutu.
Napisano 09 czerwiec 2021 - 19:04
Napisano 09 czerwiec 2021 - 20:21
Wszystkie o kant doopy potłuc. Porównywałem tydzień temu - w realu - dwa modne monsterstiki których nazwy nie są godne mojej pamięci, z moim starym Tri-Flexem. Lamiglas nie daje chininie żadnych szans - przy lure niższym trzykrotnie..
Napisano 10 czerwiec 2021 - 11:47
Tak sobie myśle że w końcu i tak wyląduje na jakimś kiju typu inshore bo nawet najmocniejsza chinina zrobiona na szczupaki ( a więc ryby do 1,3m), ni jak ma się do tego co potrafią ryby morskie. Hamerykanie to jednak mają pod tym względem fajnie, kupe kiji na rynku do przemacania, w relatywnie niewielkich do ich zarobków pieniądzach. I nie idzie to do nich 4 miechy jak mój AVC. Tymczasem, jakieś życie w wodzie się zaczyna pojawiać, będę tłukł tym co mam, a nuż się uda. pz
ps. a inshora jakiegoś i tak se kupie;)
Napisano 10 czerwiec 2021 - 17:19
Mam kij do 175gr i tam już jest koniec na tej gramaturze. Blaszarnia, albo kołek drewniany w podobnej masie też jest ok. Konstrukcja 1+1 to fajny patent, bo włazi jednak do normalnego samochodu, a jak przyjdzie wydrzeć torchę większa rybe małego drzewa, to nic nie trzeszczy. Niestety mnie we wsi w małych drzewach są małe ryby, a duże w dużych i tu już nic nie pomaga, nawet traktor. pz
mayou , jak oceniasz , ta długość 240 cm wystarcza do obławiania drzewek w nurcie ( dokładnie konkretnie tych u Ciebie na wsi ) czy potrzeba czasem dłuższego kijka tj.270 cm.Próbowałeś może krótszego 200 -210 cm?
Napisano 10 czerwiec 2021 - 17:21
Dzięki, gdybyś miał okazje to zważ proszę - pytałem w sklepie to wagi nie mają.
Zakupiłem i zważę, najwyżej odeślę.
|
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Szwecja vs Rugia vs ResztaNapisany przez janekmarczyk , 27 mar 2023 szwecja, szkiery, rugia, spinning i 1 więcej |
|
|
|
Wędkarz nad wodą →
Wieści znad wody →
Szczupaki 2023Napisany przez AdamCh , 09 sty 2023 szczupak |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
MJ Rod BlanksNapisany przez bartosz311287 , 26 paź 2021 blank, mjrodblanks |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank do morskiej wędki typu stickbait - prośba o pomocNapisany przez Such a Jerk... , 31 paź 2020 blank, pomoc, morski blank |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych