Pierw by wypadało zdjąć omotkę i dopiero podgrzać Bo topy są różne a jak kij fabryczny to i kleje dziwne...
Uszkodzona przelotka / omotka - co zrobic?
#201 OFFLINE
Napisano 05 kwiecień 2014 - 23:05
#202 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 19:02
Witam.
Sprawa dotyczy wędki TBC76MHMF
Po dzisiejszym łapaniu zauważyłem pęknięty lakier w miejscu gdzie kończy się omotka od strony pierścienia. A dokładniej jest to 4 przelotka od dołu przelotka na pojedyńczej stopce.Gdy złapałem ją w palce to została mi w rękach. Pytanie. Czy trzeba robić odnowa omotke, lakier. Czy można włożyć przelotke pod omotke i polakierować?
Z góry dzieki.
#203 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 19:29
Zapewne lakier nie przesączy dobrze istniejącej omotki i sytuacja się powtórzy. Lepiej jest zrobić od nowa.
#204 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 19:33
Zdecydowanie nowa omotka i nowy lakier.
#205 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 19:38
Ciekawe czy podlega to gwaracji.
#206 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 19:56
Posiada wieczystą gwarancje.
Ostatnio amerykanie się popsuli. Rok temu odsyłałem elitke z łuszczącym się lakierem wymienili na nową.
#207 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 20:28
Po 2 latach zaczął odchodzić lakier z blanku. Amerykanie kazali przysłć zdięcie. Po wysłaniu zdięć przszła wiadomość żeby umyć blank Po ponownym wysłaniu zdięć kazali wysłać kij. Wysłałem po zakończeniu łowienia czyli w styczniu. Po dwuch miesiącach przysłali nowy kijek, był tak sprawdzony że nie było się do czego przyczepiś (w starym były nadlewki lakieru które musiałem pousuwać). Czyli ta gwarancje to nie taka jak w polskich firmach z którymi miałem styczność.
#208 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 21:10
Ja mam kilka st.croix po tej wpadce kazałem sprzedawcy sprawdzić przed wysyłką czty wszystko jest ok.
#209 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2014 - 21:14
Jeżeli nie chcesz płacić za przesyłkę i masz kanał po przelotce w omotce to namocz stopkę przelotki w kleju kropelka i szybko włóż
w to miejsce gdzie była.Nie polecam tego jak się ma gwarancję.
Przecież "agresywnymi'' klejami nie wolno traktować blanków !!!
Co najwyżej klej termiczny. Posmarować nim stopkę przelotki 9 na gorąco) i po ponownym mocnym podgrzaniu wsadzić na miejsce. Ostrzegam, rozwiązanie chwilowe a gwarancja idzie się paść !!!
#210 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2015 - 16:30
Proszę o szybką radę dziś, odebrałem nowy patyk dokładnie Mikado inazuma flash perch. I jest taki problem, że jedna przelotka ucieka z lini nie mocno, ale oko gryzie i moje pytanie jest takie przeszkadza to w sprawach technicznych: rzuty, akcja itp. Czy lepiej odesłać kij do sklepu ?
Wysłane z Samsung Galaxy GIO.
#211 Guest_mikolaj_*
Napisano 17 lipiec 2015 - 17:16
Wszystko zależy na ile odbiega. Przy małych odchyleniach nie ma znaczenia. W skrajnych zmniejszy długość rzutu w jakimś tam małym czy wręcz minimalnym stopniu. To kwestia raczej psychologiczna
Jeśli Ci przeszkadza poproś o wymianę.
#212 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2015 - 19:58
#213 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2015 - 20:35
Na pewno znajdzie sie na tym kijku wiele innych "nieestetycznych" drobnostek. Tak to już jest z fabrycznymi produktami, cena- jakość.
#214 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2015 - 20:51
Użytkownik Spinnigista edytował ten post 17 lipiec 2015 - 20:53
#215 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2015 - 21:22
Hej
Norbert,kak Ci po drodze do Nowego Dworu Gd. to podrzuć albo podeslij fotki ,obadamy czy faktycznie uniemozliwia łowienie.
Ze zmianą ringów teżw razie W nie będzie problemu.
- Robas lubi to
#216 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2016 - 21:50
Też mi to się nie podobało, w połowie przeskok jest że łamie żyłkę, ciekaw jestem czy wszyskie tak mają ...
- aTomek lubi to
#217 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2016 - 10:06
Panowie pomocy !!! Z mojej odległościówki z drugiej przelotki od szczytu wypadł środek I została sama druciana przelotka. Jak
uzupełnić ten środek ? Czy to ceramiczne wypełnienie można gdzieś kupić(a jeśli tak to gdzie i za ile ) i potem osadzić je np. na super glue, czy też muszę oddać całość wędki (tzn. jej szczytową część) do serwisu ?
#218 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2016 - 10:10
Znając życie pierścienia już raczej sam nie wkleisz. Najlepszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem będzie wymiana przelotki na nową .
#219 ONLINE
Napisano 24 kwiecień 2016 - 10:11
zamontuj nową przelotkę, możesz samodzielnie, możesz w pracowni - kraków blisko... wkładów ceramicznych się nie wymienia...
#220 ONLINE
Napisano 24 kwiecień 2016 - 10:12
Trzeba wymienić całą przelotkę. Nie kupisz osobno elementów składowych przelotki.
A tośmy się zgrali
Użytkownik Fatso edytował ten post 24 kwiecień 2016 - 10:12
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, przelotki, omotka, tech-rb
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych