MotorGuide Xi3 / Xi5
#1101 ONLINE
Napisano 05 czerwiec 2021 - 10:14
- gumowy lubi to
#1102 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2021 - 12:07
@Michal masz rację, mi chodzi.o to , ze jsli silnik pracuje w sieci to można wpierw samemu spróbować. To nic nie kosztuje , a może pomóc. Jak się nie uda ,to zostaje wysylka do parkerow I niema zmiluj... ja też miałem wysyłać, ale wpierw zrobiłem aktualizacje i poszlo. Jeśli silnik nie robi w sieci i nie ma z nim problemów, to zbędna jest jego aktualizacja, bo i tak nic nie wniesie
A sprawdziłeś czy twoje numery seryjne wymagają aktualizacji przez UBS dongla ? Jakbym miał numery z innego zakresu tez bym zrobił to za pomocą karty SD, wolałem nie ryzykować.
#1103 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2021 - 12:12
Podeslę ktoś linka z tym zakresem numerów w których można zrobić aktualizację samemu?A sprawdziłeś czy twoje numery seryjne wymagają aktualizacji przez UBS dongla ? Jakbym miał numery z innego zakresu tez bym zrobił to za pomocą karty SD, wolałem nie ryzykować.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
#1104 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2021 - 12:15
#1105 ONLINE
Napisano 05 czerwiec 2021 - 12:55
#1106 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2021 - 16:30
Ka wysłałem silnik na aktualizację... (potrafil zaplatywac sie w kabel szczegolnie przy flaucie )wrócił po 3 dniach ... I przestał się obracać w lewo ... zabrali silnik ponownie ... I już go 4 tygodnie nie widzie... W środę 1.5 tygodnia temu miał przyjść jakaś część... I cisza ...
No to zaczynam się martwic!!!!
#1107 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 15:43
Prosiłem ich aby przed wysłaniem sprawdzili u wyglad ze strasznie nie uczciwi ani nie zetelni zarzadalem od nich informacji co zostało wymieniony na jakie numery seryjne mam zamiar ciągnąć problem po otrzymaniu tych informacji z MotorGuid czy nie wsadzili mi czegos starego lub nie mojego.
#1108 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 16:33
#1109 ONLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 17:07
Zgłoś reklamacje powtórnie, niech podstawiają kuriera na swój koszt i zabierają ponownie. Przy trzecim zgłoszeniu żądać zwrotu gotowkiTestuje silnik po powrocie z serwisu Parkera, niestety nie dość że przysłali mi w nieoryginaln opakowaniu który celowo przetrzymałem to naprawa doprowadzilela do tego ze silnik dziala gorzej niż przed wyslalenie płacze się prawie za każdym razem przy kotwiczeniu z pilota. Nie ma mowy o doplywaniu do punktu wczesniej plynol ale się nie zatrzymywał teraz próbuje płynąć ale majta na wszystkie strony i płacze przewody
Prosiłem ich aby przed wysłaniem sprawdzili u wyglad ze strasznie nie uczciwi ani nie zetelni zarzadalem od nich informacji co zostało wymieniony na jakie numery seryjne mam zamiar ciągnąć problem po otrzymaniu tych informacji z MotorGuid czy nie wsadzili mi czegos starego lub nie mojego.
#1110 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 17:07
#1111 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 17:21
Ja dostałem info że części co miały przyjść nie przyszły... I że wykręca mi tą część z nowego silnika i że odesla mi silnik za tydzień
Ja bym się tak szybko nie cieszył po tym co mnie dziś spotkało moja część niby dotarła ale w tym co zrobili nie ma nic o wymianie czegokolwiek, przyjechałem na urlop szczęśliwy że silnik wreszcie po 4 tygodniach będzie płynął po ścieżce i do punku z echa a okazuje się że już nie stanę na wodzie w punkcie nawet z pilota, aby porzucać bo silnik się płacze za każdym razem aż na sam koniec słychać trzeszczenie silnika czy sprzęgła wcześniej nie było z pilota takich problemów, więcej już zepsuć nie mogli naprawdę Parker to tragiczny serwis.
Jutro będę do nich dzwonił co dalej.
Ale urlopu nad woda mi nie zwrócą. A ja jestem w kraju kilka razy w roku to naprawdę denerwujące takie zachowanie serwisu gdzie prosiłem ich o sprawdzenie czy wszystko działa prawidłowo, przypuszczam że nie mają chęci ani możliwości sprzedania na wodzie.
Miał być tylko zaktualizowany a zrobił się z tego zwykły silnik elektryczny ze sterowaniem z pilota w prawo i w lewo i prędkość to jeszcze działa.
Nawet przestało działać lub działa dozo gorzej płyniecie na kurs wogóle tego nie trzyma, nagrałem filmiki z chęcią wam to udostępnię.
#1112 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 17:29
Ja bym się tak szybko nie cieszył po tym co mnie dziś spotkało moja część niby dotarła ale w tym co zrobili nie ma nic o wymianie czegokolwiek, przyjechałem na urlop szczęśliwy że silnik wreszcie po 4 tygodniach będzie płynął po ścieżce i do punku z echa a okazuje się że już nie stanę na wodzie w punkcie nawet z pilota, aby porzucać bo silnik się płacze za każdym razem aż na sam koniec słychać trzeszczenie silnika czy sprzęgła wcześniej nie było z pilota takich problemów, więcej już zepsuć nie mogli naprawdę Parker to tragiczny serwis.
Jutro będę do nich dzwonił co dalej.
Ale urlopu nad woda mi nie zwrócą. A ja jestem w kraju kilka razy w roku to naprawdę denerwujące takie zachowanie serwisu gdzie prosiłem ich o sprawdzenie czy wszystko działa prawidłowo, przypuszczam że nie mają chęci ani możliwości sprzedania na wodzie.
Miał być tylko zaktualizowany a zrobił się z tego zwykły silnik elektryczny ze sterowaniem z pilota w prawo i w lewo i prędkość to jeszcze działa.
Nawet przestało działać lub działa dozo gorzej płyniecie na kurs wogóle tego nie trzyma, nagrałem filmiki z chęcią wam to udostępnię.
Kalibrowaleś silnik po serwisie?
#1113 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 17:57
#1114 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 18:07
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
#1115 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 18:09
Kalibrowaleś silnik po serwisie?
Tak jak najbardziej robiłem to 3 razy , problem jest w kompasem I jesli jest jakis czujnik polozenie w osi to jest z nim cos nie tak, pamietam ze przed wyslaniem jak sie go obracalo na maxa w jedną I druga storne to miejwiecej po pelnym obrocie stawal w punkcie 0 teraz tego nie robi staje, ale w haotycznych punktach
Użytkownik Michal Sz edytował ten post 13 czerwiec 2021 - 18:19
#1116 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 18:18
Po wymianie/update jest procedura kalibracyjna do nowego wariantu.
Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Kalibracje trzeba zrobic to wiem przysłali instrukcje wszystko wyglądało wspaniale, robilem ja na poczatku w podpięta siecią NMEA2000 i po niepowodzeniu odpiołem od sieci i robiłem kalibracje 2x bez sieci. Ewidentnie nie poznaje silnika jakby byl nie ten sam nie zachowywal sie tak wcześniej inaczej pojechal by do Parkera 3 lata temu.
Tu filmiki
https://youtu.be/J6iC5MRgojo
https://youtu.be/d3K7tN90lM4
https://youtu.be/GyF4uccuwE4
Jeśli dopatrzycie się czegoś co robię źle to proszę o info, jutro będę robił 2 podejście.
Potem telefon do Parker.
#1117 OFFLINE
Napisano 13 czerwiec 2021 - 19:01
Czy ma ktoś wiedzę nt. nowych egzemplarzy silnika? Mam zamówiony od marca, czekam na dostawę, ale jak to czytam i oglądam to się zastanawiam, czy nie zrezygnować z zakupu. Użytkuje ktoś nowe, nie wymagające aktualizacji? Czy z nimi też są takie niespodzianki?
#1118 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2021 - 06:58
Z opisu wynika że resetuje jakieś kalibracje producenta.
#1119 OFFLINE
Napisano 14 czerwiec 2021 - 11:04
Użytkownik Michal Sz edytował ten post 14 czerwiec 2021 - 11:04
- Sławek77 lubi to
#1120 OFFLINE
Napisano 03 lipiec 2021 - 07:35
- C4rl lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych