Produkty muchowe Traper
#821 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2023 - 12:19
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#822 ONLINE
Napisano 26 listopad 2023 - 12:36
#823 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2023 - 13:04
Kiedyś namiętnie nurkowałem. Miałem buty nurkowe, które były ciorane na skałkach Chorwacji i służyły mi również jako buty ochronne przy pływaniu (wiadomo, jeżowce i itp). Mają już 20 lat i jak na razie nie chcą iść do piachu. Wydaje się, że temat jest technologicznie prosty ale chyba księgowym firm produkujących śpiochy to się nie zgadza .Niestety nastały takie czasy Nie ważne czy Traper czy Scierra czy Jaxon czy gacie z Alli. 2 lata i trzeba szukać nowych. Ja wybrałem teraz Vision bo serwis gwarancyjny i po mają świetny, pan Adam i cała ekipa z Church robią na prawdę dobrą robotę i ze swojej strony mocno polecam
P.S. naprawa nogawek jest stosunkowo prosta (aquasure), największe problemy są z tymi nieszczęsnymi skarpetami z neoprenu
Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
#824 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2023 - 15:53
Do serwisu Adama mam blisko ale nie po to kupuję śpiochy żeby leżały na serwisie a coś wiem na ten temat bo kilku znajomych użytkuje lub użytkowało te produkty
Dokładnie. Temat był już wałkowany tutaj kilka razy. Co z tego, że serwis jest rzeczywiście super i z nastawieniem na klienta skoro użytkowane intensywnie wodery musiałyby być tam wysyłane na klejenie średnio raz na 2 tygodnie lub miesiąc. Sam miałem kiedyś taką parę Visionów. Wysyłanie gaci co kilka tygodni naprawdę nie ma sensu i jest bardzo uciążliwe. W takiej sytuacji świetny serwis nie jest w stanie skompensować jakości produktów. Żeby wszystko działało tak jak trzeba musi być zarówno ekstra produkt jak i świetny serwis - wtedy faktycznie nawet nie byłoby sensu patrzeć w inną stronę niż Vision. Mam jedynie nadzieję, że Panowie z Hurch przekazują do centrali w Finlandii informację zwrotną z rynku na temat jakości produktów i, że ktoś tam bierze to pod uwagę.
- marian-56 lubi to
#825 OFFLINE
Napisano 26 listopad 2023 - 16:07
#826 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2024 - 14:46
Koledzy,
może ktoś z Was coś powiedzieć o kijkach z serii Stream Fiberglass? Pan Mirek Pieślak w filmie o szklakach wspomniał o tej serii, że jest nieco szybsza od Elite, ale jednak potrzebowałbym bardziej szczegółowych informacji, w sensie użytkowym - jak się rzuca, itd.. Szczególnie podoba mi się wersja 8FT #5, ze względu na fighting butt, który staram się mieć, o ile to możliwe w każdym kijku, z bardzo prostej przyczyny - nie lubię rysowania metalowej końcówki dolnika o kamienie, np. podczas przeciągania linki przez przelotki na początku łowienia. Przy fighting butt tego problemu nie ma - najwyżej korek / korkoguma się nieco przybrudzi.
Klasa 5, może zbyt mocna do suchej muszki, ale myślę, że z odpowiednią linką WT z przedłużoną głowicą (a'la RIO TT) będzie się nieźle sprawować. Po za tym wydaje mi się ten kij dość uniwersalny. MIałem w ręku EGO Innovative Glass 8FT #5 i łowiło mi się nim bardzo przyjemnie i wszechstronnie.
Użytkownik cranberr edytował ten post 17 styczeń 2024 - 14:47
#827 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2024 - 14:52
Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka
#828 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2024 - 17:40
Cześć
Użytkuję Stream"a #5 8' od około dwóch lat na małych, zakrzaczonych rzeczkach lubuskiego i okolic do łowienie na piankowce ( klenie i pstrągi "jętkowe" ) i streamery. Mogę rzec : innego kija do takiego łowienia nie chcę ! Na dalsze odległości zakładam kopię Rio Gold w 5 klasie, przy krzaczorach i krótkich rzutach + roll cast linkę #6 z krótką głowicą ( ok 7 m ) Na wielki plus dla tego kija jest jego wytrzymałość przy walce z kleniami 45+ i kropkami na "krótkim dyszlu" Zarekomendowałem ww patyka koledze do typowo pstrągowych łowów ( jętka + streamer ) i jest baardzo zadowolony Czyli z czystym sumieniem mogę polecić ten kijek od Trapera
#829 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2024 - 17:46
Witam.
Jestem od niedawna posiadczem ww. wędki. Jedyna rzecz in minus to nieco za cieńka (do mojej ręki) rękojeść korkowa.
Poza tym to świetna wędka - model 8'#5 to dla mnie kijek idealny do piankowców i dużej mokrej. Poza tym do puchowców, małych i lekkich streamerków, lekkiej nimfy bez kasków.
Kij nie nie jest szybszy w porównaniu do poprzedniej serii Elite. Ma inną akcję blanku. Elite wcale nie są wolnymi szklakami, wręcz przeciwnie - mają szybki szczyt i pracują z początku od 1/2 kija, dopiero przy holu uruchamia się dolnik. Są dla mnie o klasę za nisko opisywane. W kiju #5 ewidentnie brakuje rękojeści full wells i zakończenia fighting butt. Gdyby ten kij to posadał, to był by idealnym szklakiem pod streamera i cięższe muchy, głowice skagit, itp. zastosowanie.
Szkło Stream to praca już pod linką w 2/3 blanku - nie każdy to lubi, ale mnie osobiście bardziej odpowiada. Jest lżejszy w ręce niż #5 Elite. No i poprawiono w klasie #5 rękojeść - dlatego się na niego skusiłem.
Do sucharka niekoniecznie, chyba że do duuużych jętek. Lżejszy model #4 już jak najbardziej.
Generalnie bardzo udane szkło - polecam.
Widzę że w mędzyczasie Jarek napisał post - to w sumie przez jego zdjęcia ( ) skusiłem się na tę #5 i kolejnego szklaka, pomimo że posadam ich już ... no dużo
Pozdrawiam.
Użytkownik Forest-Natura edytował ten post 17 styczeń 2024 - 17:47
- szymanek69 i Richi55 lubią to
#830 OFFLINE
Napisano 16 maj 2024 - 12:31
Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
#831 OFFLINE
Napisano 19 maj 2024 - 15:29
#832 OFFLINE
Napisano 27 maj 2024 - 12:21
#833 OFFLINE
Napisano 27 maj 2024 - 13:17
W taki sam sposób u mnie popękały Jukony. Pierwsze wymiana gwarancyjna, drugie już odpuściłem. Żadne dłużej jak rok nie wytrzymały. "Przesiadłem" się na Freestone- y.
- Przemek_M lubi to
#834 OFFLINE
Napisano 28 maj 2024 - 20:58
Buty jukon po 3 latach, max 20 wyjść po 4-5 godzin. Rozpada się "wzmocnienie" przedniej części buta. Materiał kiepskiej jakości, to już lepiej jakby to było wykonane z tego samego materiału jak pozostała część buta. Mieliście taki przypadek? 20240527_131742.jpg 20240527_131821.jpg
W butach Vision Atom (czy jakoś tak) miałem to samo. Trwałość na poziomie butów roboczych za 100 zł (choć kto wie czy nie wytrzymałyby dłużej).
- mariusz79 lubi to
#835 OFFLINE
Napisano 29 maj 2024 - 09:47
Użytkownik szymanek69 edytował ten post 29 maj 2024 - 09:48
#836 OFFLINE
Napisano 29 maj 2024 - 11:32
W butach Vision Atom (czy jakoś tak) miałem to samo. Trwałość na poziomie butów roboczych za 100 zł (choć kto wie czy nie wytrzymałyby dłużej).
Ja mam Atomy już 3 sezon. Poza odklejeniem filcu w jednym bucie (pod koniec 2 sezonu) nic im nie dolega... Podeszwa do cholewki przyszyta, materiał z którego zrobione pancerny, jestem średnio 2-3 razy w tygodniu na rybach.
P.S. Warto zaznaczyć, że to dość mocno budżetowy but Visiona, dałem coś ok. 350 zł.
Użytkownik zeralda edytował ten post 29 maj 2024 - 11:33
- pawelHERP lubi to
#837 OFFLINE
Napisano 29 maj 2024 - 22:08
Tak wyglądały moje Atomy po około 6 miesiącach użytkowania głównie w weekendy. Za 650 zł (czyli tyle ile kosztują w wersji z gumową podeszwą) wydaje mi się, że można już wymagać jakiejś jakości ale może się mylę....Ja mam Atomy już 3 sezon. Poza odklejeniem filcu w jednym bucie (pod koniec 2 sezonu) nic im nie dolega... Podeszwa do cholewki przyszyta, materiał z którego zrobione pancerny, jestem średnio 2-3 razy w tygodniu na rybach.
P.S. Warto zaznaczyć, że to dość mocno budżetowy but Visiona, dałem coś ok. 350 zł.
1 (1).jpg 105 KB 19 Ilość pobrań
- Paweł Bugajski i pawelHERP lubią to
#838 OFFLINE
Napisano 31 maj 2024 - 21:12
Tak wyglądały moje Atomy po około 6 miesiącach użytkowania głównie w weekendy. Za 650 zł (czyli tyle ile kosztują w wersji z gumową podeszwą) wydaje mi się, że można już wymagać jakiejś jakości ale może się mylę....
1 (1).jpg
No powiem, że wygląda to bardzo kiepsko. Ale zawsze ten sam dylemat-raz, a dobrze, czy też optymalizując cenę, częściej.
Jestem zwolennikiem pierwszej opcji, simms g3, choć rozumiem inne preferencje.
- marian-56 lubi to
#839 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2024 - 17:28
Tak wyglądają moje Atomy za 650 zeta z gumową podeszwą po blisko dwóch latach. Użytkowane w weekendy z tym, że po każdym łowieniu płukane i suszone w przewiewnym miejscu. Wcześniej miałem Rapale, Damy, Mikado oraz Scierra i każde z nich po roku nadawały się na śmietnik
- zeralda lubi to
#840 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2024 - 19:38
Porównywanie czasu przebywania na rybach mało wnosi. Jeden stoi jak czapla, inny (ja) gania i szuka aktywnych ryb. Obrana metoda połowu ma wiec duże znaczenie.
Aaaaa. A suszenie szybkie butów na słońcu, na grzejnikach to dla nich równie szybszy wyrok śmierci.
Użytkownik trout master edytował ten post 01 czerwiec 2024 - 19:39
- SzymonP i Pisarz.......ewski Piotr lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych