Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Produkty muchowe Traper

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
869 odpowiedzi w tym temacie

#781 OFFLINE   wobler129

wobler129

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4453 postów
  • LokalizacjaLubuskie
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Jagodziński

Napisano 21 kwiecień 2023 - 20:45

Traper ma dziwną rozmiarówke, mam od nich śpiochy jukon w rozmiarze L, w Vision i Simms wchodzę w M. Jak masz opcję wpierw przymierz.

Dziękuję za odpowiedź. Nie mam gdzie przymierzyć, będę kupował przez internet. Dlatego napisałem :) 

186cm, 97kg i 45,5-46 rozmiar buta. Przypuszczam, że XXL 

#782 OFFLINE   zeralda

zeralda

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 395 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 22 kwiecień 2023 - 10:37

Ma ktoś może wiedzę czy sprzęt prezentowany ostatnim katalogu będzie kiedykolwiek dostępny?

Jest tam kilka modeli kijów, które mogły by mnie zainteresować.

Np. kij szczupakowy Black Pike? Okres najlepszych brań na muchę zbliża się wielkimi krokami...

May fly glass też bym sobie z chęcią "pomacał"...

Wysłane z mojego POCO F1 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik zeralda edytował ten post 22 kwiecień 2023 - 10:38

#783 OFFLINE   karpiu08

karpiu08

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 238 postów
  • LokalizacjaKłodzko
  • Imię:Łukasz

Napisano 22 kwiecień 2023 - 11:54

Coś tam miało się pojawić w kwietniu. Kwiecień chyli się ku końcowi, a w sklepach pustki. Czekam na nowe śpiochy do pasa - model Montana. Może ktoś coś wie z obecnych tutaj współpracowników trapera?

#784 OFFLINE   grisha

grisha

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 307 postów
  • LokalizacjaMazowsze
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:po ojcu

Napisano 05 maj 2023 - 17:49

A ja do produktów tytułowej marki się zraziłem. W zeszłym roku kupione śpiochy Traper River ciekną w kroku i lewej nogawce. Pewnie bym reklamował ale przy przeprowadzce paragon gdzieś zaginął Teraz to już chyba będzie tradycja, co sezon nowe śpiochy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#785 OFFLINE   Przemek_M

Przemek_M

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 209 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 05 maj 2023 - 21:06

Kup prosy ;)

#786 OFFLINE   Forest-Natura

Forest-Natura

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1329 postów
  • LokalizacjaŚląsk
  • Imię:Ziemowit
  • Nazwisko:Nowakowski

Napisano 05 maj 2023 - 23:48

A ja do produktów tytułowej marki się zraziłem. W zeszłym roku kupione śpiochy Traper River ciekną w kroku i lewej nogawce. Pewnie bym reklamował ale przy przeprowadzce paragon gdzieś zaginął Teraz to już chyba będzie tradycja, co sezon nowe śpiochy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Witam.

Paragon paragonem ... ale czy próbowałeś w tej sprawie w ogóle skontaktować się z producentem lub jakimś jego przedstawicielem handlowym ?

Pozdrawiam.

• cys82 lubi to

#787 OFFLINE   jajakub

jajakub

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1032 postów
  • LokalizacjaLublin

Napisano 06 maj 2023 - 05:57

Brak dowodu zakupu wyklucza odpowiedzialność sprzedawcy ale że Traper miał/ma fajne podejście do klienta to warto spróbować u producenta właśnie
I tu mały + dla zakupów przez neta
Tam się paragony nie gubią :-)

Użytkownik jajakub edytował ten post 06 maj 2023 - 05:58

• Grzegorz G. lubi to

#788 OFFLINE   Radek79

Radek79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 604 postów
  • LokalizacjaCentrum

Napisano 06 maj 2023 - 07:30

A Vision ma darmowy serwis pogwarancyjny na śpiochy.
Nie masz paragonu,czy jest po gwarancji.W Vision no problem.
I to jest podejście.
  • Richi55 i Przemek_M lubią to

#789 OFFLINE   Wobi

Wobi

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1608 postów
  • LokalizacjaPl

Napisano 07 maj 2023 - 18:19

Witam wszystkich, może ktoś użytkuje podbierak carbonowy 45x33x35cm z Trapera w dłuższej perspektywie i napisze parę słów jak z trwałością i czy ryby z niego nie wyskakują :D  :D  :D  Kusi mnie ...

#790 OFFLINE   Stonka

Stonka

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaPiaseczno
  • Imię:T
  • Nazwisko:S

Napisano 28 maj 2023 - 12:10

Bez interesownie i za darmo zareklamuję buty Traper Yukon Pro:)
Rewelacyjne w tej cenie. Po około 100 godzinach brodzenia ani śladu uszkodzeń. Bardzo lekkie i wygodne.
  • ASAPfishing i pikeft lubią to

#791 OFFLINE   Radek79

Radek79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 604 postów
  • LokalizacjaCentrum

Napisano 28 maj 2023 - 16:17

Moje freestone mają 550 godzin i też na razie ok.
Daj znać po sezonie.

Użytkownik Radek79 edytował ten post 28 maj 2023 - 16:17

#792 OFFLINE   Stonka

Stonka

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 43 postów
  • LokalizacjaPiaseczno
  • Imię:T
  • Nazwisko:S

Napisano 28 maj 2023 - 20:25

Freestone to chyba jednak trochę inna klasa. Zwłaszcza cenowa. Ale oczywiście chętnie dam znać po sezonie.

#793 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 29 maj 2023 - 09:19

Freestone to chyba jednak trochę inna klasa. Zwłaszcza cenowa. Ale oczywiście chętnie dam znać po sezonie.

Trapery 700 zł, Freestone'y 900 zł.

To nie jest przepaść cenowa.

#794 OFFLINE   Forest-Natura

Forest-Natura

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1329 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 29 maj 2023 - 09:39

Trapery 700 zł, Freestone'y 900 zł.

To nie jest przepaść cenowa.

Witam.

Szukałem i najtańsze za tysiaka bez czterech zł udało mi się znaleźć ... za tyle ile piszesz to są na filcu tylko.

No to jest 30 % różnicy cenowej.

Jak by nie było - i jedne i drugie nie są warte tylu pieniędzy, za które można kupić naprawdę dobre buty turystyczne z goretexem na vibramie, w których stopy ludzkie spędzą nieporównywalnie dużo więcej czasu przez dużo więcej lat ... biggrin.png

Pozdrawiam.

Użytkownik Forest-Natura edytował ten post 29 maj 2023 - 09:39

• Przemek_M lubi to

#795 OFFLINE   Sławek Oppeln Bronikowski

Sławek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Sławek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 29 maj 2023 - 09:59

Goretex w butach na kilka lat?! Chyba nieużywanych ! Bardzo Cię poniosła wena  :D  

#796 OFFLINE   Radek79

Radek79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 604 postów
  • LokalizacjaCentrum

Napisano 29 maj 2023 - 12:23

Witam.
Szukałem i najtańsze za tysiaka bez czterech zł udało mi się znaleźć ... za tyle ile piszesz to są na filcu tylko.
Jak by nie było - i jedne i drugie nie są warte tylu pieniędzy, za które można kupić naprawdę dobre buty turystyczne z goretexem na vibramie, w których stopy ludzkie spędzą nieporównywalnie dużo więcej czasu przez dużo więcej lat ... biggrin.png
Pozdrawiam.

Po co butom do brodzenia gore tex?
Pytanie nr2.
Ile czasu przelatałeś w oddychaczach w butach trekkingowych?
Co do butów Trapera.
Jeśli się nie rozpadną przed około 1000 godzin łowienia to można powiedzieć że są ok jeśli chodzi o wytrzymałość.
Ja ich nie deprecjonuję.
Chodzi o to żeby się dzielić na forum co jest dobre a co nie.
Jak najbardziej będzie miło jak kolega napisze po sezonie.
Tu freestone za 900zł we flyhouse.pl

https://flyhouse.pl/...-rozmiar_buta-7

Użytkownik Radek79 edytował ten post 29 maj 2023 - 12:26

#797 OFFLINE   Forest-Natura

Forest-Natura

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1329 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 29 maj 2023 - 15:28

Po co butom do brodzenia gore tex?
Pytanie nr2.
Ile czasu przelatałeś w oddychaczach w butach trekkingowych?
Co do butów Trapera.
Jeśli się nie rozpadną przed około 1000 godzin łowienia to można powiedzieć że są ok jeśli chodzi o wytrzymałość.
Ja ich nie deprecjonuję.
Chodzi o to żeby się dzielić na forum co jest dobre a co nie.
Jak najbardziej będzie miło jak kolega napisze po sezonie.
Tu freestone za 900zł we flyhouse.pl

Witam.

Jak sam zauważyłeś, butom do brodzenia goretex ani vibram nie jest tak naprawdę do niczego potrzebny (no może vibram to się przydaje). Są robione z dużo tańszych materiałów bo nie są przewidziane do tak długotrwałego użytkowania w zmiennych warunkach i nie muszą zapewniać aż akiego komfortu stopom jak obuwie turystyczne.

Dlatego powinno dziwić więc, że cenowo są na podobnym poziomie, albo wręcz większym, od obuwia wykonanego z materiałów dużo droższych, gdzie dopłaca się właśnie za technologię i jakość użytych materiałów do ich wykonania.

Przynajmniej w teorii.

Tylko trzeba mieć zrytą przez własne hobby, banię żeby dawać sobie ciągle wmawiać, że to co jest potrzebne do jego uprawiania, musi koniecznie kosztować jakieś chore pieniądze ...

Mam nadzieję że teraz rozumiesz co chciałem ująć w poprzedniej wypowiedzi smile.png

Pozdrawiam.

• marian-56, stone i Przemek_M lubią to

#798 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2683 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 29 maj 2023 - 16:43

Witam.

Jak by nie było - i jedne i drugie nie są warte tylu pieniędzy, za które można kupić naprawdę dobre buty turystyczne z goretexem na vibramie, w których stopy ludzkie spędzą nieporównywalnie dużo więcej czasu przez dużo więcej lat ... biggrin.png

Pozdrawiam.

Słabo szukałeś:

#799 OFFLINE   Forest-Natura

Forest-Natura

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1329 postów
  • LokalizacjaŚląsk

Napisano 29 maj 2023 - 20:56

Goretex w butach na kilka lat?! Chyba nieużywanych ! Bardzo Cię poniosła wena  biggrin.png  

Witam.

Nie, nie poniosła. Butów z membranami używam od 33 lat, odkąd za niemal wszystkie pieniadze z osiemnastki kupiłem sobie pierwszą parę (Alpinus Frontera - marzenie każdego ówczesnego nastolatka łażacego po górach, dostępne na nastoletnią kieszeń z racjie tego że podeszwa była zwykła a nie vibram).

Potem tak się złożyło że mogłem używać buty służbowe w sortach mundurowych, uzupełnianych raz na jakiś czas. To były buty bardzo dobrej jakości i drogie - normalnie nie mógł bym sobie na nie pozwolić.

Jedne z moich dogorywających właśnie butów z goretexem, Chirucca - modelu już nie pamietam, ale przeżyły np. moje starej daty Meindle. którym radę dały w jakieś cztery lata ... jeżyny, mają 23 lata. Niestety od trzech sezonów mi przemakają, znaczy się że membrana działała równe 20 lat.

Używałem je codziennie jeszcze do pracy w lesie, potem już tylko do normalnego chodzenia od jesieni do wiosny, wymieniając tylko wkładki. Ale to wyjątkowo trwałe buty były - moje pierwsze na vibramie.

Nawet myśłałem żeby dać je do renowacji i wymiany podeszw (są firmy które doprowadzają buty turystyczne do stan niemalże nówka), ale przeważyło to że padła membrana właśnie.

W sumie to nie miałem ich dużo rapem kilka par prze całe życie  ... bo i nie miałem większej potrzeby biggrin.png  ... Alpinus, Chiruca, Scarpa, Meindl, HiMountain - zarówno wysokie jak i niskie.

Z mojej obserwacji wynika że w butach membrana działa dużo dłużej niż w każdej odzieży wierzchniej, która jest narażona na promieniowanie słoneczne i wieczne składanie i gniecenie po torbach oraz niewątpliwie dużo częstsze pranie.

Zdaję sobie sprawę że pewnie dzisiejsze buty już mnie nie będą niosły kolejne 20 lat ... ale napewno będzie to dużo lepsza inwestycja niż tyle samo kosztujące buty do brodzenia, które nigdy w życiu by tyle nie ksztowały gdyby nie przedrostek "muchowe" i "do brodzenia" ... rolleyes.gif

Życzę każdemu żeby jego obecne Freestony czy Yukony wytrzymaly jak najdłużej ... dłużej nawet niż 3 sezony ... ( żarcik taki ... biggrin.png biggrin.png biggrin.png

Pozdrawiam.

• Przemek_M lubi to

#800 OFFLINE   Radek79

Radek79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 604 postów
  • LokalizacjaCentrum

Napisano 29 maj 2023 - 22:12

Ja goretexowe buty noszę krócej bo od 18 lat.
Pierwsze dolomite solden gtx miałem 13lat i odeszła podeszwa.Tyle że używałem ich zimą codziennie.Plus okazjonalnie góry.Teraz od 5 lat mam aku Tribute.Jeszcze z 5 lat dadzą radę identycznego użytkowania.
Jak jedne i drugie to nie jakaś najwyższa półka.
Natomiast buty do brodzenia,a buty trekkingowe to zupełnie inna bajka.
Pytanie jak buty trekkingowe zachowywałyby się będąc nasączone wodą przez powiedzmy 8 godzin dodatkowo będąc poddawane jeszcze naprężeniom przy chodzeniu po nierównym terenie.
I nie jest to takie "moczenie"jak w lesie tylko woda od wewnątrz i zewnątrz.
Dlatego pytam Foreście jakie są Twoje doświadczenia,a nie przemyślenia.
Ok jakieś grube meindle może byłyby ok,tylko że one też w okolicach 1tys zł kosztują.
Skóra syntetyczna ma to do siebie że nie pije wody.
Sztywność "muchowych"butów można by tylko porównać z bardzo drogimi butami górskimi przystosowanymi do raków automatycznych.
A ta sztywność która jest mało wygodna decyduje też o trwałości.
Skóra naturalna która jest cienka i napewno napije się od środka zmięknie.I co wtedy?
Ile to wytrzyma nieraz w naprawdę tak ja łowię w ciężkim terenie?
Dlatego jak mam wybierać to wybieram to co sprawdzone.
Jeśli buty trekkingowe za 1tys zł wytrzymają 1000godzin łowienia to daj Forest znać.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych