Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Łódź River Fox - opinie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1875 odpowiedzi w tym temacie

#1681 OFFLINE   pawlo29

pawlo29

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1017 postów
  • LokalizacjaŁódż
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Każmierski

Napisano 24 październik 2023 - 19:04

Przyssawki fajne , ale jest duży problem jak łódka stoi na wodzie i ma burty zaślimaczałe to żadne przyssawki się nie przykleją , to trzeba przemyśleć zanim się kupi takie mocowanie przetwornika

#1682 OFFLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2372 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.
  • Imię:Bartek

Napisano 29 październik 2023 - 12:33

Od wczoraj mam i ja  :D  :wub: ...

Załączony plik  IMG_20231028_150056.jpg   80,03 KB   31 Ilość pobrań

Dalej nie mam pomysłu , jak i gdzie umieścić przetwornik oraz zainstalować Helixa 9 SI+ G4N . Kompletnie nie umiem też cofać i manewrować tym zestawem . To moja pierwsza przyczepa w życiu a hak montowałem we wtorek  :rolleyes: .

#1683 OFFLINE   mickeN

mickeN

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 322 postów

Napisano 29 październik 2023 - 13:06

To tak podpowiem, że na tą chwilę nie zastanawiaj się gdzie umieścić przetwornik, tylko jedź i trenuj cofanie :D Najlepiej to pójść na prawko B+E, tam na łuku szybko nauczą :P

#1684 OFFLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2372 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.

Napisano 29 październik 2023 - 13:12

Aż tak całkiem beznadziejnie nie jest . Ogólnie wiem co zrobić,  natomiast kwestia wyczucia odległości kuleje . Ale wracając do River Foxa - czy we wnęce w kilu można zainstalować w takim razie przetwornik mniejszych gabarytów , takich jak w Helixie 7 G2N ? Chodzi mi o to , żeby choć jedno echo było na stałe i pokazywało podstawowe parametry jak głębokość i widok 2D , natomiast MSI+ mógłby być na sztycy opuszczanej podczas wolnego pływania i szukania miejscówek/ryb ?

#1685 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 29 październik 2023 - 14:54

Ja mam zamontowane na dystansie z grubego matriału ala plexi w którym można wyciąć tunel na dowolne wystające elementy, mam lowrance ale nie widzę problemu z montażem msi+

Całość u mnie lekko wystaje poza obrys co jest zamierzone, ale dzięki temu odcina mi linię dna dopiero powyżej 35km/h przy wodowaniu po rolce nic aię z przetwornikiem nie dzieje, mam tak od lat.

Teraz kombinuję z montażem dodatkowego przetwornika garmina gt56 do ekranu na którym mam livescope i chyba zdecyduję się na listwę / prowadnice o przekroju [ ]
  • malinabar lubi to

#1686 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1072 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 29 październik 2023 - 15:21

Będziesz pan zadowolony. Który to RF? Jaki silnik?

Co do cofania. Łódkę cofa się pięknie bo ma długi dyszel. Naprawdę warto potrenować. Ja mam np cofanie do garażu po łuku i drzwi przyczepa +10cm na stronę. Jeszce przed garażem obok stoi zazwyczaj auto syna. Niewiele widzę bo tylko w jednym lusterku ale cofam na raz. W gospodarczy (tam stoi na dłuższe postoje) podobnie i jeszcze musze w drzwiach wykręcić na drugie stanowisko co nie ma drzwi. Ale wręcz uwielbiam cofać. Potem przydaje się tez na slipach jak jest miedzy drzewami albo mało miejsca.

Trening jak masz problem to podstawa. Placów pod marketami w 3 duppy. Niedziela cofania i mistrzem będziesz. A po prostej to juz w ogóle drugi bieg by się przydał  ;) tylko trzeba szybko reagować. Po lusterkach widać na prostej wszystko.

Użytkownik Qh_ edytował ten post 29 październik 2023 - 15:22

• malinabar lubi to

#1687 OFFLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2372 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.

Napisano 29 październik 2023 - 17:41

Sławku , a byłaby opcja jakiejś fotki poglądowej ? Nie bardzo kumam , jak mam przymocować przetwornik jego "grzbietem" do wnęki , nawet jeśli będzie tam wklejone cokolwiek zwiększające dystans czy wypełniające przestrzeń . A co dalej z kablem ? Wędruje sobie do górnej krawędzi pawęży , czy jest wpuszczany do bakisty tylnej przez otwór czy cóś ? Patrząc na kable wystające z przetworników to generalnie zasada jest zawsze podobna , ale w RF jest raczej mowa o dopasowaniu wnęki do Garmina i Lowranca , a Hummi niekoniecznie , chyba że się mylę ?...

Marcinie , "udka" to RF 420 z Suzuki DF30A , z zeszłego roku z symbolicznym przebiegiem . Komplet w całości z Grudziądza . A plan treningowy z cofania wstępnie ustalony  :D . Póki co czeka mnie przeprawa z Reja24 , bo chyba tylko tak można zrejestrować jednostkę tego typu nie popadając w zbyt wielkie koszty , a system działa lub nie działa wybiórczo jak słyszałem i czytałem .

#1688 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1072 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 29 październik 2023 - 20:48

Tak wyglądało na 420 i dobrze ze 30km bo na 25 to tak trochę brakuje. Tzn pływa i w ogóle, ale trochę się jednak męczy. Super udka.

Ja próbowałem w reja24. Ale tam mi utknęło i i tak musiałem iść do powiatu. A tam już miła pani za rączkę mnie poprowadziła, Zmieniłem armatora, ale i port i nazwę, zrobiłem na miejscu opłatę. Koszty te same bo opłata w reja 24 tez jest. Potem odbiór i gitarra. I jak składasz dostajesz zaświadczenie i możesz pływać.

W reja 24 jest łatwo zgłosić zmianę właściciela (a taki jest obowiązek chyba do 30 dni) ale przerejestrowanie polecam powiat. Pani od udek i skuterów zazwyczaj wolna. To nie fury, że pełno luda.

#1689 OFFLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2372 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.

Napisano 29 październik 2023 - 23:43

Nie wiem , na ile to będzie problemem , ale poprzedni właściciel po ścianie , z jaką się zderzył podczas rejestracji via internet  i rzadkim użytkowaniu łódki , nie rejestrował jej wcale  , więc tak naprawdę ja będę pierwszy .

#1690 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1072 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 30 październik 2023 - 06:44

Na stronie RF masz świadectwo rejestracyjne tej Łodzi. Wydrukuj. Tam jest wszystko. Numer masz na rufie.

Idziesz do wydziału i wszystko spokojnie załatwisz.

Umowa kupna, jakiś papier od silnika, wszystko co będzie brakować - na oświadczenie, druki są na miejscu.

Jak się boisz weź kawę albo bombonierę na swoją obronę  ;) i nie bój. Prosta sprawa.

Użytkownik Qh_ edytował ten post 30 październik 2023 - 06:46

#1691 OFFLINE   malinabar

malinabar

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2372 postów
  • Lokalizacjapłd.-zach.

Napisano 30 październik 2023 - 06:48

Spoko , wszystkie dokumenty już mam . Dzisiaj pewnie się wybiorę , a strachu we mnie niewiele ze względu na wrodzony urok i czar osobisty  :D . Ale słodkie z kawą w odwodzie będą  ;) . Dzięki .

#1692 OFFLINE   scOOtt

scOOtt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 832 postów
  • LokalizacjaLubin
  • Imię:Łukasz

Napisano 30 październik 2023 - 07:13

A później się dziwić, że urzędniczki w polskich urzędach mają du*y jak szafy trzydrzwiowe  :lol:

#1693 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4149 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 30 październik 2023 - 07:48

scOOtt, on 30 Oct 2023 - 06:13, said:

A później się dziwić, że urzędniczki w polskich urzędach mają du*y jak szafy trzydrzwiowe :lol:

Polska norma ISO...iso...nie da się...jak się nie da jak się da...🤣🤣🤣

#1694 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1072 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 30 październik 2023 - 14:58

U mnie pani była całkiem fajna i miła. I nic nie dostała. Dupeczka a nie szafa.

Ale różnie bywa.

czasem jak się chce coś bezproblemowo załatwić warto sie dostosować zamiast marnować czas na dyskusje o swoich prawach.

Ale fakt to destruktywna rada była.

• scOOtt lubi to

#1695 OFFLINE   Sławek.Sobolewski

Sławek.Sobolewski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2351 postów
  • LokalizacjaWarmia&Mazury, kraina 3000 jezior w dorzeczu Wisły i rzek pobrzeża Bałtyku

Napisano 31 październik 2023 - 10:58

malinabar, on 29 Oct 2023 - 16:41, said:

Sławku , a byłaby opcja jakiejś fotki poglądowej ? Nie bardzo kumam , jak mam przymocować przetwornik jego "grzbietem" do wnęki , nawet jeśli będzie tam wklejone cokolwiek zwiększające dystans czy wypełniające przestrzeń . A co dalej z kablem ? Wędruje sobie do górnej krawędzi pawęży , czy jest wpuszczany do bakisty tylnej przez otwór czy cóś ? Patrząc na kable wystające z przetworników to generalnie zasada jest zawsze podobna , ale w RF jest raczej mowa o dopasowaniu wnęki do Garmina i Lowranca , a Hummi niekoniecznie , chyba że się mylę ?...

Marcinie , "udka" to RF 420 z Suzuki DF30A , z zeszłego roku z symbolicznym przebiegiem . Komplet w całości z Grudziądza . A plan treningowy z cofania wstępnie ustalony  :D . Póki co czeka mnie przeprawa z Reja24 , bo chyba tylko tak można zrejestrować jednostkę tego typu nie popadając w zbyt wielkie koszty , a system działa lub nie działa wybiórczo jak słyszałem i czytałem .

Bartek, jasne zrobię jakiś filmik i  wkleję coś później w tej sprawie :)

• malinabar lubi to

#1696 OFFLINE   pio76

pio76

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 374 postów
  • LokalizacjaChełm
  • Imię:Piotr

Napisano 20 listopad 2023 - 16:17

Czy ma ktoś RF 400/405 z silnikiem Honda 20 ?

#1697 OFFLINE   Krzysztof Kacprzak

Krzysztof Kacprzak

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 491 postów
  • LokalizacjaRIVERFOX Grudziądz

Napisano 26 grudzień 2023 - 21:54

Załączony plik  412880026_861753092622311_3898897234164598359_n.jpg   228,68 KB   44 Ilość pobrań

#1698 OFFLINE   szczupak1

szczupak1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 837 postów
  • LokalizacjaDaleko od domu.

Napisano 04 styczeń 2024 - 22:55

Szczerze nie wiem za co płacić. Łodzie niskie burty chlapie jak cholera, człowiek cały mokry. Cena nie jest wyznacznikiem jakości.

• Faja lubi to

#1699 OFFLINE   Czaja911

Czaja911

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 74 postów
  • LokalizacjaGrudziądz

Napisano 05 styczeń 2024 - 08:19

Okej, Okej i Okej. Jeżeli szukasz łodzi z burtą do brzucha myślę że coś znajdziesz na rynku. Myślę że specyfiką łodzi RF jest taka że jest niżej, przestrzennie i wygodnie. Patrząc na jakiekolwiek zawody spora większość stanowią łodzie RF ale pewnie wszyscy się mylą.
  • GregorS, karkoszek i Tresor lubią to

#1700 OFFLINE   Marcipas

Marcipas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 215 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 05 styczeń 2024 - 15:57

Bosze, czyli wtopiłem i od kilku lat nie zauważyłem że się zmoczyłem 😱. Ehh....
  • michcio i PiernikTorunski lubią to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych