Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Łódź River Fox - opinie.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1875 odpowiedzi w tym temacie

#1701 OFFLINE   Faja

Faja

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 116 postów

Napisano 05 styczeń 2024 - 18:49

W obecnych czasach nawet na zawodach łodzie RF wyglądają biednie, umalowany plastik nie jest wyznacznikiem jakości i wartości użytkowych.

• mbas lubi to

#1702 OFFLINE   Czechofil

Czechofil

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 611 postów
  • LokalizacjaUrsynów
  • Imię:Leszek

Napisano 05 styczeń 2024 - 18:56

O widzę, że kolega jest nie tylko specjalistą od silników Storma ale też od łodzi RiverFox. Nawet nie pytam czy jakąkolwiek pływałeś bo znam odpowiedź.

Powiem tak: zjedz snikersa bo nie jesteś sobą .......

• Radbraw i PiernikTorunski lubią to

#1703 OFFLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 656 postów
  • LokalizacjaHajnówka
  • Imię:Jerzy

Napisano 05 styczeń 2024 - 19:28

Uwielbiam czytać wypowiedzi "fachowców", od wszystkiego... Takich jak faja i szczupak. 🙃🙄🤣
  • michcio i PiernikTorunski lubią to

#1704 OFFLINE   Karol Krause

Karol Krause

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 4149 postów
  • LokalizacjaBIAŁOŁĘKA-GŁOGÓW
  • Imię:Karol
  • Nazwisko:Krause

Napisano 05 styczeń 2024 - 19:32

Też zgłupiałem... 3 raz z rzędu wybrałem biedny pomalowany laminat...🙈😉🤣 bawią mnie opinie ludzi znających się na wszystkim i niczym...
  • Radbraw, PiernikTorunski i KRZYCHU SZ-EK lubią to

#1705 OFFLINE   PiernikTorunski

PiernikTorunski

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 413 postów
  • LokalizacjaToronto Kuj-Pom
  • Imię:Sławek

Napisano 07 styczeń 2024 - 13:39

Faja, on 05 Jan 2024 - 17:49, said:

W obecnych czasach nawet na zawodach łodzie RF wyglądają biednie, umalowany plastik nie jest wyznacznikiem jakości i wartości użytkowych.

szczupak1, on 04 Jan 2024 - 21:55, said:

Szczerze nie wiem za co płacić. Łodzie niskie burty chlapie jak cholera, człowiek cały mokry. Cena nie jest wyznacznikiem jakości.

Faja - Nick trafiony bezbłędnie - nie chce byc nie miły ale słyszałem fajne powiedzenie jakiś czas temu - w d.....byłeś g..... widziałeś 

Szczupak - myślałem że przeszło ci już marudzenie, jesteś malkontentem jednak 

Ja tak jak kolega Karol K mam 3 łódkę od Krzysia z RF a dlaczego 3 łodkę ???  

Bo pierwszą RF miałem 390 RF po Krzysztofie  jego prywatną używaną odkupiłem i miałem 2 -3 sezony, a ponieważ zbierałem butelki  postanowiłem żee kupię nówkę 390RF a co stać mnie -)))  

I nagle po 2 sezonach  pokazuje się RF 405 ale co tam kilka cm burty wyżej, poprawiona pawęż z tyłu i przód łodzi by jeszcze mniej chłapało przy odjęciu gazu, nie nie kupie po co mam prawie nówkę -)))  No i ,,,,,,

Kupiłem nową 405 RF i mam ją do dziś czyli pewnie z 4 lata już 

Z każdej zakupionej byłem mega zadowolony i do moich potrzeb i zbiorników na których pływam  jest wystraczająca ( RF 390 i 405 na Żarnowcu też pływałem }  

Pływałem też innymi łódkami różnych producentów na zawodach i z kolegami, są jednostki dobre i gorsze/ lepiej wykonane i gorzej ale nazywanie wyrobów RF malowanym plastikiem to lekka przesada. 

ps. Chętnie usłyszę obu panów zdanie merytoryczne na niekorzyść RF 

ps2. I jak tylko nazbieram butelek to kupuję RF 440 bo jest prze kozak  tak samo jak RF470 ale dla mnie to już za duża i za duży wydatek -) 

ps3. Ktoś ma do sprzedania może RF 440 ??? 

Użytkownik PiernikTorunski edytował ten post 07 styczeń 2024 - 14:06

• Kielson1, chlodnica i Marcipas lubią to

#1706 OFFLINE   kazan

kazan

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 19 postów
  • LokalizacjaPoland

Napisano 02 luty 2024 - 23:07

Czechofil, on 05 Jan 2024 - 17:56, said:

O widzę, że kolega jest nie tylko specjalistą od silników Storma ale też od łodzi RiverFox. Nawet nie pytam czy jakąkolwiek pływałeś bo znam odpowiedź.

Powiem tak: zjedz snikersa bo nie jesteś sobą .......

No dla mnie firma River Fox odpada .Powód ?  Skoro od jakiś 2 miesięcy nie jest w stanie ogarnąć swojej strony internetowej to co z serwisem po. Miałem konfigurować 470 ale te względy przesądziły. Firma z Grudziądza przegrała z firmą Finval . 

#1707 OFFLINE   Krzysztof Kacprzak

Krzysztof Kacprzak

Forumowicz

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPip
  • 491 postów
  • LokalizacjaRIVERFOX Grudziądz

Napisano 02 luty 2024 - 23:46

kazan, on 02 Feb 2024 - 22:07, said:

No dla mnie firma River Fox odpada .Powód ?  Skoro od jakiś 2 miesięcy nie jest w stanie ogarnąć swojej strony internetowej to co z serwisem po. Miałem konfigurować 470 ale te względy przesądziły. Firma z Grudziądza przegrała z firmą Finval . 

I tu...niestety muszę się zgodzić z kolegą KAZAN. Strona wysypała się i prawidłowo działa nie na wszystkich przeglądarkach a "fachowcy" od komputerów nadają trochę na innych falach niż ja i nie do końca się dogadujemy co do sposobu jak ma działać konfigurator ...a twierdzenia że coś się nie da słyszę kilka razy w tygodniu. Ja osobiście bardziej znam się na robieniu łodzi niż na komputerach ...i za stary jestem żeby się tego uczyć.  Aktualnie jest robiona nowa strona ...tak za tydzień powinna być dostępna.  A jakby był ktoś chętny i odważny, to zlecę wykonanie nowego konfiguratora ...wg moich wymagań.  A w sprawie zamówienia łodzi zawsze można zadzwonić i zrobić konfigurację z nami...będzie lepiej bo na bieżąco można omówić niektóre szczegóły, które żadna konfiguracja nie jest w stanie ustalić.  A najlepiej przyjechać, mam dobrą kawę.

Użytkownik Krzysztof Kacprzak edytował ten post 02 luty 2024 - 23:53

#1708 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1072 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 03 luty 2024 - 07:58

No właśnie miałem napisać. Co za świat? Taka łódź 470 z osprzętem to wydatek jakieś 100 koła….

Nie działa konfigurator, to kupię gdzie indziej.

Ja bym po prostu zadzwonił, ba nawet pojechał pogadać, pomacać, a do Grudziądza mam ponad 400km …

A gdyby się sami znali na prowadzeniu stron to pewnie gorzej by robili łodzie. Specjalizacja?

Jak w październiku padły serwery fujitsu to nam stanęły wszystkie fabryki w Europie. Bo my też znamy się na produkcji tego co robimy, i robimy ro dobrze. A serwery zlecamy innym.

Aż mi się nie chce wierzyć. 16 postów … i taka gruba ocena? Coś mi tu śmierdzi.

Szwagier jak kupował swoją 420 to jeździli do Grudziądza. Ja swoją kupiłem używaną, jakieś drobiazgi - przez stronę. Ale jak potrzebowałem pomocy przy przerejestrowaniu, kilku informacji i świadectwa to zadzwoniłem i mi pomogli. Łącznie ze sprawdzeniem  numeru. I nikt mnie nie wysłał na drzewo bo sobie kupiłem używkę.

Wystarczy zadzwonić …

• PiernikTorunski i Marcipas lubią to

#1709 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1386 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 03 luty 2024 - 08:12

Ja napisałem do Pana Krzysztofa,zdzwoniliśmy się. Ja powiedziałem czego oczekuję, Krzysztof doradził co i jak będzie najlepiej i łódka do odbioru w połowie marca.Bardzo miły, treściwy człowiek. Ja nie wyobrażam sobie kupować drogą łódkę przez konfigurator...

#1710 OFFLINE   Pat92

Pat92

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów
  • LokalizacjaMazowieckie

Napisano 03 luty 2024 - 12:16

A za mną chodzi river fox już od jakiegoś czasu ale obecne ceny na olx to jakiś dramat, dwa razy się przymierzałem aby jechać do Grudziądza i zobaczyć co i jak to wygląda bo jak dobrej pory organoleptycznie tylko na zawodach po Polsce mogłem pooglądać. Pływam sobie na Wigry 360 łódka za przeszło 5.5tysia które za nią dałem, idzie ją wyposażyć jak to zrobiłem w dziobowke, panoptixa, pochować wszystko ładnie i pięknie, na 13.5 stormiaku plywa nawet znośnie. Zastanawiam się co ma w sobie river fox 390, że w używce kosztuje 18tys, te 30cm pokładu i jedna balistę więcej. Choruje na RF 420 bo to już przeskok prawdziwy i odczuwalny w porównaniu do 360 ale niech ktoś mi powie skąd biorą się ceny tych zestawów łodzi z olx, wiadomo aby mieć 420 muszę założyć przynajmniej 30km + kupić nową przyczepkę bo stara mam pod 360 i wejdzie na nią max 4m łódź. Swój zestaw opylę za ~12tysi silnik łódź przyczepa. Na olx widzę już rok wystawiane te same oferty zestawów 420, i te aukcje stoją i stoją ceny jakoś nie maleją może ktoś o 100pln zmniejszy cenę. Jak sobie człowiek policzy to łódki wychodzą drożej niż u producenta a od sprzedawców słyszysz, że trzeba czekać na nową łódkę po 6 miesięcy i to powód dla którego on dorzuca 20% ceny. No wiadomo on sprzedaje jego cena mi gowno do tego, ale tak sobie myślę czy warto za 420 + 30km i przyczepkę dokładać do obecnego zestawiły który pływa i daje radę te 30tysi… a strona rzeczywiście padła w rf bo sam sobie czasami robiłem konfiguracje i już nie mogę bo się rozleciało. I już rok prawie jestem w takiej kropce i się zastanawiam nad tym nowym RF nad całym nowym kompletem za przeszło 70k bo tak mi wyliczył pracownik z RF w rozmowie telefonicznej :(

#1711 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1072 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 03 luty 2024 - 13:45

Masz łódkę to sie spieszyć nie musisz. Tak jak sprzedający, zobaczysz jak na wiosnę poznikają. 
1. Wigry i RF to inne łódki. Nie mierz ich długością i ilością bakist. Sztywność i jakość wykonania to przepaść.

2. Ja kupiłem rf390 i dla mnie jest idealna. Pływam sam albo w dwie osoby Odra albo Mietków. Wygodna, lekka, szybka. Wodowanie samemu malina No i 50km/h. Manewry i na dziobówce i opór na kotwicy w prądzie. Mam dostęp do 420 ale wole 390.

3. Rf420 przyzwoicie pływa na 25km. Szwagier ma mercury 25, z gratami w dwie osoby bez problemu sporo ponad 40 w ślizgu idzie. Ale moja idzie 50 jak lecę sam  :D

4. Cena. Coś za coś. Tylko nie rozumiem. Chcesz wstawiać silnik 30km czyli grubo 20+, dziobówka pewnie z kotwicą 10+, do tego panoptix … a chcesz oszczędzić na skorupie pare tysi? Ile to % calosci?

5. Cena. Zastanów sie dlaczego RF z osprzętem vs Wigry z osprzętem jest taka przepaść?

No to jak Ci brakuje troche kasy to ja bym kupił to rf390 co jest na olx z fajną przyczepą i yamą 20km (będzie latać ponad 40km/h). Kupił teraz. Obie poprzezbrajal a Wigry wystawil na wiosnę jak będzie ssanie i wtedy myśle samym terminem zarobisz na zamianę skorup.

#1712 OFFLINE   Marcipas

Marcipas

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 215 postów
  • LokalizacjaSzczecin

Napisano 03 luty 2024 - 13:54

Pat92, on 03 Feb 2024 - 11:16, said:

A za mną chodzi river fox już od jakiegoś czasu ale obecne ceny na olx to jakiś dramat, dwa razy się przymierzałem aby jechać do Grudziądza i zobaczyć co i jak to wygląda bo jak dobrej pory organoleptycznie tylko na zawodach po Polsce mogłem pooglądać. Pływam sobie na Wigry 360 łódka za przeszło 5.5tysia które za nią dałem, idzie ją wyposażyć jak to zrobiłem w dziobowke, panoptixa, pochować wszystko ładnie i pięknie, na 13.5 stormiaku plywa nawet znośnie. Zastanawiam się co ma w sobie river fox 390, że w używce kosztuje 18tys, te 30cm pokładu i jedna balistę więcej. Choruje na RF 420 bo to już przeskok prawdziwy i odczuwalny w porównaniu do 360 ale niech ktoś mi powie skąd biorą się ceny tych zestawów łodzi z olx, wiadomo aby mieć 420 muszę założyć przynajmniej 30km + kupić nową przyczepkę bo stara mam pod 360 i wejdzie na nią max 4m łódź. Swój zestaw opylę za ~12tysi silnik łódź przyczepa. Na olx widzę już rok wystawiane te same oferty zestawów 420, i te aukcje stoją i stoją ceny jakoś nie maleją może ktoś o 100pln zmniejszy cenę. Jak sobie człowiek policzy to łódki wychodzą drożej niż u producenta a od sprzedawców słyszysz, że trzeba czekać na nową łódkę po 6 miesięcy i to powód dla którego on dorzuca 20% ceny. No wiadomo on sprzedaje jego cena mi gowno do tego, ale tak sobie myślę czy warto za 420 + 30km i przyczepkę dokładać do obecnego zestawiły który pływa i daje radę te 30tysi… a strona rzeczywiście padła w rf bo sam sobie czasami robiłem konfiguracje i już nie mogę bo się rozleciało. I już rok prawie jestem w takiej kropce i się zastanawiam nad tym nowym RF nad całym nowym kompletem za przeszło 70k bo tak mi wyliczył pracownik z RF w rozmowie telefonicznej :(

Ja "pracowałem" nad żona coś 4 lata :) żeby przesiąść sie z pompona na łódkę.

Jeżeli jesteś zadowolony z Wigry i nie potrzebujesz wysokiej burty to pomyśl o 4-setce RF. Przyczepkę sobie zostawisz tą którą masz, silnik wystarczy ten co masz i będziesz miał po długości więcej pokładu niż w 420 :) .

Też na początku układałem swoja łódkę w konfiguratorze. W końcu wsiadłem o 0700 do samochodu i o 1200 piłem kawę w Grudziądzu. Byłem baaardzo miło zaskoczony podejściem do klienta i finalna ceną. Krzysztof pokazał zaplecze, można było zajrzeć wszędzie a byłem tam pierwszy raz i kupowałem od niego pierwsza łódkę.

Użytkownik Marcipas edytował ten post 03 luty 2024 - 13:55

• PiernikTorunski lubi to

#1713 OFFLINE   Pat92

Pat92

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów
  • LokalizacjaMazowieckie

Napisano 03 luty 2024 - 14:11

Qh_, on 03 Feb 2024 - 12:45, said:

Masz łódkę to sie spieszyć nie musisz. Tak jak sprzedający, zobaczysz jak na wiosnę poznikają. 
1. Wigry i RF to inne łódki. Nie mierz ich długością i ilością bakist. Sztywność i jakość wykonania to przepaść.

2. Ja kupiłem rf390 i dla mnie jest idealna. Pływam sam albo w dwie osoby Odra albo Mietków. Wygodna, lekka, szybka. Wodowanie samemu malina No i 50km/h. Manewry i na dziobówce i opór na kotwicy w prądzie. Mam dostęp do 420 ale wole 390.

3. Rf420 przyzwoicie pływa na 25km. Szwagier ma mercury 25, z gratami w dwie osoby bez problemu sporo ponad 40 w ślizgu idzie. Ale moja idzie 50 jak lecę sam  :D

4. Cena. Coś za coś. Tylko nie rozumiem. Chcesz wstawiać silnik 30km czyli grubo 20+, dziobówka pewnie z kotwicą 10+, do tego panoptix … a chcesz oszczędzić na skorupie pare tysi? Ile to % calosci?

5. Cena. Zastanów sie dlaczego RF z osprzętem vs Wigry z osprzętem jest taka przepaść?

No to jak Ci brakuje troche kasy to ja bym kupił to rf390 co jest na olx z fajną przyczepą i yamą 20km (będzie latać ponad 40km/h). Kupił teraz. Obie poprzezbrajal a Wigry wystawil na wiosnę jak będzie ssanie i wtedy myśle samym terminem zarobisz na zamianę skorup.

No akurat na RF 390gpx miałem okazję pływać. Nie wiem czy Ty miałeś okazję pływać na wigry. Gdzie tu mowa o sztywności, takie same łajby RF nieco węższy, tak samo zachowują się na wodzie i praktycznie nie czuć różnicy, nawet byłbym w stanie stwierdzić, że wigry jest troche stabilniejsze ale to moja subiektywna ocena. Jedyna zaleta RF 390 to to, że mniej chlapie przy wietrze, ale dalej lekko chlapie. Ogółem na 390 nie zmieniłbym nigdy, jakość wykonania wigry jest na naprawde bardzo przyzwoitym poziomie jeśli nie najlepszym z łódek w granicy cenowej do 10tysi na rynku, jeszcze Solarski jest na tym samym poziomie, naoglądałem się sporo łódek i paroma miałem okazję pływać.
Co do cen, te ceny od roku są takie same, te łódki już w poprzednia zimę przed sezonem nie poznikały, jestem na olx prawie codziennie i serio te ogłoszenia znam już na pamięć. Wydaje mi się bardziej, że ludzie nie chcą wydawać na używkę więcej niż na nowy szczególnie przy tak sporej konkurencji obecnie na rynku nowych łodzi.

Nie chcę oszczędzać, mam kasę na tą łódź już odłożoną tylko jak mówisz, nie spieszy mi się i szukam sensu. 420 obecnie wg konfiguratora ~28tysi, za taka kasę można mieć w miarę sensowną alu 4m i pytanie czy nie lepiej w to pójść.
O RF słysze same pochlebne opinie, lubię niską burtę i mi to nie przeszkadza nawet lepiej bo mam styl łowienia na pokładzie basowym, ale pytanie gdzie konczy się sens granicy cenowej łodzi z laminatu. 

#1714 OFFLINE   ubot

ubot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 260 postów
  • LokalizacjaGrudziądz
  • Imię:Robert

Napisano 05 luty 2024 - 19:33

Moim zdaniem ciekawa i dość zaskakująca opinia kol. Pat92..  Liczę że wypowie się ktoś jeszcze kto pływał lub pływa na obu łódkach bo mi osobiście wydaje się że Wigry 355 można porównać (i bliżej raczej jej..) do Lake Fox 320 niż do RF390/400 jeśli już..

Bo o ile Kolega nie widzi większych różnic to ja tak: 

- większy pokład/ ilość miejsca

- większa ilość bakist

- cała podłoga płaska

- ergonomia pokładu lepiej dostosowana dla wędkarza

- płaskie dno ułatwiające zdecydowanie slipowanie przy min. głębokości wody.

To cechy które (moim zdaniem) różnią RF 400 od Wigry 355, a nie tylko to że "mniej chlapie".., i powiedzmy że pominę kwestię jakości wykonania i nautykę obu łódek. Choć i tak nie wiem czy słusznie.

Na korzyść Wigry przemawia tylko cena, to czy to "tylko" czy "aż" niech  każdy sam rozsądzi.

Naprawdę liczę na więcej opinii w w/w temacie.., bo może się mylę..

Ps. Nie mam póki co ani RF ani Wigry i nadal nie zdecydowałem.. ;)

Użytkownik ubot edytował ten post 05 luty 2024 - 19:36

#1715 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1386 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 05 luty 2024 - 19:42

ubot, on 05 Feb 2024 - 18:33, said:

Moim zdaniem ciekawa i dość zaskakująca opinia kol. Pat92.. Liczę że wypowie się ktoś jeszcze kto pływał lub pływa na obu łódkach bo mi osobiście wydaje się że Wigry 355 można porównać (i bliżej raczej jej..) do Lake Fox 320 niż do RF390/400 jeśli już..
Bo o ile Kolega nie widzi większych różnic to ja tak:
- większy pokład/ ilość miejsca
- większa ilość bakist
- cała podłoga płaska
- ergonomia pokładu lepiej dostosowana dla wędkarza
- płaskie dno ułatwiające zdecydowanie slipowanie przy min. głębokości wody.
To cechy które (moim zdaniem) różnią RF 400 od Wigry 355, a nie tylko to że "mniej chlapie".., i powiedzmy że pominę kwestię jakości wykonania i nautykę obu łódek. Choć i tak nie wiem czy słusznie.
Na korzyść Wigry przemawia tylko cena, to czy to "tylko" czy "aż" niech każdy sam rozsądzi.
Naprawdę liczę na więcej opinii w w/w temacie.., bo może się mylę..
Ps. Nie mam póki co ani RF ani Wigry i nadal nie zdecydowałem.. ;)

W maju ci mogę powiedzieć bo właśnie przesiadam się z wigry na rf400.
  • ubot lubi to

#1716 OFFLINE   ubot

ubot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 260 postów
  • LokalizacjaGrudziądz

Napisano 05 luty 2024 - 20:20

O! super i właśnie na takie opinie liczę.., a może jest ktoś kto przesiadł się z Wigry na Lake Fox 320 lub odwrotnie i może się trochę podzielić wrażeniami..?

#1717 OFFLINE   M a r a s

M a r a s

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1185 postów
  • LokalizacjaZS
  • Imię:Marek

Napisano 05 luty 2024 - 20:25

Jedno jest pewne . Czy to będzie łódka za 5k czy też za 55k to i tak ryb złowimy tyle samo -IMO

• ubot lubi to

#1718 OFFLINE   ubot

ubot

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 260 postów
  • LokalizacjaGrudziądz

Napisano 05 luty 2024 - 20:39

M a r a s, on 05 Feb 2024 - 19:25, said:

Jedno jest pewne . Czy to będzie łódka za 5k czy też za 55k to i tak ryb złowimy tyle samo -IMO

Poszedłbym dalej.., nawet jak to będzie łódka za 150k to ryb możemy złowić nawet mniej niż z brzegu.. ;)

• M a r a s i Wolti lubią to

#1719 OFFLINE   Pat92

Pat92

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 217 postów
  • LokalizacjaMazowieckie

Napisano 05 luty 2024 - 21:43

Moje porównanie dotyczyło Wigry 355 i rivera 390. Nie dotyczyło to 405tki na której nie miałem okazji pływać. 390 jest węższa niż Wigry ale dłuższa chociaż osobiście mam wrażenie, że sporo z tej długości jakby zajmuje przednią mała bakista. Co do ilości pokładu to nie robiłem porównania z miarką. Ja osobiście z 360 na 390 bym się nie przesiadł, 400-420 już tak bo czuć różnicę łowiąc we dwóch. Ale to jest tylko moje zdanie bo łowię teraz z live i na dziobowce mała łódka dobrze sie manewruje.
Poza tym 390 z drugiej ręki są drogie w porównaniu do ich tańszej konkurencji. Jeśli chodzi o wykonanie to np. Pucharex, tania Łódź i to dopiero jest cienko wykonane. Wigry w swojej klasie wygląda na prawdę przyzwoicie. Wodowanie to pryszcz, dno nie przeszkadza a woduje się w paru bardzo płytkich slipach honda civic także wiem o czym mówię…
A bakist jest wystarczająco na krótkie wyjazdy.
Osobiście mam wersję z długą bakista po lewej stronie. Mieszczę dziobowke, panoptixa, całe okablowanie 2x 70ah, 1x 25ah akumulatory, 12l paliwa, masę sprzętu, wędek, i wszystko co potrzebne na Łodzi wraz z dodatkowymi ubraniami a także nie raz zabieram sprzęt do gotowania i albo kolegę albo dziewczynę.
I aby nie było, nie to, że Wigry to szczyt marzeń i niczego więcej mi nie potrzeba, sam myślę już od dłuższego czasu nad riverfoxem 420 z dokładanym pokładem basowym albo nad 405 w wersji bass. Ale to tylko dla tego, że chciałbym więcej miejsca na dłuższe wypady i zawody z kolegą a także sensowny rozkład bakista jaki by mi był potrzebny akurat do moich pomysłów. Ale w życiu nie dołożyłbym tyle kasy aby zmienić na 390tke ponieważ nie jest w tym momencie warta swojej ceny na rynku.

Ubot, jeśli nie masz tych Łodzi ani na nich nie pływałeś to jak możesz powiedzieć coś o nautyce? Lake fox to łódka 3,2 więc do Wigry jej dalej niż rf390 ;) każda łódka ma swoje plusy i minusy, pytanie czy z minusami dasz radę żyć mając na względzie plusy.. jak zastanawiasz się nad wyborem a nie pływałeś na ani jednej ani drugiej to polecam odwiedzić obie firmy. Albo znaleźć na forum kogoś kto ma i z kim mógłbyś się przepłynąć, osobiście jestem zdania, że łatwo wydać kasę a potem dojść do wniosku, że chcesz sprzedać i kupić inną bo ta to jednak nie to ale niestety pieniędzy które zapłaciłeś w pełni nie wycofasz.

Użytkownik Pat92 edytował ten post 05 luty 2024 - 22:39

#1720 OFFLINE   Slawek Dlugosz

Slawek Dlugosz

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 119 postów
  • LokalizacjaMełno
  • Imię:Sławomir
  • Nazwisko:Długosz

Napisano 05 luty 2024 - 22:30

RF 420 "Bass"  :) A ile gratów można tam schować :lol: