Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Silniki Storm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2113 odpowiedzi w tym temacie

#1441 OFFLINE   Tresor

Tresor

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1429 postów
  • LokalizacjaCzerwieńsk
  • Imię:Łukasz

Napisano 19 czerwiec 2021 - 11:18

Nie było powodu :). Tak jak pisałem na grupie FB o Stormach pisali ze lepiej pali, równiej chodzi na wolnych. A że ja lubię testować...
Na razie na "sucho" odpalił od strzała bez ssania. Chodzi jak by równiej ale może to tylko wrażenie. Zobaczymy trzeba pamiętać że dziś 30. Silnik pewnie miał że 25 C...
.
https://youtu.be/3-CWChaJRO8

Wysłane z mojego SM-N770F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Tresor edytował ten post 19 czerwiec 2021 - 11:19

• M a r a s lubi to

#1442 OFFLINE   suhhar

suhhar

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów

Napisano 19 czerwiec 2021 - 15:58

Nie było powodu :). Tak jak pisałem na grupie FB o Stormach pisali ze lepiej pali, równiej chodzi na wolnych. A że ja lubię testować...
Na razie na "sucho" odpalił od strzała bez ssania. Chodzi jak by równiej ale może to tylko wrażenie. Zobaczymy trzeba pamiętać że dziś 30. Silnik pewnie miał że 25 C...
.

no zrywka ważna rzecz ;) pięknie pali jak na chinola ;)

Użytkownik suhhar edytował ten post 19 czerwiec 2021 - 15:58

• Tresor lubi to

#1443 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago
  • Imię:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 19 czerwiec 2021 - 22:59

Urzywam tych samych swiec iridium do mercury jezeli orginalne to ok

#1444 OFFLINE   sharkfishing

sharkfishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Lokalizacjachicago
  • Imię:bruno
  • Nazwisko:dadej

Napisano 19 czerwiec 2021 - 23:00

Urzywam tych samych do mercury jezeli orginalne sa ok

#1445 OFFLINE   adamooo

adamooo

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 48 postów
  • Lokalizacjaczchow
  • Imię:adam
  • Nazwisko:horzymek

Napisano 20 czerwiec 2021 - 19:13

Witam. Może ktoś mi podpowie,na nowy sezon mój storm 13,5 2t chodzi jakoś dziwnie. Odpala bez problemu, na początku wkręca się ładnie, od połowy to tak jak by nie chciał się kręcić na wysokie obroty, jak ściągnę pokrywę z silnika to czasem po dłuższym czasie wkręci się na maxa. I zauważyłem, że jak przygazuje w miejscu to jak by wypływało mieszkanka z spodziny. Macie jakieś porady jak by to poprawić?
  • nurek28 lubi to

#1446 OFFLINE   Stołczynianin

Stołczynianin

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 405 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Robert

Napisano 20 czerwiec 2021 - 23:12

Witam. Może ktoś mi podpowie,na nowy sezon mój storm 13,5 2t chodzi jakoś dziwnie. Odpala bez problemu, na początku wkręca się ładnie, od połowy to tak jak by nie chciał się kręcić na wysokie obroty, jak ściągnę pokrywę z silnika to czasem po dłuższym czasie wkręci się na maxa. I zauważyłem, że jak przygazuje w miejscu to jak by wypływało mieszkanka z spodziny. Macie jakieś porady jak by to poprawić?

Tylko kiedy jest tak że nie wkręca się - pod obciążeniem, jak płyniesz? Bo chyba nie kupiłeś silnika by powarczeć przy pomoście. Może wyciągnięte ssanie?

Pamiętaj że to proste urządzenie, potrzebuje po rozruchu, ręcznego schowania cięgna ssania, czasem na dwa etapy.

#1447 OFFLINE   adamooo

adamooo

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 48 postów
  • Lokalizacjaczchow

Napisano 21 czerwiec 2021 - 04:54

Jak płynie to nie może się wkręcić, odpala tak, że sanie nie używałem już dwa lata 😊

#1448 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Sergiusz

Napisano 21 czerwiec 2021 - 05:54

Nie jestem jakimś specem u mnie przez chwile było podobnie ale problem rozwiązał się sam . Natomiast jak nie chciał się wkręcać na najwyższe obroty i na nich się krztusił to konsultowałem to z jednym z naszych forumowych speców od silników robiąc videokonferencje na wodzie i wytypował problem z linią paliwowa .
Ponieważ linia paliwowa w naszych stormach jest do czterech liter i jeżeli myślisz o dłuższym pływaniu na tym silniku to warto by było zmienić ja na oryginał yamahy . Ja bym zaczął od spróbowania odpalenia z pominięciem zbiornika i gruszki sprawdzając jeszcze filtr paliwa . Jak nie pomoże to sprawdzenie gaźnika czy nie ma jakiegoś paprocha .

Użytkownik sero1975 edytował ten post 21 czerwiec 2021 - 06:19

#1449 OFFLINE   adamooo

adamooo

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 48 postów
  • Lokalizacjaczchow

Napisano 21 czerwiec 2021 - 07:30

Możliwe, że chodzi o tą linie paliwa, bo jak wyciągam linie i silnik do pala mieszankę w środku to ładniej pracuje, bez podpiętej Linie paliwowej.

#1450 OFFLINE   darek63

darek63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 441 postów
  • Lokalizacjawlkp.
  • Imię:Darek

Napisano 21 czerwiec 2021 - 07:50

Pamiętasz o odpowietrzniku w zbiorniku ?. Przy okazji sprawdź czy jest drożny i spełnia swoją funkcję.

#1451 OFFLINE   adamooo

adamooo

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 48 postów
  • Lokalizacjaczchow

Napisano 21 czerwiec 2021 - 07:57

Tak zawsze jest odkręcany 😉

#1452 OFFLINE   flyfisher33

flyfisher33

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 82 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Michał

Napisano 21 czerwiec 2021 - 09:18

Tak zawsze jest odkręcany

Jak pod odpięciu linii chodzi lepiej, to możliwe, że go zalewa. Wtedy do wyczyszczenia zaworek iglicowy w gaźniku i kontrola ustawienia pływaka.

#1453 OFFLINE   Tresor

Tresor

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1429 postów
  • LokalizacjaCzerwieńsk
  • Imię:Łukasz

Napisano 21 czerwiec 2021 - 10:34

Myślę że warto tu dac takie info

.

.7616c1a7ce1c18c7b643c50cac486cb7.jpg

Użytkownik Tresor edytował ten post 21 czerwiec 2021 - 10:34

• M a r a s lubi to

#1454 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 21 czerwiec 2021 - 12:02

.

#1455 OFFLINE   sero1975

sero1975

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1511 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 21 czerwiec 2021 - 12:03

Zdecydowanie takie rzeczy powinno się nagłaśniać i piętnować .
  • M a r a s lubi to

#1456 OFFLINE   tomibdg

tomibdg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 184 postów
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:B

Napisano 21 czerwiec 2021 - 14:53

.

ten silnik kupiłem razem z kolegą który opisuje sytuację na facebook. Dodaję to też tutaj żeby ostrzec więcej ludzi.

Opisywałem w tym wątku problemy z wodą w oleju ( dwie strony wcześniej) później pisałem o tym że jak silnik przyszedł z "naprawy" z BEZWIOSEŁ.PL  cały brudny od smaru.

Popływaliśmy może z 10 - 15 h na belonach i olej śmierdział benzyną. Nieżle wkurzeni odesłaliśmy silnik ( na koszt BEZWIOSEŁ)  i czekaliśmy na reakcje. Po trzech dniach widzę swoj silnik wystawiony na olx....  https://www.olx.pl/d...html#069eafb578

Po znaleźieniu ogłoszenia dodzwoniłem się do bezwioseł i dopiero wtedy zostałem poinformowany ze zwrócą pieniądze.

silnik był naprawiany i nadal jest uszkodzony ( watpię że go naprawili) sprzedaje go osoba z BEZWIOSEŁ.PL( nawet nr tel i miejscowość sie zgazdza) nie był to nietrafiony prezent tylko zwrot gwarancyjny niesprawnej jednostki.  Widze ze sprzedawca ma wystawiany jeszcze inny silnik także radze uważać. w naszym silniku na karcie gwarancyjnej był wpis o wymianie uszczelki i planowaniu głowicy ale widząc podejscie pewnie wydrukują nową, czystą kartę.

opisuję sytuację ponieważ cięzko uwierzyć w takie skurwy*****o.  MIEJCIE NA UWADZE TĄ SYTUACJE KUPUJĄC SWÓJ SILNIK. 

• Tresor lubi to

#1457 OFFLINE   darek63

darek63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 441 postów
  • Lokalizacjawlkp.

Napisano 21 czerwiec 2021 - 18:14

silnik był naprawiany i nadal jest uszkodzony ( watpię że go naprawili) sprzedaje go osoba z BEZWIOSEŁ.PL( nawet nr tel i miejscowość sie zgazdza)

Jednym słowem chińsko-polski rebus. Albo może lepiej czeski film nikt nic nie wie. Najpierw super serwis z odesłaniem parcha uwalonego smarem, a teraz sprzedaż tegoż parcha jako nie trafiony prezent. Nic tylko wierzyć na słowo kupować CHRL jako nietrafione prezenty z Kurowa :). Parsunów już jak psów w częściach i uszkodzonych. Te są trochę krócej, ale zaczyna się.......

#1458 OFFLINE   tomibdg

tomibdg

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 184 postów
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:B

Napisano 21 czerwiec 2021 - 18:47

Jednym słowem chińsko-polski rebus. Albo może lepiej czeski film nikt nic nie wie. Najpierw super serwis z odesłaniem parcha uwalonego smarem, a teraz sprzedaż tegoż parcha jako nie trafiony prezent. Nic tylko wierzyć na słowo kupować CHRL jako nietrafione prezenty z Kurowa :). Parsunów już jak psów w częściach i uszkodzonych. Te są trochę krócej, ale zaczyna się.......

Tu mi już nie chodzi o awaryjność bo jednemu będzie smigał innemu nie ale o to że JEDYNY dystrybutor, sprzedawca i serwis to oszust i ściemniacz.

Użytkownik tomibdg edytował ten post 21 czerwiec 2021 - 19:15

#1459 OFFLINE   darek63

darek63

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 441 postów
  • Lokalizacjawlkp.

Napisano 21 czerwiec 2021 - 19:00

Tu mi już nie chodzi o awaryjność bo jednemu będzie smigał innemu nie ale o to że jedyny dystrybutor, sprzedawca i serwis to oszust i ściemniacz.

Samo wprowadzanie zakazanego 2T tylnymi drzwiami pod stołem jest ściemą. Więc czego oczekujesz ?.

• godski lubi to

#1460 ONLINE   binio1111

binio1111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 574 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 21 czerwiec 2021 - 20:00

Sytuacja jak z semperem , którego kupiłem w Gorzowie. Jak stwierdziłem , że to bubel i się ostro zbuchałem to kasę oddali i wystawili łódkę ponownie na olx i inny frajer nabył.
Polska rzeczywistość. Przykre , że chęć zysku za wszelką cenę jest ważniejsza niż ....honor?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

1 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych

Robert.B