czy pan leśniak i Jozi to ta sama osoba?
Pan Leśniak jest ze Słubic a Jozi z Bazin
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 01 grudzień 2015 - 23:17
czy pan leśniak i Jozi to ta sama osoba?
Pan Leśniak jest ze Słubic a Jozi z Bazin
Napisano 03 grudzień 2015 - 15:31
Jeden Józek + Drugi Jozi = Dwa zaj....e JÓZKI.....
Jeden i Drugi mądrzy są i znają się na rzeczy
Napisano 04 grudzień 2015 - 21:37
Pan Leśniak, to Józef Lesniak.
tak sobie pomyślałem,jeśli ktoś odpowiada na pytanie ,zadane komuś innemu...
a może to jego prawa ręka,albo menager
Napisano 04 grudzień 2015 - 21:41
Albo forumowicz, który zna odpowiedź.tak sobie pomyślałem,jeśli ktoś odpowiada na pytanie ,zadane komuś innemu...
a może to jego prawa ręka,albo menager
Napisano 12 grudzień 2015 - 22:25
Panie Józefie, czy zajmuje się Pan też starymi poczciwymi daiwami procaster?
Napisano 13 grudzień 2015 - 20:53
Witam.
Czy one takie poczciwe to trudno powiedzieć,fakt jest taki że ze starymi kołowrotkami coraz trudniej się pracuje.
Napisano 13 grudzień 2015 - 21:14
Panie Józefie, nie sprecyzowałem - chodzi mi o multiplikatory, konkretnie dwa: daiwę procaster i czerwonego kuzyna - procaster rojo.
pytanie, czy z takimi delikwentami można się również do Pana zwrócić?
Napisano 14 grudzień 2015 - 11:18
Serwisowałem takie,ale były w tragicznym stanie. Jest telefon,to porozmawiamy.
Napisano 17 grudzień 2015 - 13:09
Witam.
Panie Józefie czy jest Pan w stanie ogarnąć body do luviasa 3000 z roku 2013. Pękła mi stopka kołowrotka na wysokości 3-4 cm od dołu ...W twierdzeniu "ogarnąć " chodzi mi o zamówienie gdzieś takiej części ? Czy w ogóle jest to wykonalne ? Czy raczej w tym momencie kręcioł nadaję się do śmietnika ?
POzdrawiam PAweł
Użytkownik PolMart edytował ten post 17 grudzień 2015 - 13:14
Napisano 17 grudzień 2015 - 13:22
Witam.
Panie Józefie czy jest Pan w stanie ogarnąć body do luviasa 3000 z roku 2013. Pękła mi stopka kołowrotka na wysokości 3-4 cm od dołu ...W twierdzeniu "ogarnąć " chodzi mi o zamówienie gdzieś takiej części ? Czy w ogóle jest to wykonalne ? Czy raczej w tym momencie kręcioł nadaję się do śmietnika ?
POzdrawiam PAweł
W partyzantkę się nie bawię.Potrzebne jest nowe body. Może @ Mefisto coś poszuka.Proszę się do niego zwrócić.
Napisano 17 grudzień 2015 - 13:22
Sorrki że odpowiadam za Pana Józefa, ale powinieneś skontaktować się z mefisto. Młynek 2013 r. czyli świeży także nie powinno być problemu z dostaniem części
Napisano 17 grudzień 2015 - 14:18
Witam.
POzdrawiam PAweł
A to do serwisu daiwy nie mozesz zadzwonic? Pewnie bardzo chetnie sprzedadza Tobie takie czesci, kasa to kasa
Napisano 22 grudzień 2015 - 20:50
Witam.
Kilka dni temu wrócił do mnie z serwisu u Pana Józefa biomaster 05.
Pracuje jak nowy.
Wielkie brawo dla Pana Józefa za fachowość.
Pozdrawiam
Napisano 24 grudzień 2015 - 11:13
Witam.
Kilka dni temu wrócił do mnie z serwisu u Pana Józefa biomaster 05.
Pracuje jak nowy.
Wielkie brawo dla Pana Józefa za fachowość.
Pozdrawiam
Ponosił śrubokręty za fachowcami, to się nauczył .
Użytkownik Jozi edytował ten post 24 grudzień 2015 - 11:13
Napisano 24 grudzień 2015 - 12:28
Napisano 19 styczeń 2016 - 18:19
Panie Józefie , Vaniek dzisiaj dotarł . Wszystko zrobione tak , jak ustaliliśmy . Za co serdeczne dzięki ! I do następnego , jak myślę ...
Napisano 04 luty 2016 - 21:52
Witam,
Panie Józefie mam pytanie odnośnie wstecznego biegu. Przy załączonej blokadzie kołowrotek zaczął "przepuszczać". Zaobserwowałem to w momencie jak temperatura powietrza spadła poniżej +10 st. Podczas ostatniego wędkowania przy temp. +2-3 st sytuacja wyglądała krytycznie - jakby nie było włączonej blokady. Czy jest to wina kiepskiego smaru czy raczej łożysko "oporowe" jest to wymiany.
Dzieje się tak w Stradicach 1000FE i 2500FA.
Pzdr
Witam,
zaniechałem samowolnej perforacji tych młynków i wysłałem do Pana Józefa.
Dziś wróciły i mają się świetnie !
Dziękuję
Napisano 23 luty 2016 - 06:24
Właśnie odebrałem swoje młynki z serwisu u Pana Józefa.
Kołowrotkom bardzo się przydał przegląd fachowca ja miałem okazję poznać kolejnego świetnego człowieka na tym forum.
Profesjonalizm i skromność rzadko dzisiaj chodzą w parze.
Dziękuję Panie Józefie i do następnego razu!
Napisano 27 luty 2016 - 13:43
Napisano 02 marzec 2016 - 16:10
Dziś odebrałem kołowrotek po serwisie u Pana Leniaka. Bardzo dziękuję za profesjonalną naprawę. Nie wdając sie w szczególy: kołoworek (stella) był serwisowany wcześniej przez innego forumowego fachmana od kołowrotków. Praca kołowotka po serwisie niestety w mojej opinii nie była wzorowa. Odesłałem go do Pana Leśniaka. Po serwisie stwierdził on m.in: zbyt ciasne spasowanie elementów, nieprawidłowo założoną (i uszkodzoną przez to) uszczelkę, urwany gwint śruby, uszkodzenia gwintów wywołane użyciem nieprawidłowych narzędzi, zabrudzone i nieprzesmarowane łożysko rolki w kabłąku, zbyt dużą ilośc podkładek (część uszkodzeń mogła wynikać z serwisu przez poprzedniego właściciela). Po serwisie poznałem listę wad mechanizmu i co najważniejsze - kołowrotek pracuje znacznie lepiej! Podkreślam, że kołowrotek był u dwóch serwisantów, P. Leśniak naprawił elementy nieprawidłowo przeserwisowane przez poprzedniego serwisanta.
Podczas każdej rozmowy z P. Józefem mogłem dopytać go o nurtujące mnie kwestie i dostawałem zawsze baaardzo wyczepującą odpowiedź
W skrócie szczerze polecam i dziękuję za naprawę.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych