Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
TECH

Nowe Przelotki Fuji KR ! New Concept System Guide

tech-rb przelotki spacing fuji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
418 odpowiedzi w tym temacie

#141 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Bielecki

Napisano 05 luty 2013 - 12:09

Dzięki Krzysiek bardzo ładnie to wytłumaczyłeś bo skala uprzedzenia do przelotek KR jest wręcz niepojęta i jak trafnie zauważyłeś nie ma "jedynie słusznej koncepcji "i niech tak pozostanie.

Dziwią także ataki jeżeli chodzi o ceny tych wyrobów a więc dla porównania 30Y Sic Fuji kosztuje 13,50 odpowiednik Sic KR 12,20 odpowiednik NGC Fuji Concept SiC KLSG30J 13,80   ceny w euro. Wyroby PacBay średnio o 1/2 tańsze więc jeżeli ktoś decyduje się na Fuji zapłaci więcej , zawsze tak było i nie twórzmy mitów o jakiś kosmicznych cenach.

#142 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 05 luty 2013 - 12:23

Ataki maja to do siebie, ze bardzo czesto dziwia broniacych sie a czasami wrecz zaskakuja (tychze obroncow) !

Jakbys kiedys chcial zbudowac wedke na minimach, wspominales cos o okoniowce...

To po przyjacielsku polecam bys zapoznal sie ze sklepem pod adresem :

www.tackle24.de (chyba nie znasz, wnioskuje z cen przelotek jakie podajesz powyzej).

W tym sklepie przelotka Pac Bay minima Ti Ch VS30 o symbolu CSV4CG30  kosztuje 5,40 €, a do Hamburga pewnie tanio wysla.

Pozdrawiam

Guzu

Użytkownik Guzu edytował ten post 05 luty 2013 - 12:31

#143 OFFLINE   jacavip

jacavip

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 371 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Jacek

Napisano 05 luty 2013 - 12:28

Panowie te przelotki KR wprowadziły do wątku jakieś dziwne spięcia. Zaczynam się zastawiać nad zbrojeniem mhx'a w ten system, bo co jeśli przyniosę kij tak uzbrojony do domu a zła energia przelotek spowoduje groźne spięcia z małżonką :lol:  :lol: :lol:  :lol:  I tak każdy zbroi kije według uwłasnych upodobań i chyba tylko dlatego instytucja rodbuildingu ma prawo istnienia i daje nam (odbiorcom) tyle radości. Jeśli na rynku byłaby tylko jedna słuszna koncepcja to wszyscy kupowaliby kije seryjne.

Pzdr,

Jacek  

#144 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów
  • Imię:Kamil

Napisano 05 luty 2013 - 12:35

ja zbroje głównie w Ti, wiec cena ta sama, wizualnie mi się podobają, prostota rozwiązania też, zarówno w spinn i cast i tak jak pisałem będę na pewno część tak zbroił (choć nowego Seekera mam na TiCH)

nie podoba mi się tylko jakiś dziwny kontekst tego wątku ;)

#145 OFFLINE   jacavip

jacavip

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 371 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 luty 2013 - 12:39

Dlatego trzeba z klimatem wątku wrócić do sytuacji z pierwszych stron i zapomnieć o niepotrzebnych sporach.

#146 ONLINE   Guzu

Guzu

(G)uzurpator

• PATRON
  • PipPipPipPipPip
  • 14850 postów
  • LokalizacjaOwczarnia, PL
  • Imię:Daniel

Napisano 05 luty 2013 - 12:39

Mi tez sie nie podoba  - dlatego zabralem glos w watku .

Z mojej strony wiecej "atakow" nie bedzie. Zostawiam Mr White z jego "K systemem" i ewangelizacja, ktora tu prowadzi.

Pozdrawiam

Guzu

#147 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 05 luty 2013 - 12:42

Ataki maja to do siebie, ze bardzo czesto dziwia broniacych sie a czasami wrecz zaskakuja (tychze obroncow) !

Jakbys kiedys chcial zbudowac wedke na minimach, wspominales cos o okoniowce...

To po przyjacielsku polecam bys zapoznal sie ze sklepem pod adresem :

www.tackle24.de (chyba nie znasz, wnioskuje z cen przelotek jakie podajesz powyzej).

W tym sklepie przelotka Pac Bay minima Ti Ch Y30  kosztuje 5,40 €, a do Hamburga pewnie tanio wysla.

Pozdrawiam

Guzu

Podałem ceny Fuji właśnie z tego sklepu i robię tam zakupy więc polecać nie musisz , ja ten sklep polecałem ale w innych wątkach, bo sklep godny polecenia rzetelny i bardzo szybki , wysyłka na teren Nieniec 6,40 .Naganiaczem ani fundamentalistą czy innym fanatykiem nie jestem i w zależności od potrzeb szukam jak najlepszego rozwiązania. Podzielam zdanie Krzyśka że zbrojenie konkretnego blanku trzeba rozpatrzyć indywidualnie i bez uprzedzeń . Pheniksa okoniowego będę zbroił w minimy zresztą już doszły do kolegi Dąbka111 który je zorganizował, ale początkowo chciałem zrobić stożek na tytanowych minimach PacBay Titanium/Zirconia TMZG a tunel na TAC SlimSicTi-LS 4 Titanium właśnie z tego sklepu, ale w końcu padło na matchowe minimy i tichromy L które zostały sprowadzone z Jameryki. Niepotrzebne są też wszelkiego rodzaju "kwasy" oboje jesteśmy wędkarzami" i powinniśmy się szanować. Od jakiegoś czasu także montuję sobie wędki , robię to hobbystycznie i nie zarobkowo i często mam taką potrzebę że lubię się podzielić swoimi spostrzeżeniami z innymi.Nie jestem alfą i omegą i także jak czegoś nie wiem to pytam bardziej doświadczonych kolegów o zdanie (Krzysiek, Dąbek111 , to tylko przykłady)Jak cię uraziłem to sorry ale też zostałem brzydko potraktowany od  fanatyków czy naganiaczy . 

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 05 luty 2013 - 12:44

#148 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 05 luty 2013 - 19:36

widzę, że jakoś ostatnio powymiatało je z Rakuten, ale pewnie można napisać do tych co oferują cokolwiek, dla przykładu

http://global.rakute...n4512101979278/

http://global.rakute...n4512101979315/

przesyłka to około 40zł (registered air mail) tylko trzeba się upomnieć, aby nie wysłali przez EMS

#149 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 06 luty 2013 - 19:28

Skopiowałem stronę 45 ,wyznaczanie stożka , czy ktoś podejmie się tłumaczenia tego tekstu ?

スピニング編
K ・ Rコンセプト「スピニング編」は、キャストされたラインの螺旋を複数のチョークガイドによって 速やかに、かつスムーズに収束させ、いち早く直線化させます。 そのガイド位置決定にあたっては、ラインの入射角度が急なため、ニューガイドコンセプトの二等辺三角形理論をそのまま用いること ができません。 ここに①から⑤の手順を示しましたが、最も重要なバットガイド(第1チョークガイド)とベリーガイドの位置決めには非常にデリケ ートな要素が多く、ロッドの長さやテーパーによっても変化しますので、あわせて P.46 ~の参考寸法を参照ください。
①バットガイ ド( 第1チョークガイ ド) の位置を決める
Rコ ンセ プト のバ ット ガイ ドは、 ライ ンス ラッ プを避 ける ための超ハ イフ レー ム型で、 リン グ位置が従来バ ット ガイ ドよ りも 高いため 、 取り付 け 位置の決め方が ニュ ーガ イドコン セプ トと 異 なり ます 。 はじ めに 、 なる べく ライ ン抵 抗を抑 える こと を 念頭に使 用ガイ ドと ガイ ド総 数を決 めます 。 つぎに、 リー ルの セン ターラ イン を真 っ直 ぐ伸 ばし てロ ッド と交 点を 作り ます 。 バッ トガ イ ドをロ ッド にあ て、 リー ル側か らテ ィッ プに向 かって ゆっ く り スライ ドさせ てい き、 やが てバ ット ガイ ドの リン グ上部が セン ターラ イン と 接し たら、 その 地点 を バッ トガ イド の位置 とし ます 。 バッ トガ イド の位置が リー ルに近す ぎる と、 飛距離低下や キャ スト 絡みが発生す る 場合が あり ます 。 逆に バッ トガ イド の位置が リー ルか ら 離れす ぎて しま うと 、 キャ スト コン トロ ールやロ ッド パワー、 フッ キン グパ ワー が低下す る 場合が あり ます 。
K ・
K ・ Rコンセプト
バットガイド (第1チョークガイド )
誰にでもできるロッドクラフト
センター ライン
②ベリーガイドの位置を仮決めする
トッ プガイ ドを 仮装 着し たら、 バッ トガ イド  ~ トッ プガイ ド間 の おお よそ 中間に ベリ ーガ イド の位 置を 仮決め しま す。
③第2・第3チョークガイドの位置を決める
第1 チョ ーク ガイ ドの リン グ 中 央とベ リー ガイ ドの リン グ中 央を 結ぶ直線上に 、 第2 チョ ーク ガイ ドと 第3 チョ ーク ガイ ドを バラ ンスよ く配 置し ます 。   ※ただ し、 そ の直線が必ず しも 第 2・第 3チ ョー クガ イド それ ぞれの リン グ 中央に も 該当す ると は限 りま せん 。 急速す ぎる チョ ークは 、 飛距離低下や キャ スト 絡みの原因に なる ため 、 使用す るルア ーや ライ ン、 ロッ ドア クシ ョン に合 わせ て具 合よ くラ イン チョ ーク でき るガ イド の セレク トとレ イア ウト が重要 です 。
④ティップガイドの位置を決める
使用す るルア ーや ライ ン、 ロッ ドア クシ ョン を考 慮し てテ ィッ プガイ ドの リン グサ イ ズを決 めます 。  ベ リー ガイ ドか らト ッ プガイ ドに 向かい 、 だんだん 間隔が狭 くなるよ うに 各テ ィッ プガイ ド の位 置を決 めていき ます 。
⑤ガイド全体のバランスを整える
すべて のガイ ド 位置がい った ん決 まったと ころ で、 ロッ ド の曲 がりや ライ ン角 度を チェ ック し、 そ れが 不自然であ ればベ リー ガイ ド の位 置を動 かし ます 。  ベ リー ガイ ドを 動か し た場合 、 それ に合わ せて 第 2・第 3チ ョー クガ イド 、 ティ ッ プガイ ド の位置 も 再修正 しま す。
チョーク3個スペック
バットガイド
(第1チョークガイ ド)
バットガイド を リール側から順に スライドさせて …
第2 チョーク ガイド
… リング上部が   センターラインと接するところが   バットガイド 位置
センターライン
ベリーガ イド 位置の目安は バットガイド  ~ トップガイド間のおおよそ中間
第3 チョーク ガイド
背低 ベリーガイド
センターラインとロッドの交点
ティップガイド
トップ ガイド
チョーク3個スペック
チョーク3個   + 背高ベリースペック
第1チョークガイ ド
バットガイド
(第1チョークガイ ド)
第2 チョーク ガイド
第2 チョークガイド
バットガイド  ~ トップガイド間のおおよそ中間
第3 チョーク ガイド
第1チョークガイドのリング中央とベリーガ イド のリング中央を結ぶ直線
第3 チョークガイド
背低 ベリーガイド
背高 ベリーガイド
ティップガイド
ベリーガイド
(最終チョークポイント)
トップ ガイド
トップ ガイド
※K ・ R         コンセプトは  ティップガイドと  トップガイドが  同一リングサイズ

#150 OFFLINE   Forecast

Forecast

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2009 postów
  • LokalizacjaZadupie
  • Imię:J
  • Nazwisko:P

Napisano 06 luty 2013 - 19:35

Przędzenia Hen
Zbliżyć szybko i sprawnie "edytowany przędzenia" K · pojęcie R, co linearyzacji ssania przewodnik szybko przez wiele linii spiralnej, który obsadził. Ustalając przewodnik położenia, nie można z powodu stromy kąt padania jest linii teoretycznej jako przewodnik w Nowym koncepcji równoramiennego trójkąta. Pokazał kroki ① ⑤ stąd do przewodnika pozycjonowanie brzucha są często najważniejsze elementy bardzo delikatnej przewodnika Butt (pierwsza instrukcja jeden dławik), również zależy od długości, zwężający pręta Ponieważ znajdują się str.46 ~ wymiary referencyjny razem.
Określ pozycję (1 dławik pierwszym przewodnikiem) ① przewodnika nietoperzy
Rama typu dla ultra high uniknąć, wyższy niż w przypadku konwencjonalnego przewodniku nietoperzy pozycji pierścienia, prowadzącej butt koncepcji R, pozycja Dołącz linia klapsa Jak ustalić, nowa koncepcja obsługi jest inna. Masu najpierw określić całkowitą liczbę przewodników i kierować umysł, że w celu wykorzystania do wstydu, może tłumić rezystancja linii powinna być. Następnie, aby punkt należy zastąpić ją prętem prostym narzędziem Tsu Shin linii prawdziwym centrum szpuli. Przewodnik po tyłku pręta, Ki powoli przesuwając się ku końcowi z mojej strony lub z boku bębna, górny pierścień nietoperza i przewodników Te Oś Yaga zanieczyszczenia, i prowadzi się w pozycji BAT w tym punkcie. Jest przypadek, w którym pozycja bat i prowadzi z udziałem obsady zbyt blisko, upuść i odległość lotu, który występuje kołowrotek. Kiedy będziesz chciał Wazate gniazda z dala od stanowiska nietoperzy przewodnika szpuli odwrotnie, jeśli jest odlew pręt władzy i kontroli, można zmniejszyć podpinania moc.
K ·
K · R Concept
Przewodnik Bat (1 dławik pierwszym przewodnikiem)
Craft Rod każdy może zrobić
Center Line
Aby określić położenie tymczasowego przewodnika ② Berry
Top przypomnienie nosił fantazyjny strój, a następnie wstępnie ustalające położenie jagód prowadzi nas w środku pomiędzy przewodnikiem Butt - około przewodniku top.
Ustaw sekund i trzy dławik przypomnienie ③
Na prostej przechodzącej przez środek pierścienia brzucha i pierścienia prowadzącego jednego centralnego ssania przewodnikiem pierwszego, zamiast bilansowania trzy umieszczone sekund i dusić dusić pierwsza instrukcja obsługi do. ※ Jednak nie, chyba że jest prosta z Ru pierścień środkowy ma również zastosowanie do danej sekundy i 3 ssania przewodnika koniecznie. Ponieważ może to spowodować utratę lub odlewane z udziałem dystans, dusić się zbyt szybko, a nie linii, jak to możliwe, gdy kreda Te Wyrównaj linię narzędzi i przynęty, wędką w użyciu że jest ważne, aby wybrać i układ prowadnicy.
Pozycja instrukcji końcówki ④
Masu najpierw określić rozmiar pierścienia prowadnicy końcówki przynęty rozważa lub linii, wędką chcesz użyć. Pod górę przewodnika z jagód przewodnika, pojadę do drugiego przedziału określa położenie wierzchołka każdej prowadnicy tak Yo Naru raczej wąski stopniowo.
Zrównoważyć cały przewodnik ⑤
Kiedy czekałem w decyzji nie Tsu żołądka pozycję wszystkie prowadnice, sprawdzić kąt pręta i linii がり piosenek, czy położenie prowadnicy jeśli Re ponownej jagód jest to nienaturalne do. Jeśli przesuniesz przewodnik Berry, prawidłowe re-sekund i 3-pozycyjny obsługi ssania, przewodnika, aby dopasować końcówkę niego.
Trzy wąskie gardła specs
Przewodnik Bat
(1 Choke pierwszym przewodnikiem)
Slajdów w tej kolejności od strony bat przewodnika kołowrotka ...
2 dusić pierwszy przewodnik
Gdy pierścień jest w kontakcie z góry ... pozycji środkowej linii jest butt przypomnienie
Center Line
Przybliżona lokalizacja od Berry przewodnik przybliżeniu w połowie drogi pomiędzy przewodnikiem doczołowego - top przypomnienie
3 dusić pierwszy przewodnik
Low Back Berry Przewodnik
Przecięcia z osią pręta
Porady Przewodnik
Najlepiej przypomnienie
Trzy wąskie gardła specs
Berry dławić + wysoka specyfikacja trzy
Chalk jeden pierwszy podręcznik
Przewodnik Bat
(1 Choke pierwszym przewodnikiem)
Mniej więcej w połowie między przewodnikiem doczołowego - top przypomnienie
Prosta przechodząca przez pierścień środkowej centralnego pierścienia pierwszego jagodowych ssania Guide 1-gie
Low Back Berry Przewodnik
Berry Przewodnik wysoki
Porady Przewodnik
Berry Przewodnik
(Choke punkt końcowy)
Najlepiej przypomnienie
Najlepiej przypomnienie
※ K · Concept R tip top i przewodnik pierścień prowadzący sam rozmiar

• Guzu lubi to

#151 OFFLINE   mrWhite7

mrWhite7

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2266 postów
  • LokalizacjaHamburg

Napisano 06 luty 2013 - 19:38

Ciekawe : ) :) :)

Top przypomnienie nosił fantazyjny strój, a następnie wstępnie ustalające położenie jagód prowadzi nas w środku pomiędzy przewodnikiem Butt - około przewodniku top.

i wszystko jasne o to mi chodziło :)

Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 06 luty 2013 - 19:39

#152 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 06 luty 2013 - 19:40

Forecast ale skośnych oczu Ty nie masz, że znasz japoński :) .

#153 OFFLINE   jacavip

jacavip

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 371 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 06 luty 2013 - 20:22

Dobre tłumaczenie, konicziła :lol:  :lol:

#154 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 06 luty 2013 - 21:06

o możesz być tak miły i skopiować mi stronę 8 i 9 ?

tylko poproszę o rozdzielenie akapitów, bo to ma znaczenie

z góry dzięki

#155 OFFLINE   paawelek83

paawelek83

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1300 postów
  • LokalizacjaOżarów Mazowiecki

Napisano 06 luty 2013 - 22:45

@Forecast musiś iść do inna budka ź chińśka jedzienia, bo byłeś w wietnamśka a ma być japońśka. musiś iść do siusi baru mozie tam będzie prawdziwa japońcika :P

#156 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 03 marzec 2013 - 20:55

Załączony plik  Extension-of-KR-family-to-cater-to-a-wide-array-of-angling-2-copy.jpg   40,24 KB   151 Ilość pobrań

#157 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 03 marzec 2013 - 21:36

attachicon.gifExtension-of-KR-family-to-cater-to-a-wide-array-of-angling-2-copy.jpg

Kolejne dwa badyle planuję na zestawie drugim ,kończąc na 4,5.Takie ubranko będzie dla Phenixa M1 i MB743-2MHX :)

#158 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 03 marzec 2013 - 21:51

przez to auto  pomniejszanie zdjęcie bardzo straciło na "efektowności" :)

ja planuje TX-714MH lub jeśli znowu przyjdą krzywe to Xtreme 71MHXF-B na 4,5

i Xtreme 68MXF-B na 4.0, ale fabrycznie jest tam 12 przelotek (6xKT 4) i zastanawiam się czy lepiej nie na 4,5, może wyjdzie mniej

ps. Dąbek jaki masz blank M1 ?

Użytkownik bazyloss edytował ten post 03 marzec 2013 - 21:52

#159 OFFLINE   Dąbek 111

Dąbek 111

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2657 postów

Napisano 03 marzec 2013 - 22:02

M1 7'2" niby 10LB i niby 3/8cw, ale mocy ma spoko na 12 może 14lb i górny CW w okolicy 20g. Też zamówiłem  więcej BKTAG ,bo może wyjść różnie :)

#160 OFFLINE   BazyL

BazyL

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5421 postów

Napisano 03 marzec 2013 - 22:13

a widziałeś może ten 17lb, ja widziałem ten 10 i 12lb i zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie

ja jeszcze nie zamówiłem, nie mam jeszcze blanków i nie mogę ich pomierzyć pod ECS (Matagi) i wkurza mnie już czekanie po 4-5 tygodni na Phenixa i do tego jeszcze może przylecieć "pokręcony"

JEN teraz niski i trzeba już zamawiać (komplet tytanów SIC KR 10 ; 5,5 ; 4,5...... z zapasem 2x KT i szczytową FC - 285zł)

Użytkownik bazyloss edytował ten post 03 marzec 2013 - 22:14

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, przelotki, spacing, fuji

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych