Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

Kanon

rodbuilding

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
144 odpowiedzi w tym temacie

#81 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 post贸w
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imi臋:Arek
  • Nazwisko:Wa艂臋ga

Napisano 11 luty 2023 - 21:12

Tak na chlodno,- moim zdaniem wyglada to tak, ze Ci ktorzy rozumieja co "poeta mial na mysli" nie potrafia przekonac oponentow, ktorzy przytaczaja argumenty, ktore z istota sprawy niewiele maja wspolnego.

Poniewaz przekonywanie przekonanych ma tylez samo sensu co mnozenie negacji u oponentow, wydaje mi sie, ze tym wpisem zakoncze tu swoja obecnosc.

Nie oznacza to oczywiscie iz uwazam, ze nie warto o takich aspektach naszego hobby mowic,- wrecz przeciwnie, jednak z cala pewnoscia nie nalezy oczekiwac szerokiego zrozumienia  ;)

#82 ONLINE   kacperek993

kacperek993

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 309 post贸w
  • Imi臋:Micha艂

Napisano 11 luty 2023 - 21:26

Tak na chlodno,- moim zdaniem wyglada to tak, ze Ci ktorzy rozumieja co "poeta mial na mysli" nie potrafia przekonac oponentow, ktorzy przytaczaja argumenty, ktore z istota sprawy niewiele maja wspolnego.
Poniewaz przekonywanie przekonanych ma tylez samo sensu co mnozenie negacji u oponentow, wydaje mi sie, ze tym wpisem zakoncze tu swoja obecnosc.
Nie oznacza to oczywiscie iz uwazam, ze nie warto o takich aspektach naszego hobby mowic,- wrecz przeciwnie, jednak z cala pewnoscia nie nalezy oczekiwac szerokiego zrozumienia ;)

Oponenci jednak przytaczaj膮- mo偶e ma艂o wa偶ne , ale jednak jakie艣 argumenty. A co poeta mia艂 na my艣li, c贸偶 to inny , boski poziom intelelektu, kt贸rego my zwykli 艣miertelnicy nigdy nie posi膮dziemy. Ale wida膰 te偶, 偶e S艂awek ma kilku anio艂贸w pod swoimi skrzyd艂ami - oni go rozumiej膮 i obroni膮 . Zawsze.

#83 OFFLINE   Koincydencja

Koincydencja

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1905 post贸w
  • Imi臋:Hubert

Napisano 11 luty 2023 - 21:47

A mo偶e s膮 pragmatyczni i u偶ywaj膮 sprz臋tu, kt贸ry niekoniecznie wpisuje si臋 " w co poeta mia艂 na my艣li", a co pozwala 艂owi膰 w wymiarze niedo艣cignionym dla 99,99% wedkarzy? Ba! ten 0,01 % 艂owi w臋dziskami fabrycznymi - niszowymi. Za tym mikroprocentem staram si臋 pod膮偶a膰. 

• du偶y lubi to

#84 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 post贸w
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imi臋:Arek
  • Nazwisko:Wa艂臋ga

Napisano 11 luty 2023 - 23:46

A mo偶e s膮 pragmatyczni i u偶ywaj膮 sprz臋tu, kt贸ry niekoniecznie wpisuje si臋 " w co poeta mia艂 na my艣li", a co pozwala 艂owi膰 w wymiarze niedo艣cignionym dla 99,99% wedkarzy? Ba! ten 0,01 % 艂owi w臋dziskami fabrycznymi - niszowymi. Za tym mikroprocentem staram si臋 pod膮偶a膰. 

Ci ktorych "poeta ma na mysli" nie pomijaja pragmatyki a jedynie probuja do niej cos dolozyc. Dla nich jest owa pragmatyka zalozeniem koniecznym lecz niewystarczajacym.

Gdyby tak nie bylo byli by sentymentalistami  ;) czyli na przyklad, przedkladali by forme nad terscia. Cala zabawa zaczyna sie gdy tresc jest pragmatyczna a forma spersonalizowana. 

Bledem w tam rozumowaniu jest jak sadze wartosciowanie kogoklwiek czy jego wedkarstwa/gustu/kunsztu sprzetowego itd,  przez ow sprzet ktorego uzywa.

Adresatami pstryczka w nos moga sie za to czuc ci co mniemaja ze cos wyjatkowego tworza, podczas gdy jedynie cos tam odtwarzaja. 

Ps

1. Mam nadzieje, ze to moje widzenie jest zbiezne z tym co Slawek mysli,- jesli nie, to jest to tylko moje osobiste zdanie.

2. Skomentowalem post HaDe mimo wczesniejszej zapowiedzi tylko dlatego, ze wlasnie ten kolega okazal mi szczegolna i rzeczowa pomoc w tworzeniu projektu mojego pierwszego dlugiego casta, ktory w przyszlym tygodniu pewnie zawita u mnie   :) czym przyczynil sie do tego, iz tresc  jak sadze bedzie optymalna dla mnie. Reszte owego projektu zroilem tak jak mi moj subiektywizm mi podpowiadal. 

3. Moim zdaniem niezrozumienie jest bardziej imperatywem do zastanawiania sie nad tym o co chodzi, jak do histerycznej obrony niezrozumienia... ta uwaga dotyczy komentaza mojego wpisu jaka zamiescil @kacperek 993

U偶ytkownik Rheinangler edytowa艂 ten post 12 luty 2023 - 00:01

• Del Toro lubi to

#85 OFFLINE   eRKa

eRKa

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2601 post贸w
  • Lokalizacjacentralna Polska
  • Imi臋:Romek
  • Nazwisko:K

Napisano 12 luty 2023 - 00:22

Nie oznacza to oczywiscie iz uwazam, ze nie warto o takich aspektach naszego hobby mowic,- wrecz przeciwnie, jednak z cala pewnoscia nie nalezy oczekiwac szerokiego zrozumienia  ;)

Zaiste problemy, jak ryska na dupce Stelli.

• popper i jachu lubi膮 to

#86 ONLINE   Pluszszcz

Pluszszcz

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 654 post贸w

Napisano 12 luty 2023 - 13:26

Ka偶dy w臋dkarz 艂owi w niedo艣cignionym dla innych wymiarze. Tylko nie ka偶dy o tym wie.

#87 OFFLINE   MichaEL

MichaEL

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 76 post贸w
  • Lokalizacja艁贸dzkie

Napisano 12 luty 2023 - 21:14

Obcowanie z pi臋knymi przedmiotami uszlachetnia.
Wzorem, zar贸wno co do koloru blanku jak i omotek, oraz po prostu ca艂ej reszty s膮 w臋dziska serii deluxe Hardy, szczeg贸lnie w l偶ejszych klasach.Ach ten burgund i krwista czerwie艅...
Idealny kszta艂t blanku bez przegrubie艅, bo przecie偶 spigoty. Spigoty i to jakie! Kr贸tkie - to dopiero klasa-,a w smugglerach cieniutkie jak zapa艂ka. I to wszystko kilkadziesi膮t lat temu, w Alnwick...
Dla mnie estetyczny( nie u偶ytkowy niestety) wz贸r w臋dziska. No w艂a艣nie, w臋dziska, a nie w臋dki, bo jak wiemy w臋dzisko staje si臋 w臋dk膮 dopiero po po艂膮czeniu z link膮.

Ale kogo to obchodzi, bylejako艣膰 w porozumiewaniu rozlewa si臋 jak okiem si臋gn膮膰 i uchem zaczerpn膮膰. :rolleyes:.

Marudzenie? Bo ja wiem, mo偶e kto艣 "na komisji" lub "na klubie" ustali, bo przecie偶 nie na posiedzeniach, spotkaniach obydwu, co kiedy艣 w polszczy藕nie by艂o norm膮, a teraz znika, jak wiele innych prawid艂owych okre艣le艅. Psieje nam j臋zyk, nie bez wp艂ywu niestety na jako艣膰 relacji ( i tych sprawozdawanych i tych mi臋dzyludzkich).

A jednak o gustach si臋 dyskutuje.

Burgund nie jest moim kolorem.
Ale much贸wki s膮 moimi w臋dkami.
W 艣wiecie w臋dek s膮 troch臋 jak kabriolety, lekkie, smuk艂e i drogie.

W moje gusta szczeg贸lnie trafi艂 Nimbus. To jedyny taki Winston, kt贸ry nie jest ani zielony ani tani.
Szkoda, 偶e sama w臋dka jest taka sobie, ale 艂adnej zawsze si臋 wybaczy馃槈

#88 OFFLINE   S艂awek Oppeln Bronikowski

S艂awek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d偶
  • Imi臋:S艂awek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 12 luty 2023 - 21:23

W kakofonii i kulturowym chaosie dzisiejszego 艣wiata, w tyglu multikulti i bezgranicznym relatywizmie brak wzorca jest nie tylko efektem oraz konsekwencj膮, ale i zalet膮. No a gust bardzo cz臋sto zmieniany masom, ma niebagatelny wymiar rynkowy. Te偶 jest pro! To jest post臋p, prosz臋 pan贸w  :)      

• Del Toro lubi to

#89 OFFLINE   jachu

jachu

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1111 post贸w
  • LokalizacjaPozna艅
  • Imi臋:Janusz
  • Nazwisko:Skowron

Napisano 13 luty 2023 - 14:26

Twierdz臋, 偶e to my u偶ytkownicy w臋dzisk mamy wi臋kszy wp艂yw na wytw贸rc贸w ni偶 odwrotnie. Chocia偶 mile wspominam swoj膮 pierwsz膮 DDR-owsk膮 FIVA, z jej biel膮 pe艂nego szk艂a, czerwonymi omotkami, niklowanymi przelotkami i 艣wietnej jako艣ci korkiem w pe艂nej r臋koje艣ci, to ju偶 dzisiaj 艂owi膰 bym ni膮 nie chcia艂. Chyba nie musz臋 tego t艂umaczy膰. :)  Ten post臋p, z kt贸rego tak sobie dworujesz, nie bierze si臋 znik膮d. Je艣li kt贸ra艣 z wytw贸rni nie spe艂nia oczekiwa艅 w臋dkarzy, to jak pokazuje historia taki producent do艣膰 szybko znika z rynku. Pozosta艂e bez wzgl臋du na skal臋 ich produkcji realizuj膮 dok艂adnie to, czego w臋dkarz potrzebuje. Reszta to sprawa naszego wyboru, gustu, zasobno艣ci kieszeni. Mo偶na wspomnie膰 wiele pomys艂贸w b臋d膮cych pr贸b膮 narzucenia przez producent贸w r贸偶nych w艂asnych koncepcji, kt贸re szybko zosta艂y zweryfikowane przez w臋dkarzy i dzisiaj niewielu o nich pami臋ta. Od lat nawet po艣r贸d rynkowej sieczki ka偶dy znajdzie w臋dziska nie tylko dobrze technicznie skomponowane, ale te偶 ca艂kiem 艂adne. Tym kt贸rym ma艂o pomoc膮 s艂u偶膮 pracownie spe艂niaj膮ce ka偶d膮 zachciank臋 zleceniodawcy. Trudno tu cokolwiek samemu wymy艣li膰. Je艣li znamy tysi膮ce r贸偶nych projekt贸w i nawet je艣li sam co艣 dla siebie robisz, a nie ka偶demu jak Tobie i mnie si臋 chcia艂o, to zawsze b臋dzie to odwo艂anie do czego艣 nam ju偶 znanego. Poka偶 mi co艣 co sam zrobi艂e艣, a ja znajd臋 w necie tego wcze艣niejszy odpowiednik. :)  Tu nie ma 偶adnej metafizyki, to zwyk艂y przedmiot u偶ytkowy, kt贸ry ma nam uprzyjemni膰 i u艂atwi膰 realizacj臋 naszego hobby. Je艣li zrobiony w艂asnor臋cznie, zgodnie z technicznymi prawid艂ami, za czym id膮 setki godzin nabywanej wiedzy, je艣li zrobiony z naszym indywidualnym gustem, to c贸偶 nam wi臋cej potrzeba? Od ca艂ej reszty b臋dzie si臋 takie w臋dzisko r贸偶ni艂o wy艂膮cznie tym, 偶e b臋dzie bardziej nasze. Prochu nie wymy艣limy. Poznawa艂em przez lata setki tw贸rc贸w z wszystkich poza Antarktyd膮 kontynent贸w i tysi膮ce ich dzie艂, od klejonek, przez szklaki i do grafit贸w w ich r贸偶nych odmianach, ale takich kt贸rzy tworz膮 co艣 naprawd臋 niepowtarzalnego mog臋 wymieni膰 na palcach jednej r臋ki.  

• popper, Del Toro i eRKa lubi膮 to

#90 OFFLINE   S艂awek Oppeln Bronikowski

S艂awek Oppeln Bronikowski

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4964 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d偶
  • Imi臋:S艂awek
  • Nazwisko:Oppeln Bronikowski

Napisano 13 luty 2023 - 15:59

Po co tyle pisa膰, kiedy wiadomo i wida膰 偶e kostka cukru albo ergonomiczny dozownik na stole z wi贸r贸wki, wypar艂y z powszechnej 艣wiadomo艣ci cukiernic臋 ze srebrn膮 艂y偶eczk膮,  puszka zupy Campbell - malarskie s艂oneczniki, le Corbusier - miasto, a Rocco - Petrark臋. Ale mojej starej osobie to si臋 nie bardzo widzi, albowiem nie tylko nie podzielam masowego gustu, ale pr贸buj臋 nie ulec magii nieub艂aganego post臋pu  :) 

Mylisz si臋 te偶 jachu grubo, traktuj膮c utensylia s艂u偶膮ce ludziom z gruntu i przekona艅 nieprzyziemnych  jako zwyczajne narz臋dzia proste. Oczywi艣cie wiem, 偶e jest taka sk艂onno艣膰 i maniera u uprawiaj膮cych profesjonalnie, w膮sko widziane rybactwo amatorskie.. na szcz臋艣cie nie u wszystkich.  #wiecejlepiejtaniej. W pyt臋 pstrag贸w codzennie, w odychaj膮cym przyodziewku. R臋kodzie艂o - w tym rodbuilding, nie musi by膰 przesadnie wt贸rne - chocia偶 mo偶e, ale powinno by膰 wysmakowane i wykwintne - 艂adne tak jak i fishing. Czego nadal nie rozumiesz..  

Globalny market czyni globaln膮 wioch臋 - s膮 klienci, s膮 i abstynenci  :)

• Rheinangler lubi to

#91 OFFLINE   Del Toro

Del Toro

Ekspert

• Moderatorzy
  • 8027 post贸w
  • LokalizacjaLondyn, UK

Napisano 13 luty 2023 - 18:08

Twierdz臋, 偶e to my u偶ytkownicy w臋dzisk mamy wi臋kszy wp艂yw na wytw贸rc贸w ni偶 odwrotnie. ...

Tutaj sie zgadzam, kazdy pewnie mial przypadki gdzie zamawiajacy chial tak i juz. Nie zawsze to pasowalo do siebie, czy trzymalo sie tzw kupy ;) 

#92 OFFLINE   Koincydencja

Koincydencja

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1905 post贸w
  • Imi臋:Hubert

Napisano 13 luty 2023 - 19:59

Ci ktorych "poeta ma na mysli" nie pomijaja pragmatyki a jedynie probuja do niej cos dolozyc. Dla nich jest owa pragmatyka zalozeniem koniecznym lecz niewystarczajacym.

Gdyby tak nie bylo byli by sentymentalistami  ;) czyli na przyklad, przedkladali by forme nad terscia. Cala zabawa zaczyna sie gdy tresc jest pragmatyczna a forma spersonalizowana. 

Bledem w tam rozumowaniu jest jak sadze wartosciowanie kogoklwiek czy jego wedkarstwa/gustu/kunsztu sprzetowego itd,  przez ow sprzet ktorego uzywa.

Adresatami pstryczka w nos moga sie za to czuc ci co mniemaja ze cos wyjatkowego tworza, podczas gdy jedynie cos tam odtwarzaja. 

Ps

1. Mam nadzieje, ze to moje widzenie jest zbiezne z tym co Slawek mysli,- jesli nie, to jest to tylko moje osobiste zdanie.

2. Skomentowalem post HaDe mimo wczesniejszej zapowiedzi tylko dlatego, ze wlasnie ten kolega okazal mi szczegolna i rzeczowa pomoc w tworzeniu projektu mojego pierwszego dlugiego casta, ktory w przyszlym tygodniu pewnie zawita u mnie   :) czym przyczynil sie do tego, iz tresc  jak sadze bedzie optymalna dla mnie. 

Z wypiekami na twarzy czekam na Twoj膮 ocen臋 w臋dziska, kt贸re sobie wymy艣li艂e艣. 

M贸j wpis 艣rednio wpisuje si臋 w tre艣膰 tego w膮tku. Zdaj臋 sobie z tego spraw臋. Prywatnie Ci napisz臋 dlaczego do艂o偶y艂em swoje trzy grosze. :)

U偶ytkownik HaDe edytowa艂 ten post 13 luty 2023 - 20:23

#93 OFFLINE   homax

homax

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1037 post贸w
  • LokalizacjaPruszk贸w Poland Europe Earth
  • Imi臋:S艂awomir

Napisano 14 luty 2023 - 10:29

Z wypiekami na twarzy czekam na Twoj膮 ocen臋 w臋dziska, kt贸re sobie wymy艣li艂e艣. 

M贸j wpis 艣rednio wpisuje si臋 w tre艣膰 tego w膮tku. Zdaj臋 sobie z tego spraw臋. Prywatnie Ci napisz臋 dlaczego do艂o偶y艂em swoje trzy grosze. :)

O tak.. Deszczowy trzeba przyzna膰 ma sw贸j gust i jego w臋dki s膮 nietuzinkowe...

#94 ONLINE   kacperek993

kacperek993

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 309 post贸w

Napisano 14 luty 2023 - 15:26

S艂awku, mo偶e w ko艅cu wyznaczysz jaki艣 kanon dla rodbuilder贸w oraz u偶ytkownik贸w ich tw贸rczo艣ci, zamiast za przeproszeniem pitoli膰 w k贸艂ko to samo. Okre艣l nam zakres naszych gust贸w, powiedz co ma si臋 nam podoba膰 , a co nie. Chcemy by膰 tacy jak Ty - z..ebi艣ci . Bo wszyscy tu b艂膮dzimy i nie wiemy co nam si臋 podoba. Ewentualnie mo偶emy skoczy膰 po garnitur do 艂owienia ryb , do Londynu. I wtedy b臋dzie chyba wysoka p贸艂ka ju偶. Bardzo mi zale偶y aby to w co jestem ubrany , czym 艂owi臋 , na co 艂owi臋 -- zyska艂o Twoj膮 akceptacj臋. Jeste艣 po prostu wyroczni膮 w ka偶dym temacie i dobrze , 偶e jeste艣 tu z nami bo ja osobi艣cie nie wiedzia艂 bym do tej pory co mi smakuje , a co nie .

I bez odbioru.
  • Szymon82 i eRKa lubi膮 to

#95 OFFLINE   Paavo

Paavo

Casting Illuminati

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1616 post贸w
  • LokalizacjaKanta-H盲mee - Southern Finland
  • Imi臋:Pawe艂

Napisano 14 luty 2023 - 16:01

Moje fantazje z poprzedniej zimy, oczywiscie z maszynkami, bo mi podobaj膮 si臋 dopasowane zestawy...a nie go艂e w臋dki.

Za艂膮czony plik  IMG_4321.JPG   61,26 KB   7 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4323.JPG   64 KB   7 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4324.JPG   62,53 KB   7 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4325.JPG   64,6 KB   8 Ilo艣膰 pobra艅

Za艂膮czony plik  IMG_4326.JPG   60,24 KB   6 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4327.JPG   61,86 KB   6 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4328.JPG   64,99 KB   7 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4329.JPG   67,84 KB   6 Ilo艣膰 pobra艅

Za艂膮czony plik  IMG_4330.JPG   63,28 KB   6 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4331.JPG   63,15 KB   6 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4332.JPG   65,14 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4333.JPG   66,55 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅

Za艂膮czony plik  IMG_4334.JPG   64,91 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4335.JPG   68,71 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4336.JPG   66,74 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4337.JPG   55,31 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅

Za艂膮czony plik  IMG_4338.JPG   57,88 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4339.JPG   63,37 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4340.JPG   61,77 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4341.JPG   54,26 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅

Za艂膮czony plik  IMG_4342.JPG   58,2 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4343.JPG   61,85 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4344.JPG   59,29 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅Za艂膮czony plik  IMG_4345.JPG   59,69 KB   5 Ilo艣膰 pobra艅

Mi艂ego ogl膮dania.

• Rheinangler, malinabar i Del Toro lubi膮 to

#96 ONLINE   kacperek993

kacperek993

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 309 post贸w

Napisano 14 luty 2023 - 16:10

Moje fantazje z poprzedniej zimy, oczywiscie z maszynkami, bo mi podobaj膮 si臋 dopasowane zestawy...a nie go艂e w臋dki.

IMG_4321.JPG IMG_4323.JPG IMG_4324.JPG IMG_4325.JPG

IMG_4326.JPG IMG_4327.JPG IMG_4328.JPG IMG_4329.JPG

IMG_4330.JPG IMG_4331.JPG IMG_4332.JPG IMG_4333.JPG

IMG_4334.JPG IMG_4335.JPG IMG_4336.JPG IMG_4337.JPG

IMG_4338.JPG IMG_4339.JPG IMG_4340.JPG IMG_4341.JPG

IMG_4342.JPG IMG_4343.JPG IMG_4344.JPG IMG_4345.JPG

Mi艂ego ogl膮dania.

Jeste艣 odwa偶ny, bo pytanie jest : czy to si臋 S艂awkowi spodoba , czy trafi艂e艣 w jego gust i zyskasz akceptacj臋 do u偶ytkowania. Tzn. jego certyfikat pi臋kna.

#97 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 post贸w
  • Lokalizacja艁贸d藕
  • Imi臋:Szymon

Napisano 14 luty 2023 - 16:17

Widz臋 tam kamufla偶owy wz贸r, pochodzi od "moro" . S艂awek od lat gardzi moro , to jeden z jedo odwiecznych wrog贸w jak Gore-Tex .
Proponuj臋 przezbroi膰 , najlepiej spali膰 i zbudowa膰 od podstaw na jakim艣 Talonie z ko艅c贸wki lat 80 . Ubra膰 w set Hardloy + Kigan z p贸艂metrow膮 wyplatank膮 pod korkiem z win Sangria rocznik 66 . B臋dzie jak trzeba.
  • wojciiech, eRKa i And偶ej lubi膮 to

#98 OFFLINE   Paavo

Paavo

Casting Illuminati

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1616 post贸w

Napisano 14 luty 2023 - 16:18

Jeste艣 odwa偶ny, bo pytanie jest : czy to si臋 S艂awkowi spodoba , czy trafi艂e艣 w jego gust i zyskasz akceptacj臋 do u偶ytkowania. Tzn. jego certyfikat pi臋kna.

Szerze to mam akurat to w dooopie.To jest moja filozofia estetyczno-u偶yktowo-ergonomiczna, mam to szcz臋艣cie, 偶e w臋dki robie tylko i wy艂膮cznie dla siebie.

U偶ytkownik Paavo edytowa艂 ten post 14 luty 2023 - 16:19

#99 ONLINE   kacperek993

kacperek993

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 309 post贸w

Napisano 14 luty 2023 - 16:20

Widz臋 tam kamufla偶owy wz贸r, pochodzi od "moro" . S艂awek od lat gardzi moro , to jeden z jedo odwiecznych wrog贸w jak Gore-Tex .
Proponuj臋 przezbroi膰 , najlepiej spali膰 i zbudowa膰 od podstaw na jakim艣 Talonie z ko艅c贸wki lat 80 . Ubra膰 w set Hardloy + Kigan z p贸艂metrow膮 wyplatank膮 pod korkiem z win Sangria rocznik 66 . B臋dzie jak trzeba.

B贸j si臋 Boga, miszcza chceta przeskoczy膰 ? La boga , rety....

#100 OFFLINE   Paavo

Paavo

Casting Illuminati

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1616 post贸w

Napisano 14 luty 2023 - 16:21

Spali膰 szkoda, bo to naprawde fajne kije...a retro to ja lubie...ale samochody.A sporo tej pianki moro bo tylko takie klapki mieli Turki na targu.

U偶ytkownik Paavo edytowa艂 ten post 14 luty 2023 - 16:24

R贸wnie偶 z jednym lub wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 s艂贸w kluczowych: rodbuilding

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych