z doswiadczenia wiem, ze strasznej roznicy nie robi jak zapodasz do kija zbrojonego pod multika korbe (uzywalem tak wedke kilka lat do jerkowania i trolowania) jesli tylko nie ma pazura. Przelotki sa niskie i przy szczytowce gesto rozlokowane co sugeruje multika. Skracasz dlugosc rzutu przede wszystkim i robisz ostry kat na wlocie pierwszej przelotki (zaleznie od wielkosci kolwrotka). Nie wiem czy sa dluzsze wersje moim priorytetem bylo kupic travela (choc wiem, ze do samolotu do bagazu na upartego idzie wsadzic wedke do 2.4 dwusklad, ale taki bagaz jest cholernie nieporeczny). Wedka 4 czesciowa po zlozeniu 70-75cm (mierzone na oko).
Nie twierdze, ze jest to najlepsza wedka na swiecie bo nawet jej nad woda jeszcze nie mialem, ale na sucho spelnia moje wymagania - w miare lekka, niedroga, mala po zlozeniu, mocna (sie jeszcze okaze). Dodatkowo na dolniku masz sciagany kapturek do tego pasa walki - jak trafisz na takiego kolesia 150 i w gore to moze sie przydac - ja przy swoim najwiekszym balem sie, ze bede mial siniaka na nodze od dolnika.. 
Ps inne penny sa u mnie w sklepie na wyprzedazy (modele overseas spin w tym travele) z normalnych cen 80-150 euro na 50.
Ps nie wiem czy bedzie tak latwo dostac fabryczny kij 20lbs+ w wersji nie pod multika (ja chyba jeszcze nei widzialem). Ps wedka w kpl z pokrowcem i tuba.
Użytkownik gooral edytował ten post 06 styczeń 2013 - 17:42