czerwonawe paszcze zapowiadają się ciekawie
#1421 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 11:15
#1422 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 11:19
czerwonawe paszcze zapowiadają się ciekawie
Większość jeszcze dziś jedzie do wiernego ich fana
Cała seria woblerków wyszła mi... Ci, którzy będą mieli okazję je testować, mam nadzieję - podzielą się swoimi wrażeniami. Nie potrafię tego na zdjęciu oddać, powiem tylko, że oczu nie mogę oderwać
#1423 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 14:19
Ciekawe czy w tej suszarce i moje woblerki dochodzą do siebie .
#1424 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 15:13
Cześć
Właśnie przed chwilą odebrałem przesyłkę
Janusz te larwy są fenomenalne,idealnie dopracowane po prostu miodzio
Coś mi się wydaje że w niedalekiej przyszłości trzeba będzie będzie złożyć trochę większe zamówienie na te twoje woblerki
Serdecznie Dziękuję i Pozdrawiam.
Moje świeżo otrzymane larwy leżą sobie obok laptopa ,przekładam je sobie z lewej na prawą. Kilka osób w pracy bolą wskazujące od pukania się w czoło.
Nie rozumieją.Biedaki
- dawidaol, woblery z Bielska i Dark lubią to
#1425 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 15:29
Ciekawe czy w tej suszarce i moje woblerki dochodzą do siebie .
Tak
#1426 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 15:42
Janusz robie wobki z 2 polowek, oklejam osobne polowki folia potem wzorki roluje na raczce sztangielki .a pozniej matuje stelaż i i skiejam ....co o tym myślisz
#1427 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 15:50
...a pozniej matuje stelaż i i skiejam ....co o tym myślisz
Nie rób tak, to najgorsza metoda z możliwych, ryby omijają takie woblery szerokim łukiem, posiadanie ich w pudełku to wstyd i hańba dla wędkarza.
Rzeka do której wrzucisz taki wynalazek wypluje go na brzeg.
Chyba, że zrobisz to samo, ale bez matowienia stelaża, wtedy ok.
- kubaS 1 i woblery z Bielska lubią to
#1428 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 15:53
Dagon urwisie jeden co bys........
#1429 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 15:57
Janusz robie wobki z 2 polowek, oklejam osobne polowki folia potem wzorki roluje na raczce sztangielki .a pozniej matuje stelaż i i skiejam ....co o tym myślisz
Wygodny sposób. Na samym początku zabawy z woblerami (1989 rok i kolejne) - robiłem tak samo. Tylko fakturę łuski odbijałem inną techniką, bezpośrednio w formie, w czasie sklejania 2 połówek Przy opanowaniu techniki sklejania, ja jak wspomniałem stosowałem do tego formy, można osiągnąć naprawdę dużą precyzję i nieomal niewidoczny spaw.
Nie ma lepszych czy gorszych sposobów. Jeśli komuś jest łatwiej uzyskać oczekiwany efekt odbijając łuskę przed oklejeniem woblera - niech okleja już z odbitą fakturą. Jeśli wygodniej jest z 2 połówek - to niech tak robi. Jeśli zamiast folii woli tkaninę - ma rację. Albo pędzel - słuszna droga. Najważniejsze jest osiągnięcie zamierzonego efektu. Satysfakcja, że się umiało. Przeszkody pokonane po drodze.
Wszystkie techniki, jeśli twórcy odpowiadają, są dobre
#1430 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2014 - 16:04
Janusz na moje potrzeby ta technika swiat i ludzie, a później zabawa ustawianie steru i wpychanie ołowiu w szparki to co luuubie
#1431 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2014 - 00:34
Powrót poppera.
Chyba w wodzie wiosna nastała, bo powrócił popper. Stały odbiorca zabrał kolejną garść. Nie wiem, co On z nimi robi - nęci czy co
3.JPG 102,47 KB 15 Ilość pobrań
Zawsze łowiłem nimi schematycznie i "tak samo". Rzut, króciutkie szarpnięcia, cmok - cmok, "dupka" w dół i do góry... Na rzekę zabrał popperka Kuba.
Zdał relację: "Janusz, jak się go zaczyna szybciej ciągnąć, to wobler kładzie się na boku, zabiera pęcherz powietrza, nurkuje z nim i zostawia za sobą smugę takich drobniutkich pęcherzyków jak Alka prim Z jak już zgubi wszystko, to wychodzi do powierzchni i zabiera następną porcję powietrza "
Sprawdziłem - rzeczywiście! Ależ to musi hałasować w wodzie. Jeden syk Będę musiał sprawdzać zarówno w rzekach (głównie szukając Bolenia), jak i w jeziorach za Okoniem. Przy okazji - mój główny odbiorca mówił mi o odgryzaniu popperków przez szczupaki. Mi się to jeszcze nie zdarzyło. Ale ja klasycznie, cmok - cmok... Może trzeba szybciej? Na "Alka prim"?
1.JPG 114,56 KB 12 Ilość pobrań 2.JPG 75,06 KB 12 Ilość pobrań
Nowe oczka
- joker, Dagon, Krystekwolf i 2 innych osób lubią to
#1433 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2014 - 00:54
#1434 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2014 - 16:36
Mam dwa wyjścia. Albo "dogadam się" z jakimś fotografem, albo zainwestuję w lepszy aparat. Oczy widzą co innego, a na zdjęciu co innego. Popatrzyłem na kilka lustrzanek, ale żadna nie oferowała "super makro". Z drugiej strony, może - przy odpowiedniej matrycy - wystarczy zwykłe makro i późniejsze kadrowanie? Tylko czy jakość zbliżeń nie ulegnie drastycznemu pogorszeniu?
W słońcu "hybrydy" wyglądają tak:
1.JPG 140,68 KB 14 Ilość pobrań
A tak w cieniu:
2.JPG 142,92 KB 12 Ilość pobrań
"Na żywo" jeszcze inaczej. Głównie "liczka", których opalizacji wcale nie widać.
A jest.
- Zwierzu i bertold12 lubią to
#1435 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2014 - 16:53
Januszu ,jak mówiłem wcześniej ...Poprosiłbym dwie sztuki takiego grubasa jak te powyżej (taki kształt) ,długości ok.7cm .
Praca mocne lusterkowanie przy średnim prowadzeniu.Mogą wyglądać jak dwa z ostatniej foty, po prawo od góry...
Byle do maja ,dziękuję.
- woblery z Bielska lubi to
#1436 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2014 - 18:17
Do makro obiektyw osobny, albo zamocowany odwrotnie ten co masz. Poszukaj na forach, albo wpadnij jak nasz Łukaszek:)Mam dwa wyjścia. Albo "dogadam się" z jakimś fotografem, albo zainwestuję w lepszy aparat. Oczy widzą co innego, a na zdjęciu co innego. Popatrzyłem na kilka lustrzanek, ale żadna nie oferowała "super makro". Z drugiej strony, może - przy odpowiedniej matrycy - wystarczy zwykłe makro i późniejsze kadrowanie? Tylko czy jakość zbliżeń nie ulegnie drastycznemu pogorszeniu?
W słońcu "hybrydy" wyglądają tak:
1.JPG
A tak w cieniu:
2.JPG
"Na żywo" jeszcze inaczej. Głównie "liczka", których opalizacji wcale nie widać.
A jest.
Aparat na drugi plan. Inaczej nie będzie ogniskował.
Masz lustrzankę w ogóle?
Mógłbyś jeszcze zrobić tunel dla obiektywu, coś jak pierwsze aparaty by to wyglądało.
#1437 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2014 - 18:20
http://fotoblogia.pl...-makro-poradnik
Jak masz lustrzankę kup pierścienie pośrednie
Użytkownik ezehiel edytował ten post 18 marzec 2014 - 18:23
#1438 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2014 - 23:01
Kontrfota do irlandzkich pstrągów.
U nas wszystko większe. I trawa zieleńsza. I woda brudnie (ups ) byle takich rybek nam nie zbrakło
- Panek, norbert-10, drag i 2 innych osób lubią to
#1439 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 10:48
Dziś zawitała do mnie mała gromadka twoich woblerków
Janusz pełny profesjonalizm, twoje wobki są tak najeżone realizmem, że wymiękam
Chyba już nie kupię żadnego sklepowego woblera
Serdecznie pozdrawiam
Załączone pliki
- woblery z Bielska lubi to
#1440 OFFLINE
Napisano 19 marzec 2014 - 13:01
Niech kij często trzeszczy!
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: woblery
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Top 5-ciu woblerów pod pstrąga :)Napisany przez Livers , 13 gru 2023 pstrąg, woblery i 1 więcej |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Spinning →
Woblery DoradoNapisany przez JurekJurek , 04 maj 2023 woblery |
|
|
||
Hand made →
Lurebuilding (wątki autorskie) →
Przynęty pl.luresNapisany przez pl.lures , 23 wrz 2022 microjig, woblery |
|
|
||
Hand made →
Woblery SBNapisany przez odrzańskibiotop , 17 lis 2021 handmade, woblery, struganie i 2 więcej |
|
|
||
Hand made →
Nawrót woblerozyNapisany przez koziol1006 , 14 gru 2020 woblery, lurebuilding, rękodzieło |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych