kotwitz mysle ze tak jest ze to wina 2 skladu . Wczoraj tymi samymi przynetami stukalem na zmiane i naprawde ltbs czulszy od xstreme ... Dabek dziekuje za pomoc w wyborze blanku zobczymy co da ten nowy 1sklad Teraz pozostalo wybrac rodbuilera i poczekac na wiosenke ... Bo sam chyba sie nie podejme psucia tak swietnego blanku heheh natomiast mysle nad zlozeniem jakies tanszej okoniowki samemu choc zobacze jak finansowo wyjde ...Gdy zaczne samemu skladac napewno posypie sie troche pytan z mojej strony !!! Pozdro
#301 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2014 - 12:42
#302 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 22:50
Witam
Co powiecie na temat tego blanku Panowie?. Wymyśliłem sobie że ukręcę coś takiego pod sandacza z łodzi,chcę żeby przy okazji ogarnął mi od czasu do czasu szczupłego,dla tego myślę o tej długości. Z drugiej strony ,czy przy tej długości nie traci swej dynamiki i czułości.
#303 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 23:02
Na pewno traci na dynamice w porównaniu do krótszych modeli.Pod szczupaka na lekko powinien być ok,sandacza na lekko też obleci,jak i na bolka czy pstrąga.Wędka o wielu możliwościach zastosowania ,tylko czy perfekcyjne narzędzie do konkretnej dyscypliny?
Użytkownik Dąbek 111 edytował ten post 15 styczeń 2014 - 23:03
#304 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 23:27
Czyli pod sandacza krótszy,a jak by wybrać o oczko mocniejszy,jak wtedy z dynamiką ?. Chodzi o to że nie poświęcam sandaczowi tak wiele czasu żeby budować kij wyłącznie pod tą rybę . Może inny blank był by bardziej uniwersalny.
#305 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 23:30
Sandacz na lekko to do 20 gr,czy mniej?
#306 OFFLINE
Napisano 15 styczeń 2014 - 23:40
Poradzi sobie na pewno z gumą +20g ,tylko nie zagrasz przynętą w taki sposób jak krótszym.Jeśli głównie szczupak ,a sandał przy okazji to OK.Sam mam TX684C ,który przy sandaczach sprawuje się perfekcyjnie, ale za szczupakiem wole kijek dłuższy,szczególnie przy obławianiu płytszych zatoczek.
#307 OFFLINE
Napisano 17 styczeń 2014 - 10:18
Szukalem na stronach forum ale nic niemoge znalezc.
Pozdrawiam.
#308 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 12:33
Phenix TX-713
Panowie, prosba o poradę. Kręci się dla mnie nowy kijek na powyższym blanku. Blank, uchwyt i korek już wybrany, pozostała kwestia uzbrojenia. Czy warto brać całość na tytanach, czy jednak zaoszczędzić 300zł i 3 największe przelotki zrobić Phenixa? Różnica w masie na tych 3 przelotkach to niecały 1g, dodatkowo na dolnej najsztywniejszej części blanku.
Co o tym sądzicie?
#309 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 13:39
Gdyby chodziło o 3 pierwsze od szczytu, to można się zastanawiać, w takiej konfiguracji jak podajesz w moim odczuciu zysk jednego grama nie jest warty 3 stówek.
No chyba ze świadomość posiadania mieszanego zestawu przelotek będzie Ci psuła całą przyjemność łowienia
#310 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 13:59
Zawsze można zastosować tytany ATC.
#311 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 14:51
Na pewno koledzy na łodzi będą się ze mnie śmiać, że mam mieszankę
A tak na poważnie, nie robi mi to, że przelotki będa mieszane, zwłaszcza, że chłopaki z Rodmasa sami polecają taki zestaw, żeby trochę kasy w moim portfelu zostało (za co im wielkie dzięki! ).
Do ATC jakoś nie mam przekonania. Fuji jak najbardziej, Phenix chyba też (choć tu mniejsze przekonanie niż do Fuji)
#312 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 20:03
Witam , Dzięki uprzejmości kolegi z forum ark70 miałem możliwość testowania tx.Jestem pod oszałamiającym wrażeniem lekkości ,czułości i mega elektryczności tego blanku. Polecał mi go Łukasz z Rodmas ale z uwagi ,że od pracowni dzieli mnie duży dystans nie miałem możliwości na namacalny test. Powiem tak poszedłem z nim na ryby ale wcześniej miałem czas aby spokojnie porównać go sobie w domu mam st.croix`a avida 10-21, legend 10-21 itd nie zamierzam się tu chwalić bo to nie o to chodzi.Wcześniej długo rozmawiałem z innym kolegą z forum : kogutem, który również przedstawiał go w superlatywach co tylko podgrzało emocje. W pierwszym i jedynym dniu testów bo na więcej nie pozwoliła pogoda udał mi się złapać sandacza 3,8kg ,potwierdzam opisy moich przedmówców co do sztywności i gramatury wyrzutów.Określam sprzęt jako fenomenalny i sam zamawiam ten blank dla siebie na sandacze>Dziękuję za życzliwość kolegów i serdecznie pozdrawiam.
- kogut lubi to
#313 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 20:07
Mówiłem,że będzie pan zadowolony
#314 ONLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 20:08
Mówiłem,że będzie pan zadowolony
W TVN też tak gadają
#315 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 20:18
Witam , Dzięki uprzejmości kolegi z forum ark70 miałem możliwość testowania tx.Jestem pod oszałamiającym wrażeniem lekkości ,czułości i mega elektryczności tego blanku. Polecał mi go Łukasz z Rodmas ale z uwagi ,że od pracowni dzieli mnie duży dystans nie miałem możliwości na namacalny test. Powiem tak poszedłem z nim na ryby ale wcześniej miałem czas aby spokojnie porównać go sobie w domu mam st.croix`a avida 10-21, legend 10-21 itd nie zamierzam się tu chwalić bo to nie o to chodzi.Wcześniej długo rozmawiałem z innym kolegą z forum : kogutem, który również przedstawiał go w superlatywach co tylko podgrzało emocje. W pierwszym i jedynym dniu testów bo na więcej nie pozwoliła pogoda udał mi się złapać sandacza 3,8kg ,potwierdzam opisy moich przedmówców co do sztywności i gramatury wyrzutów.Określam sprzęt jako fenomenalny i sam zamawiam ten blank dla siebie na sandacze>Dziękuję za życzliwość kolegów i serdecznie pozdrawiam.
Drobiazg, ważne ze blank spełnił pokładane w nim nadzieje.
No i w sumie obaj z Kogutem nie wyszliśmy na bajkopisarzy .
#316 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 20:19
W TVN też tak gadają
Wiesz problem polega na tym ,że nie da się często przekonać na żywo.Idziesz do sklepu macasz ale to nie to samo co łowić patykiem i samemu sprawdzić.Macany test w sklepie czy pracowni to nie to samo i dlatego takie rzeczy nie tylko w TVN ale na forum też się da.
#317 OFFLINE
Napisano 14 kwiecień 2014 - 20:21
Drobiazg, ważne ze blank spełnił pokładane w nim nadzieje.
No i w sumie obaj z Kogutem nie wyszliśmy na bajkopisarzy .
:)
#318 OFFLINE
Napisano 15 kwiecień 2014 - 07:51
Ja tak mam w jednym kijku, zauważyłem to dopiero po sezonie 3 czy 4 górne przelotki były inne niż pozostałe.
#319 OFFLINE
Napisano 12 sierpień 2014 - 18:39
panowie czy ten blank ogarnie sandacza na lekko 5-15gr plus 3 cale. jezeli nie tao jaki byscie polecili w przedziale 210 a 240
#320 ONLINE
Napisano 12 sierpień 2014 - 18:55
M-1- MX72ML znakomicie odnajduje się w tej gramaturze.
W porywach i 25g łącznej masy, skupionej w kogucie, czy gumie z świsterem, ogarnie.
Karabelka raczej pod twarde wabie ale jak się uprzesz, to może 12g +2 cale komfortowo będzie
Użytkownik popper edytował ten post 12 sierpień 2014 - 21:25
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, phenix
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych