Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Wody w okolicach Krakowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8283 odpowiedzi w tym temacie

#5481 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Tałocha

Napisano 23 sierpień 2020 - 23:10

Nie ma się co łamać, ja jednak wybrałem się w piątek i udalo mi się zaliczyć całą nockę za sandaczem, chociaż wynikowo lepiej gdybym w końcu odespał. Młuciłem wodę od 22-5 dopiero kolo 4 pokazaly sie dwie ryby i jedno branie pod nogami to caly efekt. Dzisiaj woda w górę, więc skoczyłem za sumem, wąsaty dwa razy pogonił większe ryby, ale nie chciał się przywitać z woblerem...
  • jerzy6 i Kankar lubią to

#5482 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1417 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Piotr

Napisano 24 sierpień 2020 - 10:50

No i co tam z końcówką sezonu pstrągowego?

Jest jeszcze jakiś desperat próbujący szans?

:)

#5483 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1519 postów

Napisano 24 sierpień 2020 - 11:28

Zawsze warto został tydzien.

#5484 OFFLINE   Piotrek_D

Piotrek_D

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 275 postów
  • LokalizacjaWieliczka
  • Nazwisko:D.

Napisano 24 sierpień 2020 - 13:19

Dwa razy podchodziłem do pstrąga ok 55cm na Rabie- raz rozgiął ownera, raz nie miałem z czego zaciąć. Stoi i czeka ale nie wiem czy będzie okazja 3 raz spróbować.

#5485 OFFLINE   Bolen30

Bolen30

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1519 postów

Napisano 24 sierpień 2020 - 14:44

Tez bym podchodził bo warto ale na rabie to trzeba by było tam spac przy tej presji.Tak czy inaczej warto bo fajna ryba.Choc bywaja wieksze ale dla takiej juz warto zarwac kilka ranków.Ale najpierw niech troszku nabierze klarownosci.

#5486 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów
  • LokalizacjaWola Batorska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Maj

Napisano 24 sierpień 2020 - 19:55

Spoko, spoko, Nie łamiemy się. U nas we wsi chłopy twarde, takie co to każdą wędkarską porażkę mozolnie przekuwają w rychłe widmo sukcesu. Czasem tylko z tą rychłością różnie bywa. A po za tym mamy we wsi Tadka B. a to jest minimum +10 do zajebistości wsi;).

Byłem i dziś.  Guma i wobler. Miejsca z szybką wodą. Nic do zdjęcia nie dojechało ale przynajmniej wiem że są i gryzą. Komary gryzą również. pz

• Adrian Tałocha i malinabar lubią to

#5487 OFFLINE   PePe.

PePe.

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1441 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 24 sierpień 2020 - 20:01

Jak masz na wsi takie guru to weź jakieś lekcje spinningu zawsze to kilk rad więcej do sukcesu 😉
  • piotrmr lubi to

#5488 OFFLINE   tadekb

tadekb

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 616 postów

Napisano 25 sierpień 2020 - 16:09

Lepiej byście jakieś fotki do wątku zapodali, bo coś ich nie wiele. Nic tylko nie za bardzo bierze i komary dają. Jak fotki nie z rybami to mogą być widoczki  :)  Ale nie wierzę, że nie macie co wrzucać. Ja coś ostatnio Wisłę odpuściłem i łowię na niej niewiele. Trochę spaceruję po niej z młodym, bo mu się strasznie spodobało łowienie na smużaki. Tylko swoją drogą nasze łowienie na smużaki to wędki 40gram, plecionki 0,15 i smużaczki 11-14cm :D I wcale nie biorą same lochy. Większość to klonki 20-35cm, które najczęściej i tak się nie zapinają. Ale frajda, jak to przy powierzchniowym łowieniu, duża.

Dobra, coś tam z ostatnich wypadów;

Załączony plik  20200820.jpg   53,25 KB   17 Ilość pobrań

Załączony plik  202008.jpg   52,35 KB   17 Ilość pobrań

#5489 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1417 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 25 sierpień 2020 - 16:46

Przyszedł Tadek i pozmiatał :)

#5490 OFFLINE   Esioslaw

Esioslaw

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 140 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Imię:Grzegorz

Napisano 25 sierpień 2020 - 17:40

Prze wariat. Prawie każdy narzeka na kiepski sezon a tu jest jeden Mistrz na podkrakowskiej Wiśle i pokazuje jak sie ryby lowi. Konkretne cielsko, pewnie ponad dwójkę z przodu ma. Moje 170 w tym roku jest maluchem przy nim. Kazdy pewnie kopniaka motywacji dostal zeby próbować cos wydlubac. Gratulacje
  • Dadi i Gruntownik93 lubią to

#5491 OFFLINE   Piotrek_D

Piotrek_D

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 275 postów
  • LokalizacjaWieliczka
  • Nazwisko:D.

Napisano 25 sierpień 2020 - 19:39

Nie zgadzam się w jednym- ten na zdjęciu bez czapki to nie Tadek. Nie poznaje. Ja dzisiaj na smuzaki jeden boleń 60+ i ok 25 kleni, w tym kilka sztuk takich 45+. Lutują w topwatery jak złe.

#5492 OFFLINE   Roseth

Roseth

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 311 postów
  • LokalizacjaDolina Mierzawy
  • Imię:Łukasz

Napisano 25 sierpień 2020 - 21:10

Tadek wywołuje do tablicy ;) Coś tam się łowi, ale częściej "na tarczy" niż "z tarczą". 

Załączone pliki

• Załączony plik  Sum.jpg   34,74 KB   17 Ilość pobrań
  • Załączony plik  Sandacz.jpg   42,92 KB   17 Ilość pobrań

#5493 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 27 sierpień 2020 - 20:05

Dzisiaj trochę wiało u mnie  we wsi. Pomyślałem że trza będzie na lekko iść, to zbrałem casta do 100gr (wyrzutu;)). Dorado alaska 6cm, fluo 0,9mm, plecionka 0,20 i w wodę. Miejsce mocno płynące a w środku rzeki takie ładne drzewo widać.... Alaska z wiatrem dobrze lata, wylądowała koło drzewa, zakręciłem pare razy tak coby nie zahaczyć i jak nie p.............. Niestety to drzewo pod spodem musi być spore bo jak mi lokomotywa poszła z nurtem to się w coś poowijała

i po zawodach. To już 3 duża ryba mi zwiała w tym roku. Ta była chyba najwiąksza. Nic to, następnym razem wezme lexe do 175gr( wyrzutu), może się uda.  W innym miejscu, dołapałem szczupaka, nawet ładny ale jakoś tak dzisiaj nie cieszył. Szczupak też na woblera, dorado stick 11cm. Widać woblery miały swój dzień. Eh, zrobiłby se człowiek zdjęcie z takim wąsatym pod 2m........pz.

#5494 OFFLINE   pezet

pezet

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1417 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 28 sierpień 2020 - 17:10

215 cm pod Wawelem

https://glos24.pl/su...cjonuje-wedkarz

#5495 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 29 sierpień 2020 - 07:58

Dzisiaj rano zabrałem lexe do 175gr(wyrzutu)w caście, multik wielkości 300, plecionka 0,28mm, fluo jak ostatnio osobiście przeze mnie zaciskane profesjonalną zaciskarką do końcówek kablowych. Alaska podobna jak ostatnio. Kotwice, kółka wymienone. Musi być dobrze.). I było..... do czasu gdy kotwica powiedziała"p..............., nie robię".  Przez 10 minut na mocnym sprzęcie nie byłem w stanie zatrzymać wąsatego, robił co chciał. Mam świadomość braku obycia z dużymi rybami, ale 100kg(w ubraniu) budowlańca elektryka+mocny sprzęt dawał nadzieje...... Nic  to, wymienie kotwice na jeszcze mocniejsze, kiedyś się uda :) . Miejsce to samo co ostatnio, wobler+prowadzenie podobne. Duża różnica poziomu wody( jakieś 0,8m) i brak wiatru nie zrobiły różnicy. pz

• jerzy6, Roseth i Piotrek_D lubią to

#5496 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 29 sierpień 2020 - 09:43

Jakie kotwice zalożyłeś?

#5497 OFFLINE   korol

korol

Zaawansowany

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPip
  • 2255 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Nazwisko:K

Napisano 29 sierpień 2020 - 09:57

Rekomenduję srebrne morskie ownery. Inna sprawa, że zatrzymanie dużego spływającego rynną z szybkim nurtem graniczy z cudem. Uroki łowienia z brzegu.

• Adrian Tałocha i jerzy6 lubią to

#5498 OFFLINE   Roseth

Roseth

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 311 postów
  • LokalizacjaDolina Mierzawy
  • Imię:Łukasz

Napisano 29 sierpień 2020 - 12:22

A, i  niech o kółkach łącznikowych nie zapomina, jakiegoś hajtecha musi założyć.

#5499 OFFLINE   mayou

mayou

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 510 postów

Napisano 29 sierpień 2020 - 12:41

Kotwica to jakieś 3x wzmacniane VMC. Widać 4x byłoby lepsze. Ovnery morskie czasem do dozbrojek szczupakowych zakadałem. Jak guma trafiła jakieś drzewo to nie było szansy coby jej nie urwać. Trza będzie coś takiego do baryłek sumowych pozakładać. Myślałem też o BKK razor. Mikado je do woblerów zakłada. Mocne to cholernie, ale ciężkie jak diabli. Nie wiem czy pracy nie będzie gasić. O kółkach pomyślałem za wczasu. 100lbs ładuje do wszystkiego na wąsatate. Generalnie, cały czas się ucze, myśle że dobry zawodnik ma miom miejscu by sobie dzisiaj spokojnie poradził. Ja mam tą cechę że się nie zrażam. Mnie się nie da zniechęcić;). Kotwice się wymieni, i dalej gonimy wąsatego( tego albo innego). Do 103 razy sztuka. Jak się nie uda to do 104;)pz

• Adrian Tałocha, Tomek TJ, Roseth i 1 inna osoba lubią to

#5500 OFFLINE   Adrian Tałocha

Adrian Tałocha

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 989 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 29 sierpień 2020 - 15:43

Zgadxam się z korolem co do kotwic. Ja do spina uzywam tych 2x