#241 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 16:01
#242 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 16:07
I chyba pobicia rekordu świata w rzucie dwuręcznym spinningiem... bo z tego co pamiętam to tylko skromne 119m...
@standerus, przy jakim obciążeniu jest ten rekord? Ja wobka nie ważyłem ale coś pomiędzy 20-30 g powinien mieć Jest smukły przez co lotny
#243 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 18:10
#244 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 18:27
Ostatnio rzucałem i podkład się pokazał a plećki było co najmniej 150 yds (135 m)
Chciałbym nieśmiało zauważyć, że taka obserwacja jeszcze niewiele mówi o odległości na jaką faktycznie poleciała przynęta. Przynęta z wędki nie jest wystrzeliwana jak z karabinu, tylko leci po linii krzywej, kreśląc często stromy łuk. Zatem, odległość w jakiej przynęta spada od wędkarza będzie zawsze dużo mniejsza niż ilośc wysnutej przez przynętę linki
#245 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 18:36
. Przynęta z wędki nie jest wystrzeliwana jak z karabinu, tylko leci po linii krzywej, kreśląc często stromy łuk.
Paweł, na odcinku ok. stu metrów pocisk z karabinu leci po łuku, nie po prostej. (To tak baaaardzo uogólniając i upraszczając wypowiedź.) Wraz z odległością krzywizna powiększa się, oczywiście do pewnego stopnia. Ale to nie na ten wątek.
#246 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 19:17
Karpiówką 13' pierwsza liga kija, młynek Daiwa Tournament QD w czasie bezrybia (zawody kto dalej) śmigałem ołowiem 80-100g na dystans do 130 metrów, żyłka 0,28 + strzałówka KORDA 0,7mm.
Chciałbym widzieć ten rzut wobkiem...
#247 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 20:08
#248 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 21:13
Sporo kolorystyki w tym rzucie...
Karpiówką 13' pierwsza liga kija, młynek Daiwa Tournament QD w czasie bezrybia (zawody kto dalej) śmigałem ołowiem 80-100g na dystans do 130 metrów, żyłka 0,28 + strzałówka KORDA 0,7mm.
Chciałbym widzieć ten rzut wobkiem...
Nie bardzo rozumiem...sporo kolorystyki w tym rzucie... Czyżbym miał to na siłę udowodnić?
#249 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 21:15
. Przynęta z wędki nie jest wystrzeliwana jak z karabinu, tylko leci po linii krzywej, kreśląc często stromy łuk.
[/quote]
Paweł, na odcinku ok. stu metrów pocisk z karabinu leci po łuku, nie po prostej. (To tak baaaardzo uogólniając i upraszczając wypowiedź.) Wraz z odległością krzywizna powiększa się, oczywiście do pewnego stopnia. Ale to nie na ten wątek.
[/quote]
@kryst, dzięki kumam
#250 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 21:26
Nie wiem co chcesz udowadniać, ale osobiście trudno mi uwierzyć w rzut o jakim piszesz przy użyciu omawianego kijaszka i wobka nawet do 30gr:
/Ostatnio rzucałem i podkład się pokazał a plećki było co najmniej 150 yds (135 m)/.
Dlatego napisałem o koloryzowaniu, to chyba nic złego...
Pozdrawiam
#251 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 21:31
Cześć @Pirania
Nie wiem co chcesz udowadniać, ale osobiście trudno mi uwierzyć w rzut o jakim piszesz przy użyciu omawianego kijaszki i wobka nawet do 30gr:
/Ostatnio rzucałem i podkład się pokazał a plećki było co najmniej 150 yds (135 m)/.
Dlatego napisałem o koloryzowaniu, to chyba nic złego...
Pozdrawiam
Słowo koloryzowanie kojarzy mi się raczej z oszukiwaniem Tak to odbieram Nie ma co dalej już drążyć tematu Było jak pisałem a czy ktoś uwierzy czy nie, nie ma dla mnie żadnego znaczenia ...
#252 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 21:40
fakt tylko ze wiatr był taki że ciezko było złapac pion na stałym gruncie odległosci fajne ale łowienie przy takiej pogodzie lipa.dodam ze pod wiatr cięzko było machnąc 20m
#253 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 21:42
Z wiatrem i z górki to ja moim landem nawet 130km/h potrafię przekroczyć
#254 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 21:43
machanie z wiatrem naprawde potrafi zwiekszyć odległosci.mam na to swiadków,plećka 10lb kij CD classic III 2,70 do 14gram i wabik guma na 10gr leciał na okolo 100m z twin powera fa.
fakt tylko ze wiatr był taki że ciezko było złapac pion na stałym gruncie odległosci fajne ale łowienie przy takiej pogodzie lipa.dodam ze pod wiatr cięzko było machnąc 20m
@hasior, ja również mam świadka, jest tutaj na j.pl ale nie zamierzam więcej koloryzować
#255 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2009 - 21:51
OT
wiatr potrafi czynić cuda nawet dach ze stodoły poleci 100m od murów jak dobrze zawieje ,widziałem efekt
koniec OT
#256 OFFLINE
Napisano 05 wrzesień 2009 - 07:21
OT
OOO !!!
No bo ty dobry samochod masz!
Nie martw sie wiem oczym mowisz. Mam chwilami podobne problemy
Wracajac do samych rzutow to tak:
Wiatr w plecy, ze trudno ustac na lodzi.
6 stopowy kijek do 12g CU101 z sufixem 0,2, na koncu tonacy 5cm GLOOG i .... ponad 80m !!!
Pod wiatr tez sie da!. Dlugi kij, 2,7m cienka plecionka np. tufline 20 lbs pilker o masie 40g i 6 cm i odleglosc tez w okolicach 60-70m
JW
#257 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2009 - 20:33
@milupa, mam taką armatę 3,20 m i do 30 g - będziesz zadowolony, a nawet więcej jak zadowolony
[/quote]
Paweł właśnie po twojej recenzji tego kija w wątku boleniowym pomyślałem o nim , później zadałem pytanie o kij Danielowi a on od razu wskazał na ten blank i tak go właśnie mam .
Teraz tylko wyrwać się i go przetestować
[/quote]
To się cieszę że miałem choć cząstkę udziału w wyborze przez ciebie patyka Daj znać jak się kijek sprawuje U mnie wyśmienicie - na jednego woblera boleniowego (hand made) tym patykiem jestem w stanie prawie całą plecionkę 10 lb posłać z kołowrotka Ostatnio rzucałem i podkład się pokazał a plećki było co najmniej 150 yds (135 m)
[/quote]
Dzisiaj zaliczyłem 3 godzinny test kija nie potrafię opisać jaki ten kij ma potencjał ,po prostu armata i to już przy dolnym zakresie wagowym
#258 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2009 - 10:45
#259 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2009 - 18:47
Czytasz jakie talenty się marnują? Zbudujmy drugą reprezentację bractwa wędkarskiego, np. Kadra J.pl, i wszystkie mistrzostwa są nasze! Aha, w statucie trzeba napisać, że nie wolno odmawiać przyjęcia medalu od Prezia i ubrać się w garnitur do Premia!
#260 OFFLINE
Napisano 04 październik 2009 - 16:30
Wczoraj dostałem mój 6 kijaszek z XRods. Jako były zdeklarowany miłośnik kijów japońskich wracam na łono macierzy. Kijami z w/w pracowni macham od początku roku i jest to dla mnie dobry okres. Wszystkie w dwu, trzy i czteroskładzie. Dla tych co mają wątpliwości budowy od podstaw - WARTO - jest to inna bajka. Patyki przypasowane ponad miarę, mają to coś co trudno szukać w seryjnej produkcji. I są jedyne...
Pozdrawiam
Załączone pliki
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rodbuilding, pracownia
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych