#461 OFFLINE
Napisano 26 maj 2011 - 22:22
Dostałem wczoraj majla od Daniela, w pracowni bedzie po 10 maja. Mój kijek został juz naprawiony i ma byc wysłany zaraz po tym jak Daniel wróci do pracowni.
[/quote]
Krzysiek i jak doszedł do ciebie kij ?
[/quote]
Hej Piotrek u mnie nadal cisza brak odzewu na majle i telefon cały czas jest wyłączony brak jakiegokolwiek kontaktu..... załamka poprostu
#462 OFFLINE
Napisano 26 maj 2011 - 22:42
Nie znam prawdziwych powodow zmartwien Daniela, ale przez ten watek poznalem zmartwienia kilku kolegow, ktorzy powierzyli swoje ciezko zarobione pieniadze, by realizowac swoje hobby.
Rece mi opadaja jak czytam, ze Daniel w najlepsze umawia sie na ryby, lekcewazac cala itak juz skomplikowana sytulacje.
Oczywiscie taka sytulacje mozna bez watpienia kierowac do sadu, lub do rzecznika praw konsumenta.
A najlepsze w tym wszystkim jest to, ze jesli pokrzywdzeni nie wyrownaja rachunkow, to zycie to zrobi i to bardziej radykalnie i na wieksza skale.
PS.Ja jakis czas temu zrezygnowalem z indywidualnych projektow w xrods, bo zwyczajnie zbyt dlugo trwaly.
#463 OFFLINE
Napisano 27 maj 2011 - 17:47
Moja cierpliwośc wygasnie z końcem maja.Bo czekać od WRZEŚNIA 2010r na wędki to już chyba za wiele.Dodatkowo spotkania i wyjazdy na rybki,ciekawe podejście.
#464 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 05:45
Pewnie wędki odebraliście i jesteście w szoku, że takie ładniutkie - amerykańskie!
Panowie wstawcie jakieś fotki nowych nabytków od Daniela, żeby wątek XRods przywrócić na właściwy tor!
Po otrzymaniu mojego kija wstawię zdjęcia bo to wyjątkowy projekt! /Daniel zapewne wie o czym piszę , korzystając z okazji szczerze Go pozdrawiam i jeszcze raz dzięki!/
Pozdrawiam Wojtek
#465 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 17:49
Mimo upływu kolejnych 3 dni, wędki nie wysłał, co mnie specjalnie nie zdziwiło. Ja już nie wierząc kolejnym obietnicom i zapewnieniom Daniela podjąłem stosowne działania prawne, o których niedługo publicznie powiadomię wszystkich pokrzywdzonych finansowo przez podmiot prowadzący działalność gospodarczą.
Koledze życzę, aby zamówiona wędka doszła...
#466 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 18:35
#467 OFFLINE
Napisano 31 maj 2011 - 21:53
#468 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2011 - 00:13
#469 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2011 - 07:07
Pozdrawiam
Jacek
#470 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2011 - 16:08
U.
#471 OFFLINE
Napisano 01 czerwiec 2011 - 21:12
W między czasie poleciłem Daniela koledze @florek87 chłopak zrobił wędkę niestety pech złamała się na pierwszym wyjeździe , wysłał ją do Daniela w styczniu i ... cisza po długich próbach kontaktu jego i moich nic mimo że wielokrotnie słyszał że wędka jest już zrobiona i tylko trzeba ją wysłać .
Krzysiek poprosił w końcu o odesłanie kija w stanie jakimkolwiek naprawionym czy nie i od tamtej pory cisza.
Cieszę się że koledzy tak dobrze życzą Danielowi ( ja też bo robi fajne wędki ) ale żeby nie odesłać nawet złamanej wędki ( choć jako Gwarant jest odpowiedzialny za naprawę i terminy też go obowiązują )
#472 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2011 - 08:35
Cóż, wydaje mi się, że posianie ładnych kilku stówek, tylko dlatego, że ktoś jest zalogowany na j.pl, to daleko posunięta filantropia.
#473 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2011 - 14:27
Mam nadzieję, że wobec innych kolegów Daniel się wywiąże, jeśli mu nie zabraknie komponentów, czego wszystkim życzę.
#474 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2011 - 07:58
A wystarczyło zwyczajnie odrazu oddać mi pieniadze, które się otrzymało sprzedając mój kijek innemu klientowi.
Jak widać solidność i uczciwość to nie jest domena kolegi Daniela.
Oczywiście na maile też nie ma czasu odpowiadać, bo po co?!
Czas zabrać się za formalne odzyskiwanie pieniędzy, bo podobnie jak wielu z Was mam już dość tej ciągnącej się sprawy z XRods.
P.S. Czekałem spokojnie dość długo, a sytuacja życiowa u Daniela na szczęście uległa poprawie więc nie ma powodów do dalszej taryfy ulgowej.
#475 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2011 - 10:40
#476 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2011 - 11:20
#477 OFFLINE
Napisano 10 czerwiec 2011 - 16:02
#478 OFFLINE
Napisano 12 czerwiec 2011 - 09:14
#479 OFFLINE
Napisano 15 czerwiec 2011 - 08:01
Naprawdę porywa mnie Twój wkład w forum.Nadal czekam na zwrot pieniędzy i wysłanego do przeróbki kija. Daniel tradycyjnie zadzwonił dzień przed terminem, który wyznaczyłem na ostateczny zwrot kasy lub wykonanie zamówienia (tj. 31 maja) i obiecał, że wyśle pieniądze i odeśle wędkę pod koniec tygodnia, który właśnie minął (jakby nie mógł moich pieniędzy przelać od razu). Póki co kasy na koncie nie ma, co mnie specjalnie nie dziwi, tak więc systematycznie kompletuję dokumenty niezbędne do dochodzenia swoich roszczeń w sposób bardziej oficjalny.
Kolejne, 8, przedostatnie ostrzeżenie...
Chcesz, to weź i Danona ścignij, nie to czekaj dalej, dogaduj się czy nie... ale proszę, odpuść już kolejne meldunki, że nadal nic, bo choroby morskiej od czytania takich smutków można dostać. 9 postów, 8 to gorzkie żale...
Ludzie (bo pojawiło się tu kilku równie aktywnych w innych wątkach kolegów)... naprawdę nic ciekawszego nie macie do powiedzenia na forum?
#480 OFFLINE
Napisano 15 czerwiec 2011 - 10:07
P.S.
Szacun i bez urazy, bo niestetety cały ten wątek jest przestrzelony i tyle i żeby więcej nie tracić dobrych wspomnień nie będę tu już więcej właził
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rodbuilding, pracownia
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
KanonNapisany przez Sławek Oppeln Bronikowski , 05 lut 2023 rodbuilding |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Naprawy, przeróbki i budowa wędeczekNapisany przez panpawel85 , 21 lis 2018 rodbuilding, wrapping, przebudowa i 1 więcej |
|
|
||
|
Hand made →
Ogłoszenia administracyjne - dział RBNapisany przez Del Toro , 11 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
|
TECH
Hand made →
SPIS TREŚCI DZIAŁU - tematy techniczne / blanki / inne tematy RBNapisany przez Del Toro , 07 gru 2017 rodbuilding |
|
|
|
AUTORSKI
Hand made →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych