Panowie niczym niestesmy w stanie wytłumaczyc kretactwa o uszkodzonych i wracajacych przesyłkach jak w dziecinny sposob mozna to sprawdzic i doskonale kazdy o tym wie a jednak czesta to praktyka naszych przeladowanych zleceniami(czytaj;pobrana zaliczka) pracowni!!! Chodzi mi o powazne traktowanie siebie nawzajem a nie promowanie kolesiostwa(ze jeden dostaje dwa kije w dwa tygodnie) i kretactwa (a drugiemu po 7tygodniach paczke uszkodzili i nr przesyłki zaginoł)!!! Takie pracownie powinne zajmować sie budową ale wedek z leszczyny i wtedy reklamowac w telewizji T bo jakos dziwnie po takiej reklamie ilosc zaliczek sie zwieksza i uszkodzonych przesylek rownież!!!
#241 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2015 - 19:38
- KLANAD lubi to
#242 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2015 - 20:00
Ale tak jak pisałem na początku każdy kij ma dwa końce a proca trzy...
#243 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2015 - 22:23
Niestety jest to mój pierwszy kij z pracowni chcialem miec wszystko cacy ale niestety
#244 OFFLINE
Napisano 21 lipiec 2015 - 23:08
Panowie niczym niestesmy w stanie wytłumaczyc kretactwa o uszkodzonych i wracajacych przesyłkach jak w dziecinny sposob mozna to sprawdzic i doskonale kazdy o tym wie a jednak czesta to praktyka naszych przeladowanych zleceniami(czytaj;pobrana zaliczka) pracowni!!! Chodzi mi o powazne traktowanie siebie nawzajem a nie promowanie kolesiostwa(ze jeden dostaje dwa kije w dwa tygodnie) i kretactwa (a drugiemu po 7tygodniach paczke uszkodzili i nr przesyłki zaginoł)!!! Takie pracownie powinne zajmować sie budową ale wedek z leszczyny i wtedy reklamowac w telewizji T bo jakos dziwnie po takiej reklamie ilosc zaliczek sie zwieksza i uszkodzonych przesylek rownież!!!Żeby
Żeby była jasność. To była moja indywidualna opinia. Nie znasz mnie więc jakim prawem wysuwasz takie wnioski? Napisałem o moim kontakcie z pracownią Northrods i o zamówieniu które zostało rzetelnie wykonane. I to na tyle w tym temacie
#245 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 06:17
Dobrze że ja nie miałem takich problemów, zamówiłem kij u Hubertusa z jerka, Od dnia zamówienia do odbioru minęły równo cztery tygodnie, zaliczki posłałem o stówę więcej niż zaproponował Hubert, resztę dopłaciłem przy odbiorze zgodnie z umową (mam blisko to i mogłem tak odebrać), kij jest wykonany idealnie,, świetnie wyważony i uzbrojony czyli zrobiony zgodnie z moim zamówieniem i co najważniejsze ja jestem zadowolony. Czasami ten co nie jest rutyniarzem jak oklepane sławą pracownie robi lepiej i szybciej niż Ci co zebrali więcej ochów i achów niż wędek zrobili albo mają renome super pracowni, którą to renomę szarpie jedna taka wpadka jak w przypadku Konrada.
#246 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 15:37
Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam temat, ale jeśli w złym proszę o przeniesienie.
Chciałbym wszystkich ostrzec przed zakupem wędek w pracowni NorthRods. Nie będę wstawiał całych rozmów tylko istotne fragmenty dla sprawy
A więc od początku, zamówiłem kij u Pana Konrada na klenie. Zrobiłem to specjalnie w maju, żeby kij był w czerwcu już u mnie, bo jak mnie zapewniano na kij miałem czekać 4 tygodnie :
Więc 11 maja wpłaciłem zaliczkę. W międzyczasie ustalaliśmy szczegóły. Gdy już do pracowni dotarł blank:
Kiedy była mówiona prawda ? A może ani razu ? Bo według mnie moja wędka nawet nie została zaczęta.
Gdy już dobiegał koniec terminu Pan Konrad miał już drugi wyjazd do Szwecji na rybki.
Dnia 10.06.2015 w czasie rozmowy telefonicznej byłem poinformowany ze 11.06.2015 wędka będzie polakierowana, lecz 12.06.2015 Pan Konrad miał akurat wyjazd do Szwecji, ale zapewniał, że w poniedziałek (15.06.2015) kij będzie wysłany. We wtorek byłem poinformowany ze kij jest już w drodze do mnie, lecz już w środę rano dostałem informację, że paczka z powodu uszkodzenia wróciła do pracowni. Bardzo mnie to zdziwiło bo pierwszy raz się spotkałem, że uszkodzona paczka wraca do nadawcy. Zawsze było tak, że odbiorca może nie przyjąć przesyłki i wtedy ona wraca do nadawcy. Ale powiedziałem OKEJ i poprosiłem KILKAKROTNIE numer paczki czy zdjęcie dowodów reklamacji. Niestety nie dostałem.
Dnia 24.06.2015 zostałem poinformowany, że nowy blank został zamówiony na CITO (jak to określił Pan Konrad) i że będzie u niego w następnego dnia. Umówiliśmy, się na wysyłkę dnia 27.06.2015, dzień wcześniej jeszcze było to potwierdzane telefonicznie. Zrezygnowałem specjalnie z wyjazdu na turniej, żeby móc odebrać wędkę w sobotę. Po czym rano w sobotę dostaję wiadomość:
Po czym odpisałem :
Odezwałem się we wtorek :
I na koniec dostałem taką wiadomość:
tre
W efekcie kij który miałem mieć w połowie czerwca, mam dopiero pod koniec lipca. Mam nadzieję, że ostrzegłem wszystkich którzy planowali zakupy w Pracowni NorthRods
W sumie to Ci zazdroszczę ja zamówiłem 19 maja wpłacając zaliczkę za wędkę na blanku suzuki do 11g w pierwszym podejściu dostałem suzuki do 5g, w pirwszych dniach lipca
więc zdziwionemu panu Konradowi ją odesłałem,moja historia miała podobny przebieg a więc uszkodzona tuba u kuriera,już wysyła,czeka na blank,itd.Dziś wędka do mnie wkońcu
doszła i w sumie powinienem to o..ć bo przecież ją mam i powinienem być cały w skowronkach ale nie dokońa tak jest ponieważ dopłacałem do przelotek torzite i w takie przelotki
powinna być uzbrojona a jest w alkonite i w sumie ten fakt mnie skłonił do napisania.Niemniej jednak estetyka wykonania nie budzi moich zastrzeżeń
#247 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 15:42
"santo subito" - czy jakoś tam
Użytkownik miramar69 edytował ten post 22 lipiec 2015 - 15:43
#248 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 16:41
Witam.
Rzeczywiście były komplikacje z tym batsonem , akurat ten model był wtedy ciężko dostępny.
Klient ma prawo być niezadowolony bo termin z wielu powodów został zawalony, pieniądze zostały zwrócone na konto.
Niestety czasami zdarzają się błędy szczególnie przy dużym nawale pracy.
Jeśli są jakieś wątpliwości co do wykonania to proszę zainteresowane osoby o telefon w godz. od 18-20.
W ciągu dnia może być kłopot z dodzwonieniem się do mnie.
PS . cieszę się że wybrał pan Fishing rod, Sergiusz to świetny rzemieślnik.
Reszty wpisów nie komentuję.
Pozdrawiam
- Friko, Maciek_7 i skalek-77 lubią to
#249 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 18:53
#250 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 20:28
Tak to już jest ale na szczęście to odsetek który jest wpisany w tą pracę .
Do błędu się przyznaję a reszcie zadowolonych klientów życzę samych okazów na wędki uzbrojone w mojej pracowni .
Pozdrawiam.
- Friko i Maciek_7 lubią to
#251 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 20:59
No to klapa. Jeden zadowolony Klient powie drugiemu, jeden niezadowolony - dziesięciu. Kto się uparł w 1000% na NR to zamówi. Inni pomyślą kilka razy.
Tak jak napisał kolega, jeden zadowolony powie drugiemu, niezadowolony narobi rabanu, taki standard i u mnie w branży.
A że komplikacje się zdarzają przy rodbuildingowej dłubaninie, to wiem z doświdczenia.
Kolega Konrad to bardzo porządna firma, rzeczowa i kontaktowa osoba, osobiście zdarzyło mnie się spytać o to i owo, i szkoda aby z powodu jednorazowego incydentu szargać człowiekowi opinię.
Konrad przyznał się do błędu i bardzo dobrze.
Mój kumpel robi kijki u Konrada, robi u mnie, widziałem, macałem łowiłem i nie ma sie czego przyczepić.
Dlatego mimo wszystko jestem zwolennikiem załatwiania tego typu spraw, jak to się dawniej mawiało "solo" bez udziału publiczności.
Połamania dla kolegów.
- Konrad-Northrods, Rapanui82 i skalek-77 lubią to
#252 OFFLINE
Napisano 22 lipiec 2015 - 22:04
Koledzy nie oto chodzi zeby komuś szargac opinie ale zebyśmy szanowali sie wzajemnie i jak jest problem to sie mowi prosto w oczy anie sprzedaje tanie bajeczki o uszkodzonych przesyłkach(przerabiałem to przez 4 miechy prawie coprawda w innej praowni) jak wiadomo ze szybko mozna to sprawdzic a wtedy juz niesmak pozostaje i napewno nie jest to wina zamawiajacego ktory płaci za towar a kreci sie nim jak juz pieniążki sa na koncie!!!
- krzychun, KLANAD, Mario41 i 2 innych osób lubią to
#253 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 07:50
Ja opini nikomu nie chciałem szargać bo na nią pracuje się bardzo długo,chcę tylko tyle żeby zamówienie było wykonane zgodnie z ustaleniami,i czasem wystarczy odebrać telefon
żeby się porozumieć.Wczoraj pan Konrad odebrał i sprawę uważam za zakończoną.
#254 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 08:51
Dlatego mimo wszystko jestem zwolennikiem załatwiania tego typu spraw, jak to się dawniej mawiało "solo" bez udziału publiczności.
Połamania dla kolegów.
Jesli zalatwicie sobie pracownie/reklamy/klientow bez uzycia jerkbaita to jak najbardziej, jesli bazujecie na forum to nie tylko lajki, wspaniale roboty, mistrzostwa swiata ale tez i negartwne opinie jak sie pojawiaja.
- Guzu, popper, Maraky i 11 innych osób lubią to
#255 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 09:12
Każda opinia jest potrzebna , ta dobra i zła bo to mobilizuje do pracy choć wolałbym załatwiać to prywatnie.
Do wiadomości wszystkich zainteresowanych , w sprawach zamówień czy każdych innych proszę o telefon od godz 18.00-20.00
W ciągu dnia nie odbieram telefonów bo jestem zajęty pracą.
Przepraszam za utrudnienia.
Pozdrawiam.
- Friko i minecjusz lubią to
#256 OFFLINE
Napisano 23 lipiec 2015 - 19:03
Moja praca to handel.Na dobrą opinię pracuje się latami .Przekreśla się ją w jedną chwilę.Jednak jest na to recepta-dobry kontakt.
- Przemek, Hubertus i DP Fishing lubią to
#257 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2015 - 19:47
Pracownia North - Rods jest the best a Konrad świetnym wędkarzem .
#258 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2015 - 20:07
Pracownia North - Rods jest the best a Konrad świetnym wędkarzem .
sorki za offa ale co to ma być ?????????? ile masz lat ???? dramat dziecinada
- Apioo lubi to
#259 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2015 - 20:09
był problem Konrad wyjaśnił jest ok ale taka wazelina ..............
#260 OFFLINE
Napisano 30 lipiec 2015 - 21:34
????
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pracownia
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
||
|
Hand made →
Mazur RodsNapisany przez spinning-team , 24 wrz 2015 pracownia |
|
|
|
Hand made →
Zagraniczne pracownie wędkarskieNapisany przez Manniek66 , 23 sty 2015 pracownia |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Hauer Custom RodsNapisany przez andrzej525 , 25 lis 2014 autorski-rb, pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych