[quote name="nyny" post="2850720" timestamp="1609528191"]Oczywiście pierwsza z brzegu seria od Matagi Super Mebaru
Jaki model masz na myśli TR80, czy TR74? I do jakiego kija GL to porównujemy? Bo do Finezza nuovo GNFS-6102UL-S lub Finezza 19, o której pisze Wojtek kilka postów wyżej, nie można tego porównać. Matagi są zdecydowanie mocniejsze, obie 80 i 74 obsłużą komfortowo przynęty 6gr + guma 2”, a dołem poniżej 1.5gr, już raczej słabo, z czym 6102UL-S poradzi sobie bez problemu.
Cała seria nie było konkretów bo i podane założenia i wymogi były szczątkowe.
Zwróciłem uwagę, kolega przekaże i człowiek sobie zgłębi temat dobierając konkretny blank lub nie do swoich wymogów.
Przy dobrym ubiorze zjadają uniwersalnością oba te GL. Czucie to już chyba podłączone do wariatora trzeba by sprawdzać, która ma lepsze.
Co to znaczy mocniejsze? CW a moc to dwa różne aspekty i raczej nie mieszałbym tego.
Mam taką jedną wędkę opisaną CW jako 1-5 i raczej nie do dużego przeciążenia, jej moc to 16lb więc grubo... Także doprecyzuj o co chodzi bo sobie tak możemy rozmawiać nie mając punktu odniesienia...
Użytkownik nyny edytował ten post 01 styczeń 2021 - 20:55