#81 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2010 - 14:48
A z tym batsonem 30LB to prawie powaznie mowilem, mysle ze 0d 15g mozna spokojnie startowac...
Zamortyzuje zarowno kilowego bolenia jak i duzego suma.
Gumo
#82 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2010 - 15:04
Konsekwencją założenia Forecastów jest głębsze ugięcie przy wymachu.
Nie zgodzę się, miałem taki kij na alconitach, potem zrobiłem sobie taki sam na forecastach. Nie ma głebszego ugięcia wynikającego z wagi przelotek, bo takie prawie nie istnieje. A górne raczej Lki forecasta nie ustępują wagą reszcie. Mnie w tym kijku bolała tylko ustępliwość pod przynętami w nurcie. Moc samego kijka więcej niż wystarczająca.
#83 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2010 - 15:17
I właśnie ustępliwość pod przynętą w nurcie w moim odczuciu ogranicza jego zastosowanie do bolenia, przy szybkim nurcie zacięcie robi się prawie z rękojeści (przesadziłem, ale już z dolnika).
#84 OFFLINE
Napisano 17 lipiec 2010 - 15:18
Natomiast pod pradem ugnie sie dokladnie tyle ile na innych przelotkach.
Jezeli ktos stosuje takie przynety, ktore stawiaja tak duzy opor, ze istnieje prawdopodobienstwo , ze sie nie zatnie, to warto przeanalizowac sztywniejszy kij.
Natomiast sztywniejszy moze powodowac wiecej zejsc...
Wiec moze przeanalizowac przynety...
albo moze przeanalizowac miejsca...
..no to trzeba isc na ryby...
Gumo
#85 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2010 - 01:20
#86 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2010 - 11:11
#87 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2010 - 11:53
#88 OFFLINE
Napisano 18 lipiec 2010 - 18:29
Wiem że dużo wędzisk robionych na zamówienie trafia na tzw. wtórny rynek.
Każdy szuka wśród używek wypasionego kija za nie wielkie pieniądze.
Z alconite łatwiej znaleźć kupca np.
Pozdrawiam.
#89 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 18:44
Czy jest jakis blank (niekoniecznie Batsona) o charakterystyce identycznej jak Batson 993F, jednak w dlugosci 2.75-2.9?
I od razu drugie podobne ptytanie, charakterystyka pracy identyczna jak 993F, a cw. ~2 do 10-14 gr, i cw 6-8 do 21-25gr. dlugosci jak wyzej.
pozdrawiam
EDIT: i czy jest sens zbroic 993F na ultralekko (fuji sic itd) czy praca kija sie zmieni w porownaniu do np. ciezszego zrbojenia, bo mam teraz na alconitach i w porownaniu do GATTI'ego ktorego mialem na sicach roznica kolosalna w wadze samego patyka, ale nie wiem na ile to jest sprawa samego uzbrojenia, a na ile waga samego blanku.
#90 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:07
Witam!
EDIT: i czy jest sens zbroic 993F na ultralekko (fuji sic itd) czy praca kija sie zmieni w porownaniu do np. ciezszego zrbojenia, bo mam teraz na alconitach i w porownaniu do GATTI'ego ktorego mialem na sicach roznica kolosalna w wadze samego patyka, ale nie wiem na ile to jest sprawa samego uzbrojenia, a na ile waga samego blanku.
Na gorze masz przyklejona strone z waga przeroznych przelotek. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=13006&am p;start=0&
Z tego co ja odczytalem to sic sa nieznacznie lzejsze od alconite.
Szkoda, ze jak narazie nie ma tam w zestawieniu przelotek najlzejszych tj. w ramkach tytanowych lub przelotki typu recoil.
Z tego co wiem to blanki gatti slynna z nadzwyczajnej lekkosci
Zastanawia mnie tez jak wypadaja na tle cd xls podobnej mocy i cw. ?? No, ale to juz musial by sam Pan Irek z FC okreslic
#91 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:13
Z tego co ja odczytalem to sic sa nieznacznie lzejsze od alconite.
Szkoda, ze jak narazie nie ma tam w zestawieniu przelotek najlzejszych tj. w ramkach tytanowych lub przelotki typu recoil.
Z tego co wiem to blanki gatti slynna z nadzwyczajnej lekkosci
Zastanawia mnie tez jak wypadaja na tle cd xls podobnej mocy i cw. ?? No, ale to juz musial by sam Pan Irek z FC okreslic
Ten temat juz dawno przeczytany, i niby policzylem wsio i na sucho nie powinno byc takie roznicy w wadze, ale jednak jest masakra na korzysc GATTI i sie zastanawiam na ile bardzo lekkie uzbrojenie kija chociaz zblizy sie do wagi wedki na GATTI zrobionej.
p.s. chyba zaczynam zalowac ze sprzedalem GATTI....
#92 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:29
#93 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:33
Ciekawe czy jeszcze w Fc sa jakies resztki blankow Gatti;P
#94 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:33
Wiec wywazenie tutaj nie ma znaczenia, choc potwierdzam, ze jest to jeden z wazniejszych aspektow.
EDIT: nadmienie ze obie wedki mam z FC;)
pozdro
#95 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 20:38
nie porownuj gowna do twarogu
#96 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 21:01
nyny kolego zatem sprawa jest juz wyjasniona
nie porownuj gowna do twarogu
he he he
No ale tez pytalem na ile inny spacing z innymi komponentami pozwoli sie zblizyc;)
No i pierwsza czesc mojego pierwszego posta baardzo mnie nurtuje moze ktos mial do czynienia z takimi blankami o jakie pytalem?
pozdro
#97 ONLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 21:29
Jedyne co mi się nasuwa, to ....... Pacyfic Bay. Teraz strzelam ale symbol z tego strzału analogiczny niemal jak w Batsonie chyba był. Podpytaj w Art-Rod o 993-2.Witam!
Czy jest jakis blank (niekoniecznie Batsona) o charakterystyce identycznej jak Batson 993F, jednak w dlugosci 2.75-2.9?
...........
#98 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 21:32
Ale Ci się pamięć wyostrzyła.
Jedziesz na troć, morską troć? Nie mów, że nie. Mam nowe SUPER przynęty do testów. Masz szczęśliwą rękę, więc ......
#99 ONLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 21:34
Zawszeć ten Pan na A, czy jakoś takPopperku,
Ale Ci się pamięć wyostrzyła.
Jedziesz na troć, morską troć? Nie mów, że nie. Mam nowe SUPER przynęty do testów. Masz szczęśliwą rękę, więc ......
Ale o Niechorzu To ja już nawet nie myślę. Ja wiem. I wędkę nową przetestuję, mam nadzieję
Już tam nasz Daniel coś skręci
#100 OFFLINE
Napisano 22 wrzesień 2010 - 21:35
A cos z CD, CTS etc. bedzie czy jednak nie ten profil charakterystyki pracy?
pozdro
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, blank, batson
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych