Znacznie gorzej i w większości folia polaryzacyjna, trafiają się czasem modele dość dobrze wykonane tylko ta nieszczęsna folia…
Pracuję w optyce blisko 20 lat i szukam alternatywy dla raybanow w których chodzą niemal wszyscy. Mam stare Raybany z polaryzacją i szklanymi hartowanymi szkłami służyły mi wiele lat na wodzie i już się poprostu zniszczyły (zwłaszcza od muggi) ale mam wrażenie iż dawały największą głębię ostrości patrząc na wodę mam też raybany z plastikowymi soczewkami (które często pękają) o niebo wygodniejsze ale głębia wydaje się mniejsza- muszę to sprawdzić na wodzie. Kolega polecił mi jakieś czeskie polaryzacyjne całkiem fajne niebieskie lustrzanki ale polaryzacja wstawiona pod złym kątem i wycięło mi niebieskie auto na skrzyżowaniu- o włos od dzwona myślałem że się zagapiłem ale zaczęliśmy sprawdzać i faktycznie niektórych elementów nie widać.
Cały czas szukam czegoś w rozsądnej cenie i jakości jak znajdę napewno dam info, generalnie polecał bym kupić w optyku niż w wędkarskim .
Użytkownik Radbraw edytował ten post 24 maj 2022 - 19:58