zajebiste ugiecie
tak wlasnie sie gnie moj FX 966, najlepszy uniwersalny spinning jaki w zyciu mialem
No to Krzysiek bedzie mial we mnie solidnego nabywce na te serie
U偶ytkownik Rheinangler edytowa艂 ten post 25 stycze艅 2021 - 16:08
Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.
Napisano 25 stycze艅 2021 - 15:33
zajebiste ugiecie
tak wlasnie sie gnie moj FX 966, najlepszy uniwersalny spinning jaki w zyciu mialem
U偶ytkownik Rheinangler edytowa艂 ten post 25 stycze艅 2021 - 16:08
Napisano 25 stycze艅 2021 - 15:54
Jak by艣cie mieli opisa膰 ten blank (SLS9620-2N) po swojemu je偶eli chodzi o parametry to jak stawiacie.
Moc 15 czy raczej 17 lb?
CW ?
By艂bym wdzi臋czny za opini臋.
Napisano 25 stycze艅 2021 - 16:40
Jak by艣cie mieli opisa膰 ten blank (SLS9620-2N) po swojemu je偶eli chodzi o parametry to jak stawiacie.
Moc 15 czy raczej 17 lb?
CW ?
By艂bym wdzi臋czny za opini臋.
Model SLS9620-2N trzeba traktowa膰 jako typow膮 1 uncjow膮 w臋dk臋 o mocy ok 17lb
Napisano 25 stycze艅 2021 - 16:44
Model SLS9620-2N trzeba traktowa膰 jako typow膮 1 uncjow膮 w臋dk臋 o mocy ok 17lb
Co艣 o CW napiszesz? D贸艂 mnie najbardziej interesuje:)
Napisano 25 stycze艅 2021 - 16:50
Co艣 o CW napiszesz? D贸艂 mnie najbardziej interesuje:)
W por贸wnaniu do wi臋kszo艣ci kijk贸w do 28g Slim zacznie komfortowo rzuca膰 sporo ni偶ej. My艣l臋, 偶e woblerek 6g ju偶 fajnie poleci a g贸r膮 max 28-30g w komforcie.
Napisano 25 stycze艅 2021 - 17:02
W por贸wnaniu do wi臋kszo艣ci kijk贸w do 28g Slim zacznie komfortowo rzuca膰 sporo ni偶ej. My艣l臋, 偶e woblerek 6g ju偶 fajnie poleci a g贸r膮 max 28-30g w komforcie.
Dzi臋ki!
Napisano 25 stycze艅 2021 - 17:49
zajebiste ugiecie
Napisano 25 stycze艅 2021 - 18:25
U偶ytkownik guciolucky edytowa艂 ten post 25 stycze艅 2021 - 18:28
Napisano 25 stycze艅 2021 - 18:28
Wcale nie taki slaby ten dolnik!!! Co do niszowosci produktu,- posun sie troche Kuba, to sie obaj w te nisze zmiescimy Ale jakby kto byl bardzo dociekliwy to moze poszukac jak opisywalem swojego FX 966, ktory jest typowym slimem i jednym z czterech pierwszych jakie Lukasz dostal, potem tak poprawil konstrukcje ze wyszedl "gorszy" blank, - ale nie o tym chcialem. Nikt mi wowczas nie wierzyl jak to mozliwe ze 20lb kij startuje od lotnego 4g wobka i rzuca nim na ponad 20m itd....
Teraz moze uwierza, choc tak na prawde juz nie zalezy mi na tym...
U偶ytkownik Rheinangler edytowa艂 ten post 25 stycze艅 2021 - 18:47
Napisano 25 stycze艅 2021 - 18:36
Napisano 25 stycze艅 2021 - 19:39
Napisano 25 stycze艅 2021 - 20:29
Napisano 25 stycze艅 2021 - 20:41
Mo偶e nieco komentarza do tego co og贸lnie zmieni艂o si臋, moim zdaniem na du偶y plus, w blankach FA. Mam te偶 najnowszego blassa XF oraz pierwszego, dla por贸wnania. Pierwsze serie mia艂y zbyt nabite szczyt贸wki, chodzi mi o pierwsze sekcje czyli powiedzmy 30-40cm od samej g贸ry. Powodowa艂o to utrat臋 pocz膮tkowej progresji blanku i blank rusza艂 g艂臋biej, czasem 艣rodkiem, powodowa艂o to mniej przyjemne 艂adowanie szczytem, podczas kr贸tkich rzut贸w, oraz inny rozk艂ad poddawania si臋 w臋dki przy holowaniu przyn臋t. Zdecydowanie lepsze skalowanie mocy, cho膰 nie do ko艅ca z moimi do艣wiadczeniami ale pocz膮tki by艂y... grubo przestrzelone.
Dzi臋ki ze Ci si臋 chce tu pisa膰 , na pewno to do艣膰 cenne informacje dla potencjalnych posiadaczy tych ze w臋dek . Opis pocz膮tkowych konstrukcji Blassa XF wed艂ug opisu to wypisz wymaluj CTS Elite ,
U偶ytkownik GREK edytowa艂 ten post 25 stycze艅 2021 - 20:52
Napisano 25 stycze艅 2021 - 20:49
Kuba dzi臋ki za film, masz mo偶e SLS'a 7'6" albo 8'0" "na podor臋dziu" ?
Jedyna uwaga jak膮 mam do filmiku jest taka 偶e szkoda 偶e butelka nie pow臋drowa艂a ca艂kowicie do g贸ry, wtedy szczyt贸wka u艂o偶y艂aby si臋 wzd艂u偶 linki i mo偶naby jeszcze lepiej oceni膰 ugi臋cie - w sytuacji kiedy obci膮偶enie jest umiejscowione na ziemi a linka idzie lekko skosem od szczyt贸wki to jednak troch臋 niedpowiedzenia to pozostawia
Napisano 25 stycze艅 2021 - 20:57
Mi r贸wnie偶 bardzo spodoba艂a si臋 og贸lna charakterystyka SLS-贸w. Szukaj膮c uncjowki pod du偶膮 rzek臋 ,celowa艂em w model 290 - 20lb ....To by bylo dla mnie w sam raz rozwi膮zanie. Szkoda tylko ,偶e na wykonanie blanku trzeba czekac dwa miesi膮ce .....troche d艂ugo .
Napisano 25 stycze艅 2021 - 21:12
Mi r贸wnie偶 bardzo spodoba艂a si臋 og贸lna charakterystyka SLS-贸w. Szukaj膮c uncjowki pod du偶膮 rzek臋 ,celowa艂em w model 290 - 20lb ....To by bylo dla mnie w sam raz rozwi膮zanie. Szkoda tylko ,偶e na wykonanie blanku trzeba czekac dwa miesi膮ce .....troche d艂ugo .
Do maj贸wki lekko zd膮偶ysz, zreszt膮 20lb to bardziej czerwiec
U偶ytkownik korol edytowa艂 ten post 25 stycze艅 2021 - 21:14
Napisano 25 stycze艅 2021 - 21:19
Napisano 25 stycze艅 2021 - 21:30
Jak pisa艂em wcze艣niej, czy to d艂u偶szy czy kr贸tszy, uginaj膮 si臋 podobnie. Nie ma sensu doszukiwa膰 si臋 analogii, zmienno艣ci modeli w seriach, popularnej w blankach innych producent贸w. Film, my艣l臋, "robi robot臋" lepiej ni偶 zdj臋cia, szale艅stw pod sufitem chcia艂em omin膮膰... Kurcz臋, stara艂em si臋 "dopowiedzie膰" najlepiej jak potrafi臋, c贸偶...
Ale偶 szanowny kolego Kubo jak mniemam....Opisa艂e艣 go doskonale, pokaza艂e艣 wszystko co potencjalnie chcieli by艣my o tych blanakch wiedzie膰(bynajmniej ja) ....nic wiecej nie zrobisz . Ja jestem bardzo wdzi臋czny za tak膮 recenzje ...Serio dowiedzialem sie wiele na ten temat,za to szczerze dzi臋kuj臋.
Pozdrawiam Pawe艂
Napisano 25 stycze艅 2021 - 21:36
Napisano 25 stycze艅 2021 - 21:44
Tak, film z pewno艣ci膮 jest najlepsz膮 form膮 przekazu. Od u偶ytkownik贸w s艂ysza艂em ze jednak s膮 r贸偶nice miedzy modelami - np. 偶e d艂u偶sze modele maj膮 bardziej mi臋kkie szczyt贸wki ni偶 kr贸tsze - to s膮 ju偶 pewnie niuanse ale mo偶e da艂oby si臋 je jako艣 zaobserwowa膰.
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa w臋dek) →
blank do lekkiego 艂owienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 pa藕 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstr膮gi o d艂ugo艣ci 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. G艂贸wnie 艂owie na woblery.Napisany przez Livers , 02 pa藕 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlec臋 napraw臋 dolnika much贸wkiNapisany przez Adrian Ta艂ocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do 艂owienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do 艂owienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 u偶ytkownik贸w, 5 go艣ci, 0 anonimowych