Zostawcie już temat tych przelotek, bo robi się to nudne... Niech Ci których nie interesuje zakup tych przelotek (tylko szczekanie) oleją sprawę, a zainteresowani nabyciem poszukają informacji u źródła - FishingArt.
FishingArt - producent blanków / pracownia rodbuildingowa
#861 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 14:55
- krystiano1981r lubi to
#862 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:00
Szczerze to jak dla mnie te przelotki S6 może i robić jakiś SRAKSON itp
Ważne że działają i to bardzo dobrze ( dwa kije na nich + ostatni CTS ) a jeszcze do tego gwarancja Krzysztofa - bezcenne Amen
- Maciek_7, mrWhite7 i krystiano1981r lubią to
#863 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:20
Friko chyba chodziło o to żeby, informacje na JB były potwierdzone i odwzierciedlały rzeczywlisty stan rzeczy. Subiektywne,niepotwierdzone opinie lub niepełne inf. powodują dezinformację.
Dokładnie, o to właśnie mi chodzi. Dlatego "wywołałem do tablicy" jeśli można tak powiedzieć Pana Jacka. Mam nadzieję że odpisze skąd się wzięła informacja którą podał.
#864 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:21
Przelotki S6 robi ta sam firma co dla Alpsa z tych samych materiałów-zarówno ramki jak i wkłady.Taką też informację dostaną zainteresowani u samego źródła.Jak kto chce Krzysztof zbroi również na Fuji.Tak więc nie widzę problemu.
- Karol Krause i krystiano1981r lubią to
#865 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:26
No to jak w końcu - Alpsy czy "prawie" Alpsy" ?
Jeżeli jesteś Tomek tak dobrze zorientowany to może powiesz mi czy blanki są made in Poland czy też "prawie" made in Poland ? Byłeś w polskiej "fabryce blanków", widziałeś proces produkcyjny?
#866 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:30
No to jak w końcu - Alpsy czy "prawie Alpsy"
Przelotki bardzo dobrze działające w praktyce, right?
Użytkownik Maciek_7 edytował ten post 17 październik 2013 - 15:33
#867 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:38
Ja z kolei słyszałem, że przelotki S6 powstają w tej samej fabryce, co wędziska Larus
Aczkolwiek jak wiadomo karawana jedzie dalej, póki ma chętnych na perkal i paciorki...
#868 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:40
Byles w Chnskiej fabryce batsona? Byles w dawnej fabryce CD w NZ? Widziales? A moze jednak byly robione na Jamajce?Jeżeli jesteś Tomek tak dobrze zorientowany to może powiesz mi czy blanki są made in Poland czy też "prawie" made in Poland ? Byłeś w polskiej "fabryce blanków", widziałeś proces produkcyjny?
Na szczescie dobra pracownia obroni sie sama...
Użytkownik Maciek_7 edytował ten post 17 październik 2013 - 15:41
#869 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:44
No to jak w końcu - Alpsy czy "prawie" Alpsy" ?
Jeżeli jesteś Tomek tak dobrze zorientowany to może powiesz mi czy blanki są made in Poland czy też "prawie" made in Poland ? Byłeś w polskiej "fabryce blanków", widziałeś proces produkcyjny?
Friko no już jaśniej nie potrafię wyjaśnić co do za przelotki.Wydaje mi się że podałem to wystarczająco przejrzyście.
Blanki są Polskie w fabryce nie byłem ale co chwilę mam taką propozycje od Krzysztofa.Niestety z mojej strony brak czasu.Muszę się w końcu wybrać.Zdam foto relację ale to Krzysztof musi się zgodzić.
Teraz zbroję u Krzyśka wędki na blankach X-Zoga,ubieram je w Fuji SiC,uchwyt też Fuji.Dla mnie jest to najpewniejszy osprzęt.Po nowym roku będą 1 składy Krzyśka.Jak mi spasują na pewno uzbroję.W razie czego reklamacja bezproblemowa,wszystko na miejscu,podejście do klienta fajnie,grzecznie-kulturka pełna.
Ja tu murem za nikim nie stoję piszę i mówię jak jest.Mam swój cyrk/swoje małpki i cała reszta tak naprawdę mnie wali za przeproszeniem.
Użytkownik Tomy edytował ten post 17 październik 2013 - 15:48
#870 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:45
Bo to takie Polskie - na siłe szukanie dziury w całym a nóż ......
Nie daj boże jak ktoś osiągnie jakiś sukces ( polskie blanki ) - nie to nie może być , jak to , czemu on ....
Dajcie już spokój , bo dla chcących zgłębić temat żaden problem w dzisiejszych czasach - jeden telefon , szczera rozmowa i po temacie
- Apioo lubi to
#871 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 15:59
Blanki są Polskie w fabryce nie byłem ale co chwilę mam taką propozycje od Krzysztofa.Niestety z mojej strony brak czasu.Muszę się w końcu wybrać.Zdam foto relację ale to Krzysztof musi się zgodzić.
Tomek, to mam prośbę - jak będziesz w tej fabryce zrób fotorelację z pobytu i wrzuć tutaj na jerkbaita, co ? Ja dwukrotnie proponowałem Panu K.Zielińskiemu że przyjadę do fabryki i zrobię reportaż na jerkbait - oczywiście całkowicie za free / na swój wyłączny koszt - bo to bardzo zainteresuje Użytkowników naszego portalu, a dla niego będzie niewątpliwie doskonałą reklamą - ale niestety nie chciał się zgodzić na moją obecność w fabryce ani podać bliższej informacji gdzie ona się w Polsce znajduje
Zatem jeśli Ty masz taką możliwość - bardzo proszę zrób taką relację z wizyty w polskiej fabryce blanków ! Z przyjemnością opublikuję taki materiał.
- Guzu, StCroix, blackabyss i 1 inna osoba lubią to
#872 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 16:01
Czy coś z tymi przelotkami jest nie hallo że wzbudzają tyle kontrowersji ? Sam miałem Rastka na tych przelotkach i muszę stwierdzić że bardzo lekkie , stabilne i Rastek funkcjonował ok zanim nie wyzionął ducha u Maćka ...ale przelotki zostały
- BACIAR lubi to
#873 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 16:13
Jacosławie, mam pytanie - czy informację o producencie przelotek S6 dystrybuowanych przez Fishing Art uzyskałeś w pracowni czy to są Twoje domysły / wymysły ?
Cześć Friko.
Wszelkie informacje jakie posiadam o tych przelotkach pochodzą bezpośrednio od Krzysztofa Zielińskiego.
Zatem raz jeszcze: Przelotki wykonane są z tego samego materiału co Alps S6 w ramce Y oraz przez tego samego producenta.
Wykonane zostały na specjale zamówienie Krzysztofa Zielińskiego.
I aby wszystko było jasne na przyszłość: jeżeli zamieszczam na jb w postaci postu jakąkolwiek informację to robię to wyłącznie w sytuacji, gdy informacja jest potwierdzona u źródła.
Jeżeli natomiast wyrażam własny pogląd, zdanie lub domniemanie, wtedy zawsze moje wypowiedzi zawierają frazę typu "moim zdaniem", "według mnie" itp.
Pozdrawiam
Jacek.
- mrWhite7 lubi to
#874 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 16:32
Jacku, napisałeś, że te przelotki to ALPSY - wyraźnie. Zacytowałem Twoją wypowiedź. I idąc za Twoją radą, skontaktowałem się ze źródłem.
Źródłem w tym przypadku jest firma ALPS ( a właściwie San Fu Fishing Tackle Co.Ltd, gdyż "ALPS" do brand a nie nazwa firmy) - i uzyskałem odpowiedź, że oni nie są producentem tych przelotek. Takiej odpowiedzi udzielili mi na podstawie zdjeć przelotek S6 z tego wątku, które im przesłałem.
Mają mi wysłać katalog swoich produktów wraz z próbkami swoich przelotek żebym na miejscu sam mógł dokonać porównania.
Tu nie chodzi o to, czy te przelotki są dobre czy złe ( choć jak pisałem wcześniej, nie podoba mi się informacja zamieszczona na stronie FishingArt, że są o 25% lżejsze od przelotek Fuji - bo ważyłem je i nie są ).
Tu chodzi o jakość informacji jaką się posługujemy, jakiej udzielamy. Powinna być ona precyzyjna i pełna.
- Guzu, robbox4, blackabyss i 3 innych osób lubią to
#875 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 16:34
Tomek, to mam prośbę - jak będziesz w tej fabryce zrób fotorelację z pobytu i wrzuć tutaj na jerkbaita, co ? Ja dwukrotnie proponowałem Panu K.Zielińskiemu że przyjadę do fabryki i zrobię reportaż na jerkbait - oczywiście całkowicie za free / na swój wyłączny koszt - bo to bardzo zainteresuje Użytkowników naszego portalu, a dla niego będzie niewątpliwie doskonałą reklamą - ale niestety nie chciał się zgodzić na moją obecność w fabryce ani podać bliższej informacji gdzie ona się w Polsce znajduje
Zatem jeśli Ty masz taką możliwość - bardzo proszę zrób taką relację z wizyty w polskiej fabryce blanków ! Z przyjemnością opublikuję taki materiał.
No słyszałem o tym że umawialiście się na wizytę u Krzysztofa i coś poszło po bandzie.Wszystkiego nie ma co pisać.Krzysztof wie,Ja wiem i Ty wiesz.Z terminami też coś tam nie pasowało.Potem mieliście czy miałeś dzwonić do niego.Nie było kontaktu z waszej strony.Jak to wszystko zebrać do kupy to po prostu nie dogadaliście się,albo któraś ze stron zrozumiała coś opacznie.Nie wierzę w złe intencję ani Twoje Friko ani Krzysztofa.
#876 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 16:39
Moje intencje i moja propozycja są jasne, proste i cały czas aktualne: jestem gotów zrobić / opublikować na jerkbaicie foto-reportaż z polskiej fabryki blanków. Nic w zamian nie oczekuję. Ponawiam publicznie tę deklarację. Jeżeli jakimś problemem jest nie wiem - moja osoba np - to jak pisałem wyżej mogę opublikować foto-reportaż zrobiony przez Ciebie Tomek jako zaufaną osobę pracowni.
#877 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 16:51
Jacku, napisałeś, że te przelotki to ALPSY - wyraźnie. Zacytowałem Twoją wypowiedź. I idąc za Twoją radą, skontaktowałem się ze źródłem.
Źródłem w tym przypadku jest firma ALPS ( a właściwie San Fu Fishing Tackle Co.Ltd, gdyż "ALPS" do brand a nie nazwa firmy) - i uzyskałem odpowiedź, że oni nie są producentem tych przelotek.
A są w ogóle producentem jakichkolwiek przelotek czy jedynie firmą sygnującą produkt finalny wykonany na podstawie projektu z danej fabryki swoim logiem?
Bo, jeśli nie są, to Fishing Art jest takim samym producentem tych przelotek jak wspomniana firma ALPS i takim samym producentem jakim jest np. Batson w świecie blanków, a Apple w świecie urządzeń mobilnych i nie tylko.
Użytkownik Maciek_7 edytował ten post 17 październik 2013 - 16:59
#878 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 17:05
Dokładnie, o to właśnie mi chodzi. Dlatego "wywołałem do tablicy" jeśli można tak powiedzieć Pana Jacka. Mam nadzieję że odpisze skąd się wzięła informacja którą podał.
Friko,nie ma sensu. Pisałem już o tym.
Użytkownik krzychun edytował ten post 17 październik 2013 - 17:06
#879 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 17:06
@Maciek
Tego jeszcze nie wiem, ale myślę że będę w stanie to wyjaśnić
Natomiast odnosząc się do przykładów, które podałeś. Batson to nie jest jednak prosty OEM, gdyż oni tkają własny pre-peg, a wiec dostarczają również materiał z którego wykonywany jest produkt. Czyli nie jest to wyłącznie kwestia innej "nalepki" na blanku.
OEM ma różne oblicza. Płacąc za daną markę np. Fuji czy Alps, płacisz za przekonanie o jakości produktu, który stoi za daną marką, czy też za to że znana firma nie może sobie pozwolić na "wtopę" i musi podjąć pewne działania umieszczając swój brand na produkcie żeby tej wtopy nie było. Czy gdyby Ci ktoś zaoferował przelotki mówiąc że pochodzą z tej samej fabryki co Fuji i różnią się tylko tym że nie mają wybitego loga Fuji - byłbyś w stanie zapłacić za nie tyle samo co za oryginalne przelotki Fuji?
#880 OFFLINE
Napisano 17 październik 2013 - 17:18
Źródłem w tym przypadku jest firma ALPS ( a właściwie San Fu Fishing Tackle Co.Ltd, gdyż "ALPS" do brand a nie nazwa firmy) - i uzyskałem odpowiedź, że oni nie są producentem tych przelotek. Takiej odpowiedzi udzielili mi na podstawie zdjeć przelotek S6 z tego wątku, które im przesłałem.
Mają mi wysłać katalog swoich produktów wraz z próbkami swoich przelotek żebym na miejscu sam mógł dokonać porównania.
Tu nie chodzi o to, czy te przelotki są dobre czy złe ( choć jak pisałem wcześniej, nie podoba mi się informacja zamieszczona na stronie FishingArt, że są o 25% lżejsze od przelotek Fuji - bo ważyłem je i nie są ).
Tu chodzi o jakość informacji jaką się posługujemy, jakiej udzielamy. Powinna być ona precyzyjna i pełna.
Zatem w katalogu, który od nich dostaniesz również nie znajdziesz owych przelotek..
Nie słyszałem aby jakakolwiek firma umieszczała w swoim katalogu produkt robiony na czyjeś specjalne zamówienie.
Rozumiem, że z informacji, które uzyskałeś wynika, że San Fu Fishing Tackle Co.Ltd jest właścicielem brandu Alps, jest właścicielem fabryk, które produkują asortyment brandu Alps, w tym fabryki ( lub fabryk ) produkujących przelotki S6?
Czy jesteś pewny, ze prześlą Ci katalog swoich produktów a nie katalog swojego asortymentu?
Jestem przekonany, że dbając o jakość informacji upewnisz nas, że każda pozycja z katalogu Alps to produkt San Fu Fishing Tackle Co.Ltd.
Nie mam wpływu na informacje zamieszczane na stronie FishingArt ani na to czy trafiły w Twój gust czy nie.
Jeśli nie zgadzasz się z którąś z informacji jakie tam znajdziesz to nie ja jestem osobą, której powinieneś to komunikować.
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: blanki, pracownia, fishing art, blank
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych