Jak już pisałem, dobre korki są trwałe, a proste wędziska estetyczne.
Nie zamierzam Ci niczego obrzydzać. Ale spójrz: pisząc, że na korku nie ma grama szpachli, a potem wstawiając zdjęcie, na którym widać co innego, sam wywołujesz do tablicy
Wiem, że mój poziom intelektualny pozostawia wiele do życzenia, ale kilkadziesiąt kijów złożyłem - choć nie kilkaset, czy kilka tysięcy, a przez moje ręce przeszło kilkadziesiąt walców korka i kilkaset plastrów, w tym flora - choć nie kilka tysięcy i wierz mi - wiem, jak wygląda "żywy" korek Nie krytykuję, stwierdzam, co widzę. Zdjęć nie wstawiam, nie mam parcia na szkło i nie uprawiam marketingu ani na konto własne, ani cudze. Staram się być obiektywny.
BTW - wczoraj miałem w rękach Blaasa 10lb 10' F i 6lb 10' XF. Ten pierwszy - poprawny, dość harmonijny, umiarkowanie szybki. Ale 6lb... noooo, Panie! W tej długości kosa, ugięcie prawie idealne, duża dynamika i elastyczność. Na sucho - bardzo, bardzo ciekawy. Duuużo lżejszy, poręczniejszy i bardziej dynamiczny niż Batson RX7 8lb w podobnej długości (moim zdaniem niedoszacowany ten RX7).
Za to propozycja "firmowego" zbrojenia FA (rozmiarówka, typ przelotek) dla obu kijków i sapcing dla 10lb - jak dla mnie dość kontrowersyjna Ale tak już musi być
Użytkownik krzysiek edytował ten post 14 luty 2014 - 18:12