A to ktos nie pisal kiedys ze nie ma gwarancji bezposredniej Suzuki na blanki sprzedawane w PL (czy tam w Europie)?
Ze gwaracje obsluguje BRC w swoim zakresie.
Cos takiego pamietam gdzies przeczytanego na forum.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 26 styczeń 2018 - 16:13
A to ktos nie pisal kiedys ze nie ma gwarancji bezposredniej Suzuki na blanki sprzedawane w PL (czy tam w Europie)?
Ze gwaracje obsluguje BRC w swoim zakresie.
Cos takiego pamietam gdzies przeczytanego na forum.
Napisano 26 styczeń 2018 - 17:40
Napisano 26 styczeń 2018 - 18:03
Teoretycznie tak, ale ponoć Suzuki robi i wypuszcza tak świetne blanki, że jeśli się złamie to tylko z winy użytkownika. Słyszałem o 3 wypadkach, 1 przez głupotę, 2 sztuki trzasnęły w czasie wędkowania. 1 reklamacja uwzględniona.Ogólnie słabo.
Dla porównania: miałem takie dziwne plamki na swoim matagii, wysłałem fotkę do BRC i po tygodniu dostałem wiadomość że producent stwierdził,że wszystko jest OK ale jak chce to mogę mieć nowy element, z zapytaniem czy mi go wysłać. Więc tu chyba podejście do klienta jest lepsze.
To co napisałem wyżej to jest właśnie informacja z BRC. Więc kolego nie wiem gdzie te Suzuki były reklamowane skoro Robert z BRC twierdzi ,że nie miał reklamacji na Suzuki.
Tym bardziej nie rozumiem Twojego pytania "Wiecie jak wygląda sprawa gwarancji na blanki suzuki? Ktoś już reklamował? " Skoro twierdzisz ,że znasz przypadki reklamacji Suzuki.
Użytkownik skalek-77 edytował ten post 26 styczeń 2018 - 18:07
Napisano 26 styczeń 2018 - 18:16
Użytkownik Andru77 edytował ten post 26 styczeń 2018 - 18:17
Napisano 26 styczeń 2018 - 21:00
Jeszcze nie złamałeś i już się martwisz,jako użytkownik obecnie dwóch a miałem w sumie cztery zapewniam że jak będziesz używał wędki zgodnie z przeznaczeniem i opisem cw to nic się nie wydarzy. Te blanki znoszą naprawdę wiele nawet dość znaczne przeciążenie,zbudujesz jeden i zechcesz mieć drugi one są jakieś hipnotyczne.Właśnie były reklamowane i cienko to wyglądało. To, że Robert twietdzi że nie bylo zadnej reklamacj nie znaczy że nikt nie reklamowal. Bo widzę terax ze mija się z prawdą. Niedawno jeszcze miał multikonta i sam sobie chwalił blanki ktore mial w ofercie.
Napisano 26 styczeń 2018 - 22:27
Napisano 29 styczeń 2018 - 09:57
Hej
To tak jak z miłością od pierwszego spojrzenia skoro jak piszesz testowałeś kilka sztuka nad wodą ( szczęściarz ) i nic w nich Ciebie nie chwyciło , to nic z tej " miłości " nie będzie .....
mnie osobiście na tyle zaciekawiły , że po pierwszym kiju zrobiłem drugi i przymierzam się do trzeciego .....myślę że w zakresie 6-12 lb i 20/25 lb naprawdę można wybrać coś ciekawego
pstrąg/ szczupak na lekko i szczupak na ciężej ....
Napisano 29 styczeń 2018 - 10:14
Jeszcze nie złamałeś i już się martwisz,jako użytkownik obecnie dwóch a miałem w sumie cztery zapewniam że jak będziesz używał wędki zgodnie z przeznaczeniem i opisem cw to nic się nie wydarzy. Te blanki znoszą naprawdę wiele nawet dość znaczne przeciążenie,zbudujesz jeden i zechcesz mieć drugi one są jakieś hipnotyczne.
Napisano 29 styczeń 2018 - 10:18
Maciek, to tak jak u mnie. Trochę przez przypadek stałem się posiadaczem RXF-8LB-762, a już myślę o kolejnych i jedynie wysoka cena blanku w mocniejszych modelach studzi mój zapał ale pewnie niedługo
Napisano 29 styczeń 2018 - 10:31
Nic nie jest wieczne ,ja nie jestem specjalnym dbaluchem sprzętowym ale jak używasz wędki zgodnie z przeznaczeniem to co może się stać? Są większe i bardziej uznane firmy które mają w doopie roszczenia gwarancyjne . Tak jak napisałeś zawsze można zamówić z niemcowni.Ciekawią mnie te Blanki, ale po pierwsze przy konkurencyjnych konstrukcjach w tych pieniądzach masz gwarancje , prawdziwą gwarancje , jak złamiesz ze swojej winy to za niewielka opłata dostajesz nowy blank tak jest w st.c , talon , Phenix. No i drugie sprawa kupowanie czego kolwiek i liczenie na prawdomówność w brc to jaka abstrakcja będziesz czekać pol roku a potem dowiesz się ze Blanki zostały uszkodzone szkoda zdrowia lepiej i taniej zamówić z Niemiec. Albo ściągnąć samemu.
Napisano 29 styczeń 2018 - 10:42
No tak
ale gdyby były jakiś problemy z reklamacjami na te blanki czy problem z ich realizacją już by w tym wątku ktoś pisał ..... mogłem zakupić w Niemczech , ale doczekałem na obniżkę cen i zakupiłem
w BRC i dzięki sprzedającemu miałem okazję zapoznać się z kilkoma blankami suzuki / matagi ...i wybrać bardziej świadomie ...
Pawello też mam ten kij u mnie szczupak na lekko 4-6 gramów plus 3" pulse shad / kopyto ....
Napisano 29 styczeń 2018 - 13:31
Ciekawią mnie te Blanki, ale po pierwsze przy konkurencyjnych konstrukcjach w tych pieniądzach masz gwarancje , prawdziwą gwarancje , jak złamiesz ze swojej winy to za niewielka opłata dostajesz nowy blank tak jest w st.c , talon , Phenix. No i drugie sprawa kupowanie czego kolwiek i liczenie na prawdomówność w brc to jaka abstrakcja będziesz czekać pol roku a potem dowiesz się ze Blanki zostały uszkodzone szkoda zdrowia lepiej i taniej zamówić z Niemiec. Albo ściągnąć samemu.
Ja mam inne doświadczenia jeśli chodzi o reklamacje w BRC i nie mogę narzekać.
Napisano 05 luty 2018 - 14:38
Powoli (bardzo powoli - budżet) przymierzam się do kija pod głębsze okonie na gumy ~3", z główkami 4-max 8g, woblery twichowane i poppery 5-7 cm i do pstrągowania na jigi, gumy i wobki - max 7 cm minnow. O ile już się orientuję, blank Suzuki RXF-6LB-702 jest na tyle uniwersalny, że powinien mi do tego wszystkiego wystarczyć. Chyba, że napalam się na jakiś mit superwypasionego blanku Suzuki i albo nie ma tak uniwersalnej wędki, albo załatwię sprawę np. Blaasem SLF706 nano, który też rozważam
Proszę o opinie użytkowników wyżej wymienionej Suzuki, a dodatkowo, jeśli ktoś dysponuje, proszę o zdjęcia ugięcia, gdyż ani w tym wątku, ani w bazie ugięć takich zdjęć nie ma (na początku tego wątku kiedyś ktoś wrzucał zdjęcia którejś 6LB, ale je wsiąkło). Z góry dzięki!
Napisano 05 luty 2018 - 14:59
Użytkownik Andru77 edytował ten post 05 luty 2018 - 15:00
Napisano 05 luty 2018 - 15:15
Napisano 05 luty 2018 - 18:36
Powyższy film widziałem - ciekaw jestem jak z różnicami i czy 6lb ma (przy długości 7') mocy w dolniku, żeby w razie szczęśliwego splotu wydarzeń zatrzymać kabana w pomorskiej rzece. No i czy da radę z wymienionymi przeze mnie powyżej przynętami? Czekam na opnie zaznajomionych z tym kijem
Napisano 05 luty 2018 - 19:17
Napisano 05 luty 2018 - 19:41
W katalogu matagi są ugięcia blankow pod różnym obciążeniem z tym że niewielkim(obciazeniem). Fajna sprawa. Może i gdzieś jest coś podobnego z suzuki?
Napisano 05 luty 2018 - 19:42
Czytałem cały wątek i tak jak pod okonie na gumy z główkami do 7-8g wychodzi, że spoko, tak nie wiem jak z wobami i popperami się zachowa (akurat w kwestii twitchingu i popperów jestem świeżakiem - nie do końca wiem jaka wędka do tych metod/przynęt pasuje najlepiej). Nadal jednak mam wątpliwość, bo zdania są podzielone co do pstrągów. Wiem że ciężko pogodzić jiga na 3 gramowej główce i 7 cm wobler, a do tego zatrzymać w razie czego rybę 60cm, a wiem, że nawet większe się zdarzają w mojej okolicy, chociaż większość łowionych będzie miała około 40 cm. Zdjęcia ugięcia chętnie bym zobaczył mimo wszystko Blank kosztuje, jak dla mnie, mnóstwo pieniędzy, do tego wstyd byłoby go zbroić biedniej niż w Torzity, więc chcę sobie zdanie wyrobić jak najlepiej.
Napisano 05 luty 2018 - 20:18
blanki sprawdzają się świetnie pod woblera, u mnie wystarczy 4lb ale nie próbowałem zatrzymać nic większego niz 50cm... ja lubię delikatny blank i mocną żyłkę (ta 4lb wytrzyma ekstremalnie siłowy hol na dobrej 0,20)... ewentualnie wez pod uwagę 8lb - to też jeszcze nie będzie kołek... mam 12lb, ale jeszcze jako blank i mam wrażenie, że byłby niezły na większe pstrągi...
Użytkownik czarny1 edytował ten post 05 luty 2018 - 20:19
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych