Tak, to tani dobry, mocny traktor wieloskibowy... do ciezkiej orki, ktory ma niezawodny silnik... reszte wypadaloby zrzucic... u domoroslego fachowca (yglo) pomonozyc koszty za fuji uchwyt i kompl alkonitow, pelny korek portugalski a jak nie to burnt i jeszcze prace kretacza. Ktos tu ludziom miesza we lbie. Ale nie zaoral mnie pan panie Jozefie
Ma pan nader trafne określenia dla tego wędziska . Wcale nie miałem takiego zamiaru,aby pana zaorać i tak się na pewno nie stanie. Wiem że ma pan uznanie i na pewno wie co robi. I raczej nie mieszam ludziom we łbie jak pan to opisuje,tylko przedstawiam rzeczywistość. Sam w swoim arsenale mam powiedzmy to o wiele lepsze kije jak BM,ale BM jest wyjątkowy. Że może za cięzki ? , no jak teraz rosną słabeusze to może i za ciężki.
Ja w swoim BM zachowałem blank oryginalny,bez skrobania powłoki. Natomiast przelotki zastąpione zostały przez Fuji Alconite,a na szczyt podzedł Fuji SiC.
Gruntowne natomiast przebudowana została rękojeść. Uchwyt Fuji wzmacniany # 18 wklejony na tulejach grafitowych,ale tak że zakręcanie kołowrotka jest od przodu. a to dlatego że miało być zachowane takie samo mocowanie kołowrotka w takim samym miejscu jak w oryginale. Ta "rura" na końcu blanku też została zachowana,bo jest tam wkręcany element wyważający,którego praktycznie nie widać.Jest wkręcany w dolną część dolnika ze wzmocnieniem z korkogumy i gumy.
Oczywiście cały korek też został zmieniony na pełen portugalski i inaczej wyprofilowany. Cała jednolita rękojeść została zrobiona w klasycznym stylu tak jak ja to lubię. Nie podobają mi się wszelkiego rodzaju wstawki z burnt itp.