Zgadza się, z tym ze to uchwyt Matagi z zamawianym indywidualnie insertem i elementami drewnianymi.
Wiec to taki RastaKraag
Pewnie, wedka sliczna sam bym sie niepowstydzil taka miec
Podoba mi sie rastkowy design.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 16 maj 2018 - 23:15
Zgadza się, z tym ze to uchwyt Matagi z zamawianym indywidualnie insertem i elementami drewnianymi.
Wiec to taki RastaKraag
Pewnie, wedka sliczna sam bym sie niepowstydzil taka miec
Napisano 17 maj 2018 - 07:08
U Ciebie w wątku tez była taka ładna armata z uchwytem Restaffine i jasnym pełnym korkiem. To mój ulubiony design na dolnikiPewnie, wedka sliczna sam bym sie niepowstydzil taka miec
Napisano 17 maj 2018 - 19:16
a takie coś widzieliście ?
Napisano 17 maj 2018 - 19:19
Przerost formy. Widziałem gdzieś podobne rozwiązanie.... Może to samo...
Napisano 17 maj 2018 - 20:10
Waldi , ale marketing potrafi wiele
..... czego , to z nudów się nie wymyśli , gdy ryby nie biorą .....
Użytkownik miramar69 edytował ten post 17 maj 2018 - 20:12
Napisano 17 maj 2018 - 23:28
a nie powinien blank wychodzic uchwytem za kolowrotkiem a w dolnej częsci stanowic przedłuzke bo jakos nie halo to wyglada?
Napisano 25 wrzesień 2018 - 18:34
Napisano 12 październik 2018 - 14:16
Właśnie dotarł do mnie blank NFC MB 702-1 HM. Komplet Torzite już jest . Zastanawiam się nad dolnikiem . Pytanie też do użytkowników uchwytu Apex 16 ulh black gloss , jak to leży w ręku , czy lepiej TVS ?
Napisano 12 październik 2018 - 14:45
Właśnie dotarł do mnie blank NFC MB 702-1 HM. Komplet Torzite już jest . Zastanawiam się nad dolnikiem . Pytanie też do użytkowników uchwytu Apex 16 ulh black gloss , jak to leży w ręku , czy lepiej TVS ?
Priv
Napisano 13 październik 2018 - 12:29
Jk dla mnie APEX wygodniejszy od TVS zdecydowanie
Napisano 22 marzec 2019 - 10:13
Napisano 22 marzec 2019 - 19:06
Napisano 22 marzec 2019 - 19:19
Napisano 16 październik 2019 - 12:50
Witam
Poniżej fotki mojej amatorskiej przeróbki dolinka w kiju Shimano BeastMaster DX.
Oryginalny uchwyt wykonany jest oczywiście bardzo dobrze (pierwsze foto-z netu), dolny metalowy pierścień jest zlicowany z plastikowym korpusem, wszytko niby ok. Jednak średnica uchwytu jakaś mała no i trzymamy cały czas za plastik i metal... Postanowiłem przerobić uchwyt na tzw. ciepły.
Założeniem była jak najmniejsza ingerencja w oryginalną konstrukcję. Uchwyt oraz górny dokręcany pierścień został oklejony odpowiednio wyciętymi krążkami korkowymi. Następnie całość wyszlifowana do pożądanego kształtu tak aby idealnie leżał w prawej dłoni. Rozmiar uchwytu (brak przerwy miedzy uchwytem a nakrętką foregripu) dostosowałem do stopki Shimano 3000/4000.
Zmodyfikowałem tak dwa BM, którymi łowię już drugi sezon i przeróbka sprawdza się znakomicie pod względem komfortu łowienia.
Napisano 16 październik 2019 - 14:12
Cześć.Fajnie że zrobiłeś coś po swojemu,według swoich potrzeb.Tyle że to chyba nie do tego wątku,raczej gdzieś do majsterkowania.Ja bym poprosił moda o przeniesienie gdzieś gdzie bardziej pasuje.Gdzieś tu http://jerkbait.pl/f...majsterkowanie/
Napisano 16 październik 2019 - 14:28
Cześć.Fajnie że zrobiłeś coś po swojemu,według swoich potrzeb.Tyle że to chyba nie do tego wątku,raczej gdzieś do majsterkowania.Ja bym poprosił moda o przeniesienie gdzieś gdzie bardziej pasuje.Gdzieś tu http://jerkbait.pl/f...majsterkowanie/
Jak dla mnie, jak najbardziej pasuje do dzialu rodbuilding
Napisano 22 październik 2019 - 08:48
To jest niezwykle ciekawe: https://www.facebook...MDpuo&__tn__=-R
Teraz jest najlepszy moment, żeby poczynić zapasy materiału Chyba bardziej eco-friendly materiału na rękojeść nie da się wymyślić
Napisano 22 październik 2019 - 09:23
Fakt ciekawe i dobrze wygląda.. Ciekawe jak z wytrzymałością na tzw. starzenie się materiału.To jest niezwykle ciekawe: https://www.facebook...MDpuo&__tn__=-R
Teraz jest najlepszy moment, żeby poczynić zapasy materiału Chyba bardziej eco-friendly materiału na rękojeść nie da się wymyślić
Napisano 22 październik 2019 - 09:31
No na bank trzeba zaimpregnować
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych