Pac Bay minima 4 - dobór i rozmieszczenie
#321 OFFLINE
Napisano 21 listopad 2017 - 17:36
#322 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2017 - 21:30
Paweł a pamiętam dyskusje z poprzedniej strony i z kilku jeszcze tematów.
Tak samo miałem, a potem ostrzegałem ale niektórzy muszą się sami przekonać.
Kolego gruu kup na wyprzedaży sic, alco lub s6. Może i na szczycie będzie ciut ciężej ale uwierz mi, że lepiej.
Jak minimy to srebrne bo gorsze kosztują i jak masz do przezbrojenia jakąś wklejkę mikado lub dzakson.
#323 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2017 - 22:38
Zawsze można polecieć i dobrze i miarę oszczędnie , czyli np dwie pierwsze od kręcioła dać Sic slim a reszta torzitte . Na szczycie będzie leciutko a trochę kasiorki zostanie ...jak ktos nie ma cisniennia na całośc w torzitte ,to rozwiązanie jest idealne. Choc ja należę do tych co mają ciśnienie ...
Pozdrawiam
Użytkownik "Paweł" edytował ten post 22 listopad 2017 - 22:39
#324 OFFLINE
Napisano 22 listopad 2017 - 22:49
A ja tam lubię minimy
Tak przekornie
Do łowienia żyłką jak najbardziej, ale z dużym naciskiem na słowo żyłką...
plecionka to dla nich śmierć...i to szybsza niż szybka
Dobrze działają też pod Nanofilem , co od wiosny udowadnia mi kumpel łowiąc , i to wcale nie mało , kijkiem zbrojonym w minimy plus sic na szczycie...
Na przelotkach najmniejszych śladów zużycia...
Są lekkie, są tanie, jak dla mnie rewelacyjnie się prezentują , właśnie w klasycznych konstrukcjach typu "old school"...
Ja tam się na nich nie zawiodłem, pod jednym wszak warunkiem...Żyłka jest tu słowem kluczem do trwałości
Ale to tylko moja skromna opinia...
- Bander i MarcinZ lubią to
#325 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2017 - 07:23
Tomek tutaj nie chodzi tylko o przelotki, ich trwałość a o trwałość linki.
Uwierz mi, że żyłka też szybciej dostaje w d. na druciakach niż na każdych innych porcelankach.
Oczywiście tak jak pisałem wyżej mają i plusy, a właściwie jeden duży plus - są tanie.
#326 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2017 - 08:24
Nie mam powodów by Ci nie wierzyć
Ja jak na razie zadowolony jestem , a trochę ich już założyłem...
Z tym że uważam że kompletnie nie nadają się do kijków mocniejszych niż 10-12 lb , choć 10 lb to juz taka górna granica moim zdaniem....
#327 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2017 - 09:25
Trochę mi teraz namieszaliście Właśnie zabieram się za zbrojenie kija 12lb i miały być Minimy Tigray plus SIC na szczycie, ale po tym co piszecie zastanawiam się nad zmianą koncepcji. Cenowo podobnie wyjdą S6 Y SIC z FA, akurat ten kształt mi się podoba i dla tego taki wybór. Chyba że są jakieś inne sugestie to chętnie poczytam.
#328 OFFLINE
Napisano 23 listopad 2017 - 09:28
Trochę mi teraz namieszaliście Właśnie zabieram się za zbrojenie kija 12lb i miały być Minimy Tigray plus SIC na szczycie, ale po tym co piszecie zastanawiam się nad zmianą koncepcji. Cenowo podobnie wyjdą S6 Y SIC z FA, akurat ten kształt mi się podoba i dla tego taki wybór. Chyba że są jakieś inne sugestie to chętnie poczytam.
Jeśli korzystasz z plecionki - odpuść minimy.
Żyłka nie robi na nich wrażenia.
#329 OFFLINE
Napisano 27 grudzień 2020 - 10:51
Może ktoś już to robił - wszelkie sugestie odnośnie wielkości i rozmieszczenia mile widziane .
#330 OFFLINE
Napisano 27 grudzień 2020 - 19:50
Zły pomysł.. Bo i przelotki źle. Zostaw to co jest i nie kombinuj. Seryjne będą trwalsze od pb minimaPanowie chciałbym przezbroić jaxona grey streama 2.10 1-7 gr (lub 2-12 gr) w minimy.
Może ktoś już to robił - wszelkie sugestie odnośnie wielkości i rozmieszczenia mile widziane .
#331 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2020 - 11:37
#332 OFFLINE
Napisano 31 grudzień 2020 - 14:09
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, spacing, minima, przelotki
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych