Jak widz臋 bardzo chcesz miec ostatnie s艂owo. Ale nie po to pracowicie od kilku dni demaskuj臋 w tym w膮tku wasz膮 w臋dkarsk膮 (i nie tylko w臋dkarsk膮, niestety) ignorancj臋 偶eby tak wcze艣nie odpu艣ci膰 . Ot贸偶 na temat abecad艂a w臋dkarskiego to ja niczego czyta膰 nie musz臋, albowiem pozna艂em je nie z lektur ale nad wod膮 i to w czasach gdy jeszcze wi臋kszo艣ci forumowicz贸w nie by艂o nawet w planach.
Szkoda ,wielka szkoda,偶e nie czytasz wszystkiego,a do tego ZMIENIASZ ZDANIE i odwracasz "kota ogonem" co chwila.
Taaa.... a 艣wistak siedzi i zawija w te sreberka
Sam przyzna艂e艣,偶e jest to Tw贸j pierwszy sezon
..sumowy, czyli taki po艣wi臋cony 艂owieniu wy艂膮cznie ryby z gatunku Silurus glanis. O pozosta艂ych 40stu sezonach ze spinningiem w r臋ce, kiedy sumki r贸wnie偶 go艣ci艂y na mojej w臋dce (a potem najczesciej tak偶e i na brzegu) oczywi艣cie wspomina膰 nie warto, bo po co.
i z艂owi艂e艣 A呕 5szt-
.. ...sum贸w powy偶ej 1.5 metra, tylko w tym roku rzecz jasna. Przypominam 偶e miesi臋cznik bran偶owy "艢wiat suma" uwa偶a za "du偶e ryby" takie powy偶ej 130 cm, ja jestem w tym wzgl臋dzie bardziej krytyczny i sum贸w poni偶ej 1.5 m za du偶e nie uwa偶am.
Og贸lnie z艂owi艂em sumk贸w w sezonie 2018....ja wiem.... 40, mo偶e 50, w 40stu poprzednich sezonach spinningowych te偶 by si臋 par臋 sztuk znalaz艂o.
Podsumowuj膮c: k艂amiesz ch艂opie, manipulujesz i przeinaczasz na pot臋g臋. Naprawd臋 a偶 tak ci zale偶y na ratowaniu zmasakrowanej reputacji waszego k贸艂ka wzajemnej adoracji 偶e posuwasz si臋 do takich paskudnych chwyt贸w?
mo偶e warto by by艂o pos艂ucha膰 m膮drzejszych i bardziej do艣wiadczonych Koleg贸w, cho膰 zauwa偶y艂em ,偶e w Twoim mniemaniu tacy nie istniej膮....
Nie roz艣mieszaj mnie bo zajad贸w dostan臋. Tych m膮drzejszych to przez lito艣膰 i pami臋c o waszych niedawnych "wyk艂adach z podstaw fizyki" przemilcz臋, ale bardziej do艣wiadczonych? Ja na tym forum ich nie wykry艂em, no chyba 偶e za takowych uwa偶asz swoich kolesi nie maj膮cych bladego poj臋cia nawet o tak podstawowej technice spinningowej jak 艂owienie z opadu.
Owszem, zdarza mi sie spotykac w臋dkarzy bardziej do艣wiadczonych w jakim艣 szczeg贸lnym apsekcie w臋dkarstwa ale p贸ki co tylko i wy艂膮cznie nad wod膮. To w艂a艣nie ich rady pomog艂y mi np. z艂o偶y膰 m贸j obecny zestaw sumowy kt贸ry tak bardzo "spodoba艂 si臋" tobie i twoim kole偶kom a kt贸ry jak dot膮d da艂 mi mn贸stwo satysfakcji z 艂owienia i nie zawi贸d艂 ani razu.
Przykre to bardzo,a momentami 偶enuj膮ce!
Pozdrawiam i 偶ycz臋 POWODZENIA.
I w tym momencie nareszcie mog臋 si臋 z Tob膮 w stu procentach zgodzi膰. Przykre i 偶enuj膮ce.....sam bym tego lepiej nie uj膮艂.
R贸wnie偶 pozdrawiam, cho膰 powodzenia w dalszych pr贸bach "odwracania kota ogonem" nie wr贸偶臋. Za du偶o dowod贸w waszej niekompetencji zostawili艣cie na pi艣mie, a jak uprosicie jakiego艣 admina 偶eby je chy艂kiem posusuwa艂 to spokojna g艂owa, zd膮偶y艂em je zarchiwizowa膰