odebralem pierwszy kij z delfinem ... i teraz jest problem
... bo chce juz miec wszystkie kije z delfinem,a jak to mowi Ferdek Kiepski :"to nie sa tanie rzeczy "
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 18 marzec 2017 - 19:27
odebralem pierwszy kij z delfinem ... i teraz jest problem
... bo chce juz miec wszystkie kije z delfinem,a jak to mowi Ferdek Kiepski :"to nie sa tanie rzeczy "
Napisano 18 marzec 2017 - 20:31
...no niestety, tak to wygląda z uchwytami ergonomicznymi, skrajnie. Albo kochasz albo nienawidzisz. Jak nie podpasuje to sie nie przekonasz (ja tak miałem np z uchwytami FUJI ACS i SKSS ) a jak podpasuje to trudno odstawić. Ja tez mam jedną wędkę z delfinem jak na razie, drop-shota Liberty no i jakimś "cudem" okazało sie że wędka jest "unwersalna" - po prostu złapałem się w pewnym momencie na tym że nie odpiąłem z kija kołowrotka przez cały sezon i "tak jakoś" lądował w samochodzie niezaleźnie od tego czy jechałem na okonie, na sandcze na pstrągi itp W zasadzie dopiero "zima" wyliminowała ją z uzycia ze względu na microprzelotki
Napisano 19 marzec 2017 - 08:38
I ja odebrałem swój kijek z Delfinem -Matagi TR 86 , zbrojony w deltę przez Skalka na Torzajtach. Kijaszek niesamowity. Miałem obawy co do Delfina, gdyż nie mogłem go "pomacać " przed złożeniem zamówienia , a często przekładam paluchy przy stopce młynka, (biorąc że wskazujący jest 1, to między 1-2, 2-3, a jeżeli 1 na blanku to 3-4) , ale zaufałem kolegom z forum, Rafałowi i to był dobry wybór . Ba, bardzo dobry. Uchwyt leży w dłoni jak marzenie, miły w dotyku, no i najważniejsze to transmisja drgań -rewelacja.
Nie mogę się doczekać kiedy Janusz D zakończy prace nad delfinem pod multika.
Pozdrawiam . Sławek
Napisano 19 marzec 2017 - 11:10
...to poczekaj aż połowisz, wtedy dopiero zobaczysz jednak Delfin przede wszystkim jest po to żeby maksymlizować czułość zestawu, a pozostałe aspekty (ergonomia, wygląd ) są przy okazji... swoją drogą podziwiam odwagę zakupu delfina "w ciemno" - moim zdaniem uchwyty takiego typu przed zakupem warto jednak wziąć do ręki bo nie do każdego "chwytu" spinningowego ten uchwyt będzie pasował - jest to wspólna cecha wszystkich uchwytów profilowanych, w ciemno moim zdaniem można kupowac standadowe uchwyty typu DPS / VSS / ECS - na nich każdemu ręka się ułoży
Napisano 19 marzec 2017 - 15:09
Użytkownik Dano^ edytował ten post 19 marzec 2017 - 15:10
Napisano 19 marzec 2017 - 15:20
Obejrzałem Delfina z każdej strony nic a nic niepodobny do Multipli. Ja bym porównał do Ferrari każdy kto zobaczy chce wziąć do ręki i połowić chociaż chwilę.
Napisano 19 marzec 2017 - 15:55
Ładny......nie ładny.......kwestia gustu Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki ja jestem zapalonym castingowcem, ale od kiedy wziąłem do ręki kij z tym uchwytem, obiecałem sobie że do jesieni będę miał kij na delfinie na późno-jesienne łowienie W moich łapach leży bardzo dobrze i co najważniejsze przy temperaturach 0/-1 stopniaC gdzie multik załatwia dłoń w kilkanaście rzutów jest bardzo ciepłym uchwytem i poprawia komfort wędkowania bardzo skutecznie
Użytkownik maniek1972 edytował ten post 19 marzec 2017 - 15:56
Napisano 19 marzec 2017 - 16:06
Napisano 19 marzec 2017 - 18:07
Maniek, to sobie spraw wędzisko w rękojeści korkowej - będzie jeszcze cieplej :-)
Tapatalknięte z komórki
Ale już nie to czucie co się dzieje na drugim końcu Będzie chyba Krag albo Vegter w średniej gramaturze 10-35g. pod sandacza
Napisano 19 marzec 2017 - 19:21
Maniek, to sobie spraw wędzisko w rękojeści korkowej - będzie jeszcze cieplej :-)
Tapatalknięte z komórki
Napisano 19 marzec 2017 - 19:27
Nie każdemu - nie cierpię dps'a.
Masakrycznie niewygodny dla mojej łapki ;-)
DPS to szatański wynalazek
Napisano 19 marzec 2017 - 19:29
DPS to szatański wynalazek
A kury mają po dwa żółtka w jajkach, jak ktoś tego używa
Napisano 19 marzec 2017 - 23:36
Na samym początku zarzekałem się, ze będę ostatni który zamontuje Delfina....Ale już nie to czucie co się dzieje na drugim końcu Będzie chyba Krag albo Vegter w średniej gramaturze 10-35g. pod sandacza
Użytkownik Dano^ edytował ten post 19 marzec 2017 - 23:37
Napisano 19 marzec 2017 - 23:44
Na samym początku zarzekałem się, ze będę ostatni który zamontuje Delfina....
Nie będę....
Chyba że po mnie jakimś cudem nikt już go nie zechce :-)
Tapatalknięte z komórki
A ja już miałem napisać, że od natręctw zwykle nie da się uciec
W pewnym mieście ukradli Multiplę, od tamtej pory wszyscy zamykają garaże na cztery spusty i pilnują w nocy. Boją się żeby ktoś im nie podrzucił.
Napisano 20 marzec 2017 - 03:01
Napisano 20 marzec 2017 - 08:55
Wiem, Danielu, wiem jak jest.
Szanuję zdanie i potrzeby innych, rozumiem rozterki, wiem, że poczucie estetyki może być nadrzędne. Wrażliwość nie jest standardem i wszyscy nie są nią obdarzeni jednakowo.
Z uchwytami i z moim zbrojeniem jest pewien problem. Skupiłem się tak bardzo nad wykorzystaniem technicznych możliwości i funkcjonalności, w moim mniemaniu osiągnąłem na tyle dobry efekt, że estetyka nie może brać góry jeśli ograniczy jakiekolwiek parametry użytkowe.
Jest dużo wątpliwości, pytań, poco w tym miejscu ta przelotka, dlaczego ten uchwyt jest taki dziwny (kształt, niektórym kojarzy się dość ciekawie ). Pisząc artykuł nie mogłem o wielu aspektach napisać w ogóle, o innych nie mogłem napisać w sposób otwarty i zdecydowany. Subtelnie sygnalizowałem, może nie było to czytelne i zrozumiałe. Rozwiązanie nie było jeszcze znane Użytkownikom, więc nie było niezależnych opinii na poparcie moich stwierdzeń, brzmiałoby jak demagogia, mało albo zupełnie niewiarygodnie. Odnoszę wrażenie, że nadchodzi czas aby doprecyzować kilka rzeczy. Postaram się kiedyś, może w niezbyt odległej przyszłości rozwinąć temat. Pewne jest, że do tego dojdzie, jednak nie potrafię się zdeklarować co do terminu
Napisano 20 marzec 2017 - 11:03
Janusz kiedy Z. Kawalec opublikuję swój artykuł o systemie delta ? czy wiesz coś na ten temat kiedy ?
Napisano 20 marzec 2017 - 19:39
Janusz kiedy Z. Kawalec opublikuję swój artykuł o systemie delta ? czy wiesz coś na ten temat kiedy ?
Niestety nie wiem, całą wiedze jaką miałem na ten temat zamieściłem w artykule, żadnych dodatkowych informacji nie mam.
Napisano 20 marzec 2017 - 19:49
Ładny......nie ładny.......kwestia gustu Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki ja jestem zapalonym castingowcem, ale od kiedy wziąłem do ręki kij z tym uchwytem, obiecałem sobie że do jesieni będę miał kij na delfinie na późno-jesienne łowienie W moich łapach leży bardzo dobrze i co najważniejsze przy temperaturach 0/-1 stopniaC gdzie multik załatwia dłoń w kilkanaście rzutów jest bardzo ciepłym uchwytem i poprawia komfort wędkowania bardzo skutecznie
Ja przez delfina, pomału wysprzedaję sprzęt castingowy, a Wojtek kręci mi już kolejny kijek, oczywiście na delfinku
Napisano 20 marzec 2017 - 20:00
Niestety nie wiem, całą wiedze jaką miałem na ten temat zamieściłem w artykule, żadnych dodatkowych informacji nie mam.
Januszek jakby tak Ci polał czarnuchy z colą to nie jedną tajemnicę nt. delfina byś zdradził .
Użytkownik Jozi edytował ten post 20 marzec 2017 - 20:00
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych