bartolomeo213, on 17 Feb 2016 - 15:37, said:
bartolomeo213, on 17 Feb 2016 - 16:37, said:bartolomeo213, on 17 Feb 2016 - 16:37, said:
Panowie mam pytanie odnośnie uchwytu o którym tutaj rozmawiamy czy któryś z was ma porównanie organoleptyczne delfina i uchwytu kołowrotka z insertem drewnianym jaka jest różnica w czułości i czy ewentualnie jest spora przepaść na korzyść delfina.Ciekaw jestem czy robił ktoś eksperyment i porównywał te same blanki jeśli tak byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedz tu w wątku lub na priv od osób które nie chcą się ujawniać.Zanosze się z zamiarem zbrojenia nowego kija i wacham się pomiędzy dwoma konstrukcjami wiec byłbym wdzięczny za pomoc.Mam pytanie również do konstruktora czy na zbliżających się targach rybomania w ekspo Silesia będzie można u kogoś oglądnąć owe uchwyty.
Chciałbym też zapytać jak wygląda sprawa wielkości takich uchwytów bo słyszałem gdzieś ze najlepiej wybrać wielkość tak żeby dobrze leżała w dłoni.
Bardzo dziękuję wszystkim za ewentualna pomoc wiadomości tu i na priv . Pozdrawiam Bartek
Oczywiście porównywałem różne blanki zmontowane klasycznie i na delfinie, jednak moje zdanie nie wniesie niczego konstruktywnego.
Jest jeszcze trochę za wcześnie, żebym jednoznacznie zadeklarował obecność wystawcy na targach w Sosnowcu, który na pewno będzie miał te uchwyty. Kiedy otrzymam informację, przekażę.
Według mnie najlepiej wielkość uchwytu dopasować do średnicy i przede wszystkim mocy blanku, w dłoni ułoży się raczej na pewno.
Zander Hunter, on 17 Feb 2016 - 20:07, said:
Zander Hunter, on 17 Feb 2016 - 21:07, said:Zander Hunter, on 17 Feb 2016 - 21:07, said:
A mnie jakoś delfon
nie przekonał, nie podoba mi się i moim zdaniem w kwestii czucia nie ma przepaści.
Czucie to blank a nie uchwyt. Były już rezonanse, rury, srury itp., jak blank jest ok to choćby trzymać
przez rękawice spawacza to poczuje się kopnięcie, pstryknięcie, jeb....cie.
ZH
Jeżeli chodzi o czułość kija, blank ma kluczowe znaczenie, tu pełna zgoda.
Jednak nie bardzo mogę się zgodzić, że cała reszta nie ma żadnego wpływu. Jeżeli mówimy o zestawie, chyba każdy, bez wyjątku zgadza się, że właściwie dobrany kij, kołowrotek, linka do przynęty ma znaczenie. Jeżeli mamy dobry blank, to cała reszta, uchwyt zbrojenie, gripy itd. się niby nie liczy, według mnie bzdura.
Chyba celowo przekręcasz nazwę uchwytu, ironizujesz i starasz się ośmieszyć konstrukcję (ja tak Twój tekst odbieram), nie bulwersuj się takimi reakcjami, Ty zacząłeś. Niekoniecznie tylko lajki się posypią.
Ja chętnie poczytał bym krytyczne, jednak, merytoryczne wypowiedzi dotyczące tej konstrukcji. Oczywiście osób które mają jakieś praktyczne doświadczenia. Dla mnie było by to cenne, dla zainteresowanych na pewno też.
Jednak Twojej nie uważam za taką!
Więc szkoda prądu 
Również uważam, że to jednak tylko uchwyt, nie każdemu musi pasować.
Choćby to był ósmy cud, jeżeli komuś nie podchodzi, na siłę nie ma co się dopasowywać, nic z tego nie będzie 
Przymusowe dostawy i "odbiór za pobraniem" nie jest przewidywany, nikt nie jest zagrożony

Panowie nie ma się o co spinać
to niezdrowe, szczególnie przed snem 
Użytkownik JanuszD edytował ten post 19 luty 2016 - 22:59