Te szkła w modelu Vailor są wymienne. A środków typu Deet raczej nie stosowałem.
#181 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2017 - 13:39
#182 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2017 - 13:42
Mam duży problem z Wiley X model Valor. Kupione jako nowe niecały rok temu na forum i rzadko używane. Z dwóch szkiełek odchodzi jakaś warstwa w kącikach.
Miał ktoś taki problem? W okularkach za taką kasę to nie miało prawa się zdarzyć.
Reakcja chemiczna - jak już wyżej napisaliście.
filtry/polaryzacja/kolorki itd są nakładane jako warstwy na soczewkę
Czy nie miało prawa?
Owszem miało prawo się tak stać, niestety nie byłeś świadomy, że do takiej reakcji mogło dojść.
Nie ma rzeczy niezniszczalnych, jak tak popaliłem spodnie trekingowe... któraś chemia anty owadowa przepaliła spodnie
Na każdej chemii tego typu jest napisane - sprawdź na krawędzi materiału czy nie uszkadza materiału.
tutaj więcej info
https://www.optician...larity-of-glass
co do korekcji - wiley X ma jakiś swój system na wsadzenie tam szkieł korekcyjnych czy jakoś tak, nie pamiętam.
W te oprawki żadna korekcja nie wejdzie, bo rowek jest równy "obliczony" na soczewkę plano. Każda moc nadaje inny kształt soczewce i każda moc im wyżej zarówno na plus jak i minus po prostu do tego rowka się nie zmieści albo będzie nie równo przylegać. Te oprawki w/g mnie nie nadają się do korekcji ale może istnieją technologie o których nie wiem. Jeżeli taka jest to chętnie ją poznam.
Co do uszkodzonych soczewek to na 100% już wiem że odkleja się folia polaryzacyjna naklejona na czoło soczewki. Niestety jest to całkowite zaprzeczenie marketingowych zapewnień o wielowarstwowości szkieł w wileyx i foli polaryzacyjnej ukrytej pod warstwami poliwęglanu. Przynajmniej w przypadku tego modelu jak jest.
#183 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2017 - 22:46
to było raczej do wszystkich zainteresowanych Wiley X
#184 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2017 - 19:51
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#185 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2017 - 20:03
W poniedziałek będę reklamował.
Użytkownik Żbiku edytował ten post 16 wrzesień 2017 - 20:08
- cezar80 lubi to
#186 OFFLINE
Napisano 16 wrzesień 2017 - 20:23
Użytkownik coma edytował ten post 16 wrzesień 2017 - 20:24
- Pisarz.......ewski Piotr i Dano. lubią to
#187 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2017 - 06:30
#188 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2017 - 14:09
Już dawno pisałem w tym wątku, że Wilexy to druga liga okularów wędkarskich, o czym świadczy między innymi ich oryginalna cena za oceanem.
Ale rodacy z oszczędności kupują je i "wychwalają" pod niebiosa, czym to się kończy widać trzy posty wyżej.
Tak, tak wielu użytkownikom nic się nie stało, ale dalej macie okulary z drugiej ligi.
Aby już nie wymieniać porządnych marek okularów wędkarskich koledzy coma i xeniowy macie całkowitą racje.
- Wiktor i stoen lubią to
#189 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2017 - 18:38
Już dawno pisałem w tym wątku, że Wilexy to druga liga okularów wędkarskich, o czym świadczy między innymi ich oryginalna cena za oceanem.
Ale rodacy z oszczędności kupują je i "wychwalają" pod niebiosa, czym to się kończy widać trzy posty wyżej.
Jak ja się cieszę że wreszcie Ktoś to powiedział
- coma i Tom Rob lubią to
#190 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2017 - 19:52
W takim razie kto gra w pierwszej lidze?Już dawno pisałem w tym wątku, że Wilexy to druga liga okularów wędkarskich, o czym świadczy między innymi ich oryginalna cena za oceanem.
Tak, tak wielu użytkownikom nic się nie stało, ale dalej macie okulary z drugiej ligi.
Aby już nie wymieniać porządnych marek okularów wędkarskich koledzy coma i xeniowy macie całkowitą racje.
#191 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2017 - 20:42
Niekwestionowana ekstraklasa.
http://www.smithoptics.com/us/
Z tym, że Smith Optics posiada b.dużo modeli można powiedzieć na warunki śródlądowe, dwa pozostałe więcej na plażę i wody morskie.
Reszta koledzy ( może ktoś ma inne zdanie) w tym wyścigu się nie liczy.
Załóż kolego Stoen topowy model z w/w marek, to zobaczysz jaki świat jest piękny.
Użytkownik Alek. edytował ten post 17 wrzesień 2017 - 20:44
#192 OFFLINE
Napisano 17 wrzesień 2017 - 21:12
Z Twojej listy mam Oakley Triggerman , bardziej na słońce niż pod wędkę . Miałem kiedyś Ray ban nie pamiętam modelu, były nieprawdopodobnie ostre , każdy szczegół był widoczny. Niestety, przez nieuwagę spoczęły na dnie Turawy.Niekwestionowana ekstraklasa.
http://www.smithoptics.com/us/
https://www.costadelmar.com/
http://www.oakley.com/
Z tym, że Smith Optics posiada b.dużo modeli można powiedzieć na warunki śródlądowe, dwa pozostałe więcej na plażę i wody morskie.
Reszta koledzy ( może ktoś ma inne zdanie) w tym wyścigu się nie liczy.
Załóż kolego Stoen topowy model z w/w marek, to zobaczysz jaki świat jest piękny.
#193 Guest_Kwinto_*
Napisano 17 wrzesień 2017 - 22:00
Z mojego doswiadczenia:
1. Costa Del Mar (szklane)
2. Smith Optics (szklane i Chroma Pop)
Zadnych innych juz nie kupie. Mam w swojej kolekcji tez Oakley i Rudy Project. Definitywnie odstaja od dwoch wyzej wymienionych. Chcialbym tez jeszcze kiedys sprawdzic Maui Jim aby moc porownac wszystkie znane firmy. No ale z tym bede musial chwile poczekac.
Raz mialem w reku Wiley X poniewaz chcialem sie tym okularom przyjrzec z powodu tego wlasnie watku. Moje pierwsze wrazenie bylo takie, ze to jakis bazarowy produkt. Nie mam pojecia skad tu sie wzielo takie zafascynowanie tymi okularami. Byc moze oprawki rzeczywiscie sa wytrzymale (i takie wrazenie u mnie sprawialy) ale dla mnie najwazniejsze sa szkielka i poloryzacja, a te u Wiley X wygladaly bardzo slabo.
- Alek. lubi to
#194 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2017 - 03:32
Kolego Kwinto.
Wg. mnie Wilexy stały się tak "popularne" z uwagi na możliwość dość łatwego ich zakupu w Europie ( w tym Polsce), za stosunkowo nie wygórowaną, w stosunku do dobrych marek cenę (w granicach 500 zł). Oczywiście w porównaniu do takich "marek" jak Jaxon, czy Solano są bardzo drogie, ale to nadal tylko połowa ceny najlepszych. Przeciętnego Polaka-wędkarza nie stać na okulary, których koszt to prawie pół miesięcznej pensji, ale jak już kupi za tygodniową pensje, to jeszcze jakoś sobie usprawiedliwi i ma błędna nadzieje, że ma wyrób najwyższej klasy. Koszt Smith Opticów w USA to ok.200-250 dolarów i jest to zarobek jednego-dwóch dni pracy w USA ( no, może trzech). Polak za dzień pracy to może sobie kupić Solano. Inna siła nabywcza pieniądza.
Koledzy zachwalają te okulary, bo w stosunku do badziewia za kilkadziesiąt złotych to są one oczywiście o wiele lepsze, tylko do tych najlepszych jest im jeszcze daleko. Tylko, że nie mieli na nosie tych najlepszych, bo wtedy docenili by ich klasę.
- damien79 i Gnat lubią to
#195 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2017 - 19:52
Zaczęło się . Spodziewany efekt to spadek sprzedaży Wliey X w Polsce. Siła Jerka
Co na to dystrybutor?
http://jerkbait.pl/topic/97960-wileyx/
- Wiktor i malinabar lubią to
#196 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2017 - 22:58
Żadna siła Jerka kolego godski, na chwilę obecną zostaję przy Smith Chromapop i rozglądam się za Costa Del Mar. WileyX kupiłem z ciekawości, zanim przeczytałem ten wątek
Użytkownik xeniowy edytował ten post 18 wrzesień 2017 - 22:58
#197 OFFLINE
Napisano 18 wrzesień 2017 - 23:37
Żadna siła Jerka kolego godski, na chwilę obecną zostaję przy Smith Chromapop i rozglądam się za Costa Del Mar. WileyX kupiłem z ciekawości, zanim przeczytałem ten wątek
Może tak a może i nie.
Ja w każdym razie po moim i kolegi przypadku jestem już negatywnie do nich nastawiony. Takie rzeczy nie miały prawa się zdarzyć po tak krótkim czasie.
#198 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2017 - 05:05
Ja przez ostatnich kilka lat uzywalem roznych okularow polaryzacyjnych , i powiem szczerze, w tej chwili zostaje przy okularach costa del mar szklane soczewki, sa niesamowite ostrosc z jaka nigdy sie nie spotkalem, i jezeli mam byc szczery dla mnie nadaja sie na kazde warunki, fakt zaplacilem za nie okolo 300 GBP ale byly to dobrze wydane pieniadze
- cezar80 lubi to
#199 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2017 - 07:17
Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka
#200 OFFLINE
Napisano 19 wrzesień 2017 - 07:30
A ja swoje wileye x knife kupiłem dokładnie za 43,78€ i też uważam że za te pieniądze warto było. Co najważniejsze nie męczą mi oczu.
Wysłane z mojego H60-L04 przy użyciu Tapatalka
I to jest ok cena za ten wyrób
Cena w PL podobnie jak marketingowe twierdzenie że są to cyt."najlepsze okulary na świecie" to kabaret
- Alek. lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: okulary
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary Smith OpticsNapisany przez Wędkarz87 , 15 sty 2015 okulary |
|