#281 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2019 - 16:43
Przez nie do oka główka jigowa Ci nie wpadnie, co innego przez inne okulary, nie mówiąc już o szklanych soczewkach. To są w założeniu okulary ochronne, dodatkowo przystosowane do wędkarstwa.
Kiedyś, jak miałem ca. 10 lat, ciężarek gruntowy wyskoczył mi z wody po zerwaniu się przyponu i po jakiś 10 m lotu dostałem w oko. Ciężarek był płaski i na szczęście dostałem w brew i kącik 3 mm pod okiem. Gdyby wleciał pod innym kątem byłoby niewesoło. Gdybym wtedy na nosie miał Wileye, powiedziałbym, że uratowały mi oko.
- fish28 i MarCinFin lubią to
#282 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2019 - 23:34
- wujek, Wiktor, jbk i 5 innych osób lubią to
#283 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2019 - 17:23
Oprawka dala rade, szkła mimo że pokryte wszelkiego rodzaju powłokami bardzo szybko się porysowaly. Mój pracodawca zapłacił za nie ok 300cad. Nie moje pieniądze, ale ja bym tyle nie zapłacił.
Obecnie używam ochronnych uvexow. Bez porównania lepsze...
- spinnerman lubi to
#284 OFFLINE
Napisano 28 kwiecień 2019 - 18:13
Piszecie że wx to okulary ochronne czy bhp. Zgoda.
Takie porównanie . Buty jak kupujecie to rozumiem że do garnituru gumowce a do prac remontowych lakierni.
Potem wchodzicie na forum i się zaczyna . Bo źle te gumiaki wyglądały do garnituru, a te lakierki to do remontu domu się za cholerę nie nadają .
Tak wygląd opinia na temat tych okularów.
Tak można było by poczytać trochę i wszyscy by widzieli że dzielą się na kilka grup.
A ich przeznaczenie to produkcja dla armii.
I najczęściej sprzedawane jako balistyczne - nazwa handlowa.
Piszecie że słabe są i polecacie inne.
Kiedyś używałem okularów jaxona, trapera, shimano.
Dziś tych
OKULARY WILEY X BOSS CCBOS04 POLARYZACYJNE AMBERMyślę że warte swojej ceny. Polecam wszystkim.
I jeszcze jedno . Do okulisty chodzę co jakiś czas . Na dziś moja wada wzroku to 0.0.
Myślę że nikt z wadą poważną wzroku nie pisze że mają złą polaryzację? I słaby antyrefleks?
Bo to jak z 4K. Najwięcej mankamentów widzą Ci co mają najwjekszą wadę wzroku.
Jeśli chodzi o wytrzymałość to dużo nie napiszę . Mam je dopiero 5 miesięcy. Były na 50 wyjazdach na ryby i dwa tygodnie na wczasach(piasek, basen, morze ). Wyglądają jak nowe.
Pozdrawiam.
#285 ONLINE
Napisano 28 kwiecień 2019 - 19:49
#286 OFFLINE
Napisano 05 maj 2019 - 17:49
Mam model Ignite od roku, użytkowane dosyć intensywnie. Żadnych uszkodzeń czy rysek nie zauważyłem.
Nie znam się na okularach, ale ten model mi podpasował. Z pewnością też nie kosztują 30-40 USD jak kolega napisał wyżej.
#287 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2019 - 18:47
Czy ktoś się orientuje, gdzie można w miarę szybko i w normalnych pieniądzach kupic nowe soczewki do tego modelu? Potrzebuje max do 03.07. na wyjazd za granice.
- coma lubi to
#288 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2019 - 12:32
#289 OFFLINE
Napisano 22 czerwiec 2019 - 12:42
Panowie, a mam pytanie. O ile pamiętam, ten wątek zaczął się od tego, że ktoś podlinkował sklep za granicą, gdzie okulary były w dobrej promo... W związku z tym, ktoś powie, gdzie kupujecie te okulary? Będę chyba nosił w końcu kontakty i czas na porządne okulary się zbliża. Może w Polsce?
Napisz do kolegi Wuran z forum. Ma z polskiej dystrybucji.
#290 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2019 - 16:15
Witajcie . Panowie które modele okularów Costa maja szklane szkiełka ? Poproszę o jakieś namiary . Dziś zakupiłem okulary Lenz , w sobotę testy. Posiadam trzy modele WX i jestem zadowolony ale skoro są lepsze , to czemu nie spróbować. Oczy są najważniejsze , więc niech służą jak najdłużej.
#291 Guest_Kwinto_*
Napisano 27 sierpień 2019 - 16:50
- robert1977 lubi to
#292 OFFLINE
Napisano 27 sierpień 2019 - 17:30
Podziękował serdecznie. Podpowiedz proszę które szkła najlepsze dla nas do spiningowania ? Ja obstawiam zielone , ale mogę się mylić .
#293 Guest_Kwinto_*
Napisano 27 sierpień 2019 - 17:32
Nie mylisz sie.
- robert1977 lubi to
#294 OFFLINE
Napisano 21 kwiecień 2020 - 17:35
https://szpan-fishin...rror-amber.html
#295 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 17:39
Wojtek może nie pomogę ale weź te co Ci się podobają.
A później kupisz kolejną parę .
Mówiąc jaśniej Będzie Pan Zadowolony.
Pozdrawiam.
Użytkownik robert7704 edytował ten post 22 kwiecień 2020 - 17:40
#296 ONLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 19:14
#297 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 21:11
Wojtek może nie pomogę ale weź te co Ci się podobają.
A później kupisz kolejną parę .
Mówiąc jaśniej Będzie Pan Zadowolony.
Pozdrawiam.
Miałem kilka par Wiley zpostała jedna, przeszedłem do stajni Smith Optics.
Według mnie:
Lżejsze i lepiej wykonane, mniej się rysują. Wygodniejsze (sprężynki w zausznikach).
Z minusów trochę droższe i mniej rzucają się w oczy (mniej szpanerskie ) co dla niektórych jest wadą.
- MARIUSZ 69, Tom Rob i Robert Crocker lubią to
#298 ONLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 21:37
Miałem kilka par Wiley zpostała jedna, przeszedłem do stajni Smith Optics.
Według mnie:
Lżejsze i lepiej wykonane, mniej się rysują. Wygodniejsze (sprężynki w zausznikach).
Z minusów trochę droższe i mniej rzucają się w oczy (mniej szpanerskie ) co dla niektórych jest wadą.
Powiem Ci tak. Przesiadłem się na nie bo bawię się troszkę na strzelnicy i tam mi gość doradził . Może kiedyś przejdę i na inne. Myślałem bardziej o Ray-Banach . Ale muszę mieć okulary na rynku,wczasy i trzy razy w roku na strzelnicę . I dlatego ta firma. Dwie pary mam i myślę o trzeciej . Opinia subiektywna.
Przesiadłem się z okularów niższej klasy więc jestem bardzo zadowolony.
Te okulary mi się nie rysują. Może dbam przesadnie . Ale taki jestem . I żeby nie było muszę je często a właściwie jak tylko jestem na słońcu lub w pobliżu wody lub śniegu problem łzawiących oczu .
Pozdrawiam.
Użytkownik robert7704 edytował ten post 22 kwiecień 2020 - 21:38
- godski lubi to
#299 OFFLINE
Napisano 06 czerwiec 2020 - 22:06
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Lepiej wyglądają moje Shimano noszone po kieszeniach przez dwa lata...
Użytkownik Łukasz.W edytował ten post 06 czerwiec 2020 - 22:14
#300 OFFLINE
Napisano 07 czerwiec 2020 - 20:40
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: okulary
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Okulary LeechNapisany przez adasio , 22 lis 2018 okulary |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →