#81 OFFLINE
Napisano 09 lipiec 2012 - 20:42
- wildriver lubi to
#82 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2012 - 12:57
Aha, jak będziesz lakierował to nie smaruj pędzelkiem po napisie zbyt namiętnie. Ja raz tak rozmazałem sobie napis
#83 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2012 - 14:51
pozdrówka
Uploaded with ImageShack.us
- @slider@ i Andrzej Stanek lubią to
#84 OFFLINE
Napisano 11 lipiec 2012 - 17:57
Humbrol jest kiepski.Srebrny akryl samochodowy z super drobnym ziarnem jest już lepszy.
No i ...stalówka.Tylko,nie żadne pisaczki,rapitografy etc.
wprawa,lekka ręka i do dzieła.
#85 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2013 - 08:55
Mam zrobiona muchówkę. Blank nie posiada opisu. Z moich manualnych zdolności piśmienniczych nie jestem zadowolony. Znacie kogoś kto robi naklejki takie aby można było wybrać np czcionke, ew symbol... itp?
#86 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2013 - 09:22
Komputer + drukarka takie rzeczy potrafi a potem fola samoprzylepna przezroczysta trochę nici i lakieru i po sprawie
#87 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2013 - 10:38
Może napisz do Roberta z BRC. On na swoich wędkach nalepia naklejki
Użytkownik Manniek66 edytował ten post 31 styczeń 2013 - 10:38
#88 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2013 - 11:25
Koszmarnie to wygląda zresztą , chyba dążymy do tego aby uciec od seryjnej tandety , nalepek, świecidełek , i innych hologramowych duperelek a naklejając takie koszmarki wracamy do seryjnej tandety. Co innego jakaś delikatna naklejka na przezroczystej folii potem zalakierowana a co innego świecący się koszmarek , ale to kwestia gustu i nie powinno się o gustach dyskutować każdy powinien wiedzieć co chce i śmieszne jest aby gdzieś dzwonić jak wystarczy arkusz folii i drukarka
#89 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2013 - 13:29
Bierz przykład ze mnie. Od dawna żadnych naklejek, ino jakże charakterystyczny podpis.
Na przykład tu: http://jerkbait.pl/t...poczatki/page-3
#90 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2013 - 13:46
Koszmarnie to wygląda zresztą , chyba dążymy do tego aby uciec od seryjnej tandety , nalepek, świecidełek , i innych hologramowych duperelek a naklejając takie koszmarki wracamy do seryjnej tandety. Co innego jakaś delikatna naklejka na przezroczystej folii potem zalakierowana a co innego świecący się koszmarek , ale to kwestia gustu i nie powinno się o gustach dyskutować każdy powinien wiedzieć co chce i śmieszne jest aby gdzieś dzwonić jak wystarczy arkusz folii i drukarka
nie chodzi mi ot o czym piszesz ale o takie cos mniej więcej jak w linku
http://www.davidnorw...m/RodDecals.htm
#91 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2013 - 14:55
nie chodzi mi ot o czym piszesz ale o takie cos mniej więcej jak w linku
Sprawa jest trochę ciężka do rozwiązania ponieważ o ile nie ma problemu z kupnem przezroczystej samoprzylepnej folii o tyle nadruk białym tuszem w normalnych drukarkach jest niemożliwy ponieważ drukarki nie dysponują białym tuszem , pozostaje inny jasny nadruk np. żółty, szary itp.Można kupić samoprzylepną folię w kolorze białym i drukować dowolnie lub kupić folię w kolorze srebrnym , złotym itp i drukować dowolnie .Tendencja jest aby uciekać od nalepek wszelkiej maści (no może fabryczne są tolerowane) ale co własny opis customa to własny , przykładem kolega Fasto bo jego muchóweczka to prawdziwy cukiereczek .Brawka wielkie
Użytkownik mrWhite7 edytował ten post 31 styczeń 2013 - 14:56
#92 OFFLINE
Napisano 31 styczeń 2013 - 18:08
Napisz ręcznie na folii .. To jest równie proste jak bez komputerowe mieszanie herbaty
#93 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 11:03
Witam potrzebuję namiary na kogos kto robi naklejki na blanki z podpisem- dedykacją, kolega kupił ojcu jakis tam patyk i chce aby na kiju była dedykacja z okazji 60 urodzin, niestety białego pisaka nie posiadam i nawet nie wiem jaki ma być a wiem że naklejeczki też ktoś robił.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
#94 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 11:10
myślę że szybciej i lepiej będzie oddać wędkę do jakiegoś rodbuildera żeby skrobnął dedykację i polakierował.
pewnie kolega znajdzie kogoś w swojej okolicy aby dostarczyć mu wędkę.
A jeśli upiera się na naklejkę to poszukaj w jakiś miejscach gdzie np robią wizytówki lub pieczątki, powinni pomóc.
#95 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 11:17
Kolego w moim grajdołku żadnej prcowni nie ma najbliżej jest Wrocław lub Poznań ale to ponad 100km a wysyłka w tą i spowrotem może sie nie udać bo mam na to 6 dni
#96 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 11:20
myślę że szybciej i lepiej będzie oddać wędkę do jakiegoś rodbuildera żeby skrobnął dedykację i polakierował.
pewnie kolega znajdzie kogoś w swojej okolicy aby dostarczyć mu wędkę.
A jeśli upiera się na naklejkę to poszukaj w jakiś miejscach gdzie np robią wizytówki lub pieczątki, powinni pomóc.
A ilu z nich robi to ładnie? 1...2?
Użytkownik krzychun edytował ten post 18 styczeń 2014 - 11:20
#97 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 11:55
#98 ONLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 12:16
Piotrek kup biały tusz , stalówke z obsadką i sam to napisz. ewentualnie znajdź kogoś w rodzinie, znajomych kto ma ciut "ładniejszy" charakter pisma.Tuszem zrobisz kilka prób i zawsze mozesz to szybko zmyc.A potem lakier i finito.
#99 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 12:18
Wybierz czcionkę w wordzie zrób napis i idż do pierwszej lepszej agencji reklamowej i zrobią od ręki na ploterze na folii samoprzylepnej. Nie wiem jak się to fachowo nazywa ale są takie folie tak jakby 3 warstwy można przyłożyć i przymierzyć dopiero później odklejasz jedną warstwę napis nadal zostaje na 3 warstwie. Przykładasz dociskasz i na koniec odklejasz 3 warstwę. Unika się klejenia każdej literki osobno i w efekcie wszystko jest równo.
Pozdr.
#100 OFFLINE
Napisano 18 styczeń 2014 - 13:13
Chyba tak zrobię, w poniedziałek podejdę do agencji reklamowej i popytam
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, opis, naklejka
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przelotka szczytowa o wiekszej średnicyNapisany przez Bolesław , 12 lis 2021 tech-rb, przelotki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych