Potwierdzenie ?
Arku, zbyt wcześnie, na wnioski ostateczne z mojej strony. Może gdybym widział/pomachał wędziskiem gotowym, zbudowane na tym blanku.
Na razie tylko przypuszczenia i domysły. Za to bardzo budujące .
Organoleptycznie mogę stwierdzić jedynie, że blank zdaje się być doskonałym wyborem dla tych, którzy kombinują, w poszukiwaniach średniego spinningu wielkorzecznego a lubią czuć szybkość i moc. Boleń, sandacz, szczupak w przyłowie, czy niewielki sum.
Nie jest to raczej "uniwersał".
W mojej ocenie, doskonale posłuży również jako dalekosiężna petarda, do połowu troci i innych ryb morskich, wodach przybrzeżnych.
Godnie może zastąpić CD BR BLSJH2118MH
Chciałbym i mam nadzieję, że do jesieni, będę mógł potwierdzić Twoje spostrzeżenia.
Ciekawostka.
Łukasz pokazywał mi blank, bardzo podobny do wspomnianego FX. Blank konstruowany na zamówienie RODMAS, o analogicznych niemal parametrach. To wybór dla kolegów, lubiących wędziska głębiej ładujące przy wyrzucie. Z zachowania wygląda, że może dać dalsze rzuty niż wspomniany 966, w dolnym zakresie c.w.
Blank chyba jeszcze bez określonego symbolu chociaż Łukasz skłania się do "zalogowania" go w serii FX. Ja jednak, jeśli miałbym wybierać, stawiam na FX966.
Użytkownik popper edytował ten post 06 lipiec 2013 - 07:06