Miał ktoś, może do czynienia z blankiem TX-715H-C?
#381 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2013 - 17:52
#382 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2013 - 20:10
oglądałem czysty blank, sam się nad nim zastanawiałem, bardzo szybki i dynamiczny, typowo szczytowe ugięcie, bardzo dużo mocy już na początku pracy, dla mnie ten kij do główek 15-40g + 3" optimum, minimum wg mnie to 12g
#383 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2013 - 08:21
to jak panowie, ktora pracownia jako nastepna pojdzie przez kakao, loze madejowe i zostanie polamana kolem? do wiosny troche czasu zostalo, a i pracowni tez nie malo, wiec jak ktos ma w planie jakas akcje, to czas sie spieszyc
tak przy okazji to powiedzenie jest przypisywane leninowi
Może i jest przypisywane Leninowi a na pewno w wielu przypadkach (tak jak mówi się o "L") - wiecznie żywe
Nie mam wrażenia żeby pracownia Łukasza została zmieszana z kupą poza jednym wątkiem jej działalności,- chodzi o tzw dostawę.
Od wielu osób słyszałem odpowiedź na postawione po przełożeniu kolejnego terminu pytanie Łukaszowi,- to kiedy będzie,- jak przyjdzie to będzie
Jak już mówimy o Leninie to pamiętam podobne odpowiedzi pań ze sklepu za komuny - co jest- ja jestem....
#384 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2013 - 08:30
A co Łukasz jest winny, że dostawy nie ma.Może pheniksowi wojnę wypowiedzieć jak kim .Jemu zapewne też zależy aby mieć blanki w sprzedaży, przecież to jego chleb.
Co ma chłop odpowiedzieć jak odpowiedzi nie zna, ma rację " będą jak będą".Ja poprostu mu współczuję takiej sytuacji .Jest bezsilny i tyle.
#385 OFFLINE
Napisano 06 kwiecień 2013 - 10:19
Ja to Józek - jako sytuacje bez winy Łukasza rozumiem,- chodzi tylko o styl,- który między innymi wywołuje takie reakcję jak na ostatnich stronach...
Swoją drogą przyznaj, że to dziwne,- bo w tzw kapitaliźmie producenci biją się, a jak nie, to przynajmniej zabiegają żeby sprzedać to co wyprodukują a tu od .... - nie....
I muszę przyznać, nie bez jadu, że taka sytuacja to jest mi dobrze znana twarz polskiego kapitalizmu bez kapitału....
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 13 kwiecień 2013 - 07:35
#386 OFFLINE
#387 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 07:24
#388 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 10:43
poczekaj, dozbiera się jeszcze parę blanków, kilku klientów przytrzyma to rabacik będzie większy i przesyłka tańsza i te parę złotych wyjdzie więcej na blanku
jak znam życie to problem "kapitalizmu bez kapitału" też ma na to wpływ
jak dla mnie to ma krótkie nóżki, z tego co się zorientowałem, sporo ludzi w między czasie kupiło od kogoś innego, sami sprowadzili lub zamienili na innego producenta
a cała sytuacja pachnie wczesnymi latami 90-tymi
Użytkownik bazyloss edytował ten post 13 kwiecień 2013 - 10:44
#389 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 11:01
Cieszę się, że nie jestem kosmitą z moim poglądem, ale martwi mnie - ogólność sytuacji...bo prywatnie bardzo lubię Łukasza i podziwiam jego pasję!
W tym miejscu wypada powiedzieć potwierdzającą się prawdę, że coś tam (czytaj blanki i gotowe wędki) kosztują tyle ile mają kosztować tzn tyle żeby sie opłacało z nich żyć i co nie oznacza że customy maja kosztować najlepiej tyle co seryjne kije.... po raz kolejny pęd do taniochy pokazuje, że ma to krótkie i karłowate nóżki... I powoduje, że zostaje się w kręgu tych co wszystko dla nich drogie i najlepiej za pół darmo by wzięli i to jeszcze ze stękaniem o rabacik,- błeeeee,- ochyda!!!!
A tych co ich nie stać na nie,- no cóż powinni się nauczyć oszczędzać, bo nie ma produktów za drogich tylko są takie na które nas czasami nie stać,- czy to tak trudno zrozumieć????
Podnieś ceny Łukasz i miej wszystko!!!! Liczba klientów się może trochę zmniejszy ale Ci którzy mogą i chcą to kupić i tak kupią. Osobiście znam tylko jeden sposób na udany interes,- wysoka jakość i dobrze skalkulowana cena. Co nie oznacza, ze nie można jakiejś "budżetowej" jak to się teraz ładnie mówi serii stworzyć.
Użytkownik Rheinangler edytował ten post 13 kwiecień 2013 - 11:03
#390 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 11:07
Sytuacja jest dla mnie podwójnie chora, bo jest przekonany, ze duża część potencjalnych klientów, jeśli została by poinformowana, że np za blank dostępny w ciągu 14-30 dni trzeba dopłacić parę złotych to by to zrobiła. i Wilk syty i owca cała
#391 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 11:12
A tak to inni zbierają żniwa,- bo to właśnie teraz jest chyba szczyt zbrojeń? Nie mówiąc że nie ma pewności co do tego co przyjdzie...
A złośliwy rozsądek odmawia mariażu niskiej ceny z jakością....
#392 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 11:41
swoją drogą to jak blanki będą pod koniec kwietnia lub w maju i tak duża część ludzi nie zobaczy swojego kija na otwarcie sezonu sandaczowego o szczupakowym nie wspomnę, więc wg mnie sens czekania już coraz mniejszy, dlatego BRC sprzedało więcej phenix'ów w ciągu ostatnich dwóch miesięcy niż Rodmas
#393 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 14:04
No ale serii Karabela ,- nie mają
#394 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 15:13
to fakt i tym bardziej polityka "marketingowa" Rodmas'u do d...
#395 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 18:44
#396 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 19:09
Ostatnio wspominałem o nowym designie rękojeści z rattanu. Trzyma się wyśmienicie, pewnie i najważniejsze, że jest to ultra lekkie. Wybiorę sobię ten najciemniejszy odcień brązu
Fotka by Łukasz Masiak
Użytkownik maniak edytował ten post 09 maj 2013 - 22:04
#397 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 19:14
ja też lubię wstawki z ratanu, tylko na co go zamontujesz ?
acha i dla tych wazeliniarzy : blanki Phenix są cały czas dostępne w sprzedaży w USA, zarówno w firmie jak i u dystrybutorów !
Użytkownik bazyloss edytował ten post 13 kwiecień 2013 - 19:15
#398 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 19:24
ja też lubię wstawki z ratanu, tylko na co go zamontujesz ?
W zeszłym roku musiałem sprzedać PST894-2 z przyczyny finansowych. Teraz powoli będę próbował odbudować co nie co. Wybór padnie znów na PST894-2. Świetny uniwersalny blank do połowu na wiślane drapieżniki.
Użytkownik maniak edytował ten post 13 kwiecień 2013 - 19:24
#399 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 19:53
owszem, sam mam 945 i po pierwszym szoku przyzwyczaiłem się do jej szybkości i teraz chwalę
tylko gdzie te Karable ?
#400 OFFLINE
Napisano 13 kwiecień 2013 - 19:59
a tak swoją drogą to chyba Łukasz wział sobie do serca Twoje uwagi Arku, bo jak patrzę na tej nowej stronie to ceny blanków wyraźnie wzrosły, nawet o 15%
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pracownia
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
||
|
Hand made →
Mazur RodsNapisany przez spinning-team , 24 wrz 2015 pracownia |
|
|
|
Hand made →
Zagraniczne pracownie wędkarskieNapisany przez Manniek66 , 23 sty 2015 pracownia |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Hauer Custom RodsNapisany przez andrzej525 , 25 lis 2014 autorski-rb, pracownia |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych