a tak swoją drogą to chyba Łukasz wział sobie do serca Twoje uwagi Arku, bo jak patrzę na tej nowej stronie to ceny blanków wyraźnie wzrosły, nawet o 15%
Biorąc pod uwagę to jak traktowana była nasza waluta w ubiegłym roku, wcale się nie dziwię.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 13 kwiecień 2013 - 20:05
a tak swoją drogą to chyba Łukasz wział sobie do serca Twoje uwagi Arku, bo jak patrzę na tej nowej stronie to ceny blanków wyraźnie wzrosły, nawet o 15%
Biorąc pod uwagę to jak traktowana była nasza waluta w ubiegłym roku, wcale się nie dziwię.
Napisano 13 kwiecień 2013 - 20:45
Waluta wcale aż tak źle nie była traktowana- rok do roku znaczących różnic nie ma- bywały znacznie gorsze lata .
Przyczyna leży prędzej na naszym podwórku- ceny wszystkiego co możliwe idą do góry aż huczy- no ale co się dziwić- mamy być drugą Irlandią to gooonimy
Napisano 13 kwiecień 2013 - 20:53
jestem przekonany, ze ceny był "dobrze" skalkulowane, a teraz są jeszcze lepiej
tylko, że przy tych cenach, jak bym miał czekać kilka miesięcy na blank, to wybór już powoli staje się oczywisty
jestem podwójnie zły, bo naprawdę chciałem TX-y, ale jak widać trafnie skalkulowałem, że jak będę tkwił przy "Dystrybutorze" to w czerwcu nimi nie połowię
teraz zastanawiam się czy ostatni 682L z którym mi się tak nie "spieszyło" nie kupić gdzie indziej w ramach buntu, bo nie lubię byc traktowany jak .......
Napisano 13 kwiecień 2013 - 21:07
Napisano 13 kwiecień 2013 - 21:10
Panie co mi tam po samym ratanie...
Z taaakim podejściem do klienta to tak samo jak z oglãdalnością taaakiej ryby
Co Łukasz Wam naobiecywał? Bo nie jestem w temacie...
Napisano 13 kwiecień 2013 - 21:12
nic nie trzeba obiecywać, trzeba mieć coś na półkach, a nie liczyć, że głupi naród i tak przyjdzie na kolanach !
Napisano 13 kwiecień 2013 - 21:17
Maciej może lepiej żebyś nie wiedział...Co Łukasz Wam naobiecywał? Bo nie jestem w temacie...
Użytkownik Baars edytował ten post 13 kwiecień 2013 - 21:17
Napisano 13 kwiecień 2013 - 21:20
Kurde jak tak czytam Wasze wypowiedzi, to zaraz mi się przypomina x-rods, czyżby powtórka z rozrywki?
Napisano 13 kwiecień 2013 - 21:22
To tym bardziej nie rozumiem Waszego rozczarowania, jeśli sam Łukasz Wam nic nie obiecywał to nie wiem w czy tkwi problem.
Pracownia się rozwija i najlepsze chwile ma jeszcze przed sobą.
Życzę powodzenia
Napisano 13 kwiecień 2013 - 21:32
Waluta wcale aż tak źle nie była traktowana- rok do roku znaczących różnic nie ma- bywały znacznie gorsze lata .
Przyczyna leży prędzej na naszym podwórku- ceny wszystkiego co możliwe idą do góry aż huczy- no ale co się dziwić- mamy być drugą Irlandią to gooonimy
Kurs rok do roku jest dla mediów, plebsu zapychanego odmóżdżającą papką i analityków- ekspertów dymających szaraki. Nasza waluta w zeszłym roku była jak kloaczna kurtyzana. Zrozumieją to tylko Ci, którzy eksportują i importują, żyjąc ze sprzedaży lub kupna. Super wynik w zeszłym roku, ale i żenujące wahania waluty świadczą o tym ,że jesteśmy słabi i stanowimy dawcę kapitału dla spekulantów. Podwyższanie cen przez importerów to zabezpieczenie, aby mogli przetrwać kolejny rok.
Napisano 13 kwiecień 2013 - 21:57
To tym bardziej nie rozumiem Waszego rozczarowania, jeśli sam Łukasz Wam nic nie obiecywał to nie wiem w czy tkwi problem.
Pracownia się rozwija i najlepsze chwile ma jeszcze przed sobą.
Życzę powodzenia
ręce opadają, w którym roku my żyjemy, albo w którym kraju
Napisano 13 kwiecień 2013 - 22:02
ręce opadają, w którym roku my żyjemy, albo w którym kraju
No właśnie...żyjemy w dziwnym kraju, dlatego warto rozwijać się na innych rynkach.
Napisano 14 kwiecień 2013 - 08:41
nic nie trzeba obiecywać, trzeba mieć coś na półkach, a nie liczyć, że głupi naród i tak przyjdzie na kolanach !
@Baars odniosłem się do tej wypowiedzi. Później dopisałeś się Ty, a wiadomości nie zedytowałem.
Jeśli Łukasz we właśnej osobie coś obiecał no to rzecz jasna, że powinien dotrzymać słowa.
Jak widać nie byłem, nie jestem i nie będę w temacie...
Pozdrawiam
Użytkownik maniak edytował ten post 14 kwiecień 2013 - 09:22
Napisano 28 kwiecień 2013 - 11:34
Nowy patyk w trakcie budowy, dzielona rękojeść wraz z matowy rattanem. Dla mnie bomba!
Napisano 28 kwiecień 2013 - 11:58
wygląda super, ale jestem ciekaw jak taka ilość lakierowanego ratanu będzie wyglądała po 1-2 latach (zwłaszcza, że to butt)
Napisano 28 kwiecień 2013 - 18:52
wygląda super, ale jestem ciekaw jak taka ilość lakierowanego ratanu będzie wyglądała po 1-2 latach (zwłaszcza, że to butt)
Napisano 28 kwiecień 2013 - 18:58
Ja tam jestem ciekaw kiedy będã blanki?
to sam pewnie nie jesteś, ale pytanie było zasadne, sam zastanawiałem się na większą powierzchnią lakierowanego, ale na razie nie widziałem takiego kija po jakimś dłuższym okresie użytkowania, a wydaje mi się, że zmatowiony i porysowany lakier na ratanie to nic pięknego
Użytkownik bazyloss edytował ten post 28 kwiecień 2013 - 18:59
Napisano 28 kwiecień 2013 - 19:40
Napisano 28 kwiecień 2013 - 19:45
Na ratanie sie nie znam , ale wyglada fajnie. Zapewne po latach sie porysuje, zmarszczy, straci na długości i objętości i nie bedzie już tak ładnie wyglądał jak kiedyś... zresztą przykładòw można by mnożyć...
Wszyscy i wszystko sie starzeje także na czas nie mamy wpływu. "SPRZÈT" należy używać i nieżałować, a rysy no cóż wliczone sã w eksploatację
A tak serio ktoś coś wie na temat dostawy blankòw, Maciej może Ty masz jakieś newsy?
Wiem, tylko tyle, że Łukasz zamówił te blanki już dawno dawno temu. Były one robione tylko na jego zamówienia. To, że blanki jeszcze nie dotarły do PL to nie jest jego wina. Tyle wiem.
Napisano 28 kwiecień 2013 - 19:47
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Wojtka poj...Napisany przez gończy , 12 lut 2017 cage rods, autorski-rb, pracownia |
|
|
||
Hand made →
Pracownia Dragon - Design FishingNapisany przez Taps , 05 paź 2016 dragon, pracownia, rodbuilding |
|
|
||
|
Hand made →
Mazur RodsNapisany przez spinning-team , 24 wrz 2015 pracownia |
|
|
|
Hand made →
Zagraniczne pracownie wędkarskieNapisany przez Manniek66 , 23 sty 2015 pracownia |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Hauer Custom RodsNapisany przez andrzej525 , 25 lis 2014 autorski-rb, pracownia |
|
|
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych