Takie cos tez ujdzie
http://www.mudhole.c...s-Adjust-A-Butt
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 marzec 2015 - 13:49
Bo to dokładnie to samo
Napisano 20 marzec 2015 - 13:51
Bo to dokładnie to samo
No tak, z tego linka co podales
Napisano 20 marzec 2015 - 13:56
No tak
Napisano 20 marzec 2015 - 15:36
Trochę drogie to rozwiązanie, ale przyznam, że interesujące .
Wróćmy do spigota, ile to kosztuje i ile waży? Między innymi nad wagą się zastanawiam bo na początku myślałem o pręcie gwintowanym wklejonym w blank, ale to by trochę ważyło. Chyba,. że ten pręt gwintowany z czegoś innego zrobić niż stal ocynkowana ?
Napisano 20 marzec 2015 - 18:22
Trzeba było notować rozmowę telefoniczną tuleja w blank-nagwintowana. Dwie długości reara na pręcie gwintowanym. Tuleja może być alu z wybraniem zewnętrznym lub wewnętrznym dla zmniejszenia wagi. pręt też alu.
Napisano 27 marzec 2015 - 09:43
wobler chciałem sprawdzić czy chłopaki maja inne pomysły .
Załatwisz mi taką tuleję? Ja nawet nie wiem jak ona powinna wyglądać .
Napisano 27 marzec 2015 - 10:29
Zobacz wędki XZOGA, jest taka seria w BRC, co zdaje się, nazywa SIGNATURE.
A tak, Signature
https://www.sklep.br...a-SIGNATURE/857
Tam masz rozwiązanie o jakie ci chodzi. Może poproś kogoś z BRC to ci zrobi dokładne zdjęcia. I zrobisz sobie coś na wzór.
Użytkownik Kilobear edytował ten post 27 marzec 2015 - 10:33
Napisano 31 marzec 2015 - 10:32
Zobacz wędki XZOGA, jest taka seria w BRC, co zdaje się, nazywa SIGNATURE.
A tak, Signature
https://www.sklep.br...a-SIGNATURE/857
Tam masz rozwiązanie o jakie ci chodzi. Może poproś kogoś z BRC to ci zrobi dokładne zdjęcia. I zrobisz sobie coś na wzór.
O właśnie, to ładnie wygląda.
Napisano 01 luty 2016 - 02:10
Witam
Chcialbym się zapytać bardziej doświadczonych kolegów jak by wpłynęła taka przeróbka na pracę kija SG Parabellum do 7g.
Chciałbym przesunąć kołowrotek o jakieś 7 do 10 cm ku dolnej częsci kija skracając tym samym odległość pomiędzy stopką kołowrotka a końcem kija. Oczywiscie łatwiej by było poprostu odciąć te pare cm dolnej częsci ale nie chciałbym go skracać (już by był za krutki i łatwo by było szczyt uszkodzić przy przenoszeniu). Dolnik moim zdaniem jest za długi i poprostu przeszkadza a sama praca kijka mi odpowiada i nie chciałbym jej zepsuć. Nie chciałbym też usuwać i i na nowo zbroić przelotek bo to już by było za duzo roboty.
Czy i jak by mogło na ten kij wpłynąć zabieg odsunięcia kołowrotka od pierwszej przelotki o ok 7do 10cm.
Napisano 04 luty 2016 - 22:30
Widzę że chyba nikt tego z tym kijkiem nie robil to może robiliscie coś podobnego z innymi kijami? Jak to wpłyneło na pracę kija, czy w ogule czuć/widać rużnicę?
Trzeba po takim zabiegu na nowo zbroić kij czy np wystarczy przestawić/wymienić pierwszą?
Każda opinia dla mnie jest cenna bo nigdy nic takiego nie robiłem i nie wiem jakie mogą być konsekwencje a nie chciałbym "zepsuć" kija.
Użytkownik Kempa edytował ten post 04 luty 2016 - 22:33
Napisano 07 luty 2016 - 15:24
Potrzebujesz do tej operacji dremela, nóż do tapet, śrubowkręt płaski papier ścierny, nowy uchwyt i piankę lub korek na rękojeści.
1; nożem do tapet ścinasz korek i ew omotkę przy korku.
2; dremelem nacinasz uchwyt wzdłuż, ale tak aby nie pociąć blanku.
3. Nacięty uchwyt trzeba podważyć np śrubokrętem płaskim tak by się odkleił od blanku , po czym go zdjąć.
4 zeskrobać resztki żywicy i kleju z blanku , przetrzeć lekko papierem ściernym np 500, wytrzeć do czysta
5 wetrzeć żywicę epoksydową w odsłonięty blank, potrzekać do całkowitego wyschnięcia.
6 osadzić nowy uchwyt i korek tam gdzie ma być .
Powodzenia
Napisano 07 luty 2016 - 20:07
Dzieki kolego za instrukcje. Jednak w pierwszej kolejnosci sprubuję sciągnąć stary uchwyt bez niszczenia go. "Ugotować" i prubować zsuwać można wstrzykiwać pod uchwyt jakiś srodek typu benzyna ekstrakcyjna (w taki sposób sciągam gripy w kierownicach rowerowych)? Tylko czy benzyna nie wpłynie niekożystnie na grafit?
Ale wciąż nie mam odpowiedzi jak taka modyfikacja wpłynie na akcję kija co z przelotkami? Zostawić zmienić czy dodać?
Napisano 08 luty 2016 - 18:22
Napisano 19 maj 2016 - 10:59
Na pewno masz racje, nie chciałem inwestować z stary kij kasy i czasu. Wymiana korka była konieczna przyznaje że pierwszy raz podjąłem próbę. Co do wymiany przelotek myślę że miałbym przy sporo zabawy ale dziekuje ze cenną uwagę myslę ze w przyszłości i na to przyjdzie pora
Napisano 19 maj 2016 - 11:56
A "fabrycznie" była pianka czy korek bo trudno poznać?
Napisano 19 maj 2016 - 12:12
No przecież widać, że pianka była
Napisano 19 maj 2016 - 12:47
No przecież widać, że pianka była
Napisano 19 maj 2016 - 13:29
Pomysł super. Na ebaju można kupic takie tasmy tylko trzeba poszukać.
Napisano 19 maj 2016 - 20:07
Pomysł super. Na ebaju można kupic takie tasmy tylko trzeba poszukać.
u nas też kupisz
TECH
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
Przelotki węglowe Daiwa AGS?Napisany przez Mekamil , 12 wrz 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Modyfikacja wędki dwuskładowej na sześcioskładową.Napisany przez OskarEL , 07 sty 2023 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Rodbuilding a prawoNapisany przez Wojtek Zwolski , 16 gru 2022 |
|
|
||
TECH
Hand made →
Przeróbka spinningu na castingNapisany przez zayl990 , 03 lut 2012 |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Sprzęt motorowodny i elektronika wędkarska →
Łodzie LinderNapisany przez Kuba Standera , 12 lip 2008 linder, aluminium, montaż opcji i 2 więcej |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych