Witam serdecznie wszystkich.
Od dłuższego czasu pochłaniam sporą wiedzę odnośnie budowy wędzisk. Ale jak wiadomo człowiek chce powoli przechodzić w jakieś małe realizacje swoich pomysłów i tego co wyczytał itp itd
Wiem, że jeszcze sporo przede mną. Zbliża się koniec roku i czas powoli myśleć nad pierwszymi kosztami jakie można ponieść Ale w związku z tym, że wśród grona znajomych nie mam nikogo kto by zajmował się budową wędzisk....
Temat możliwe że poruszany ale nie spotkałem się z tym jeszcze na forum. Przed pierwszymi zakupami chciałbym się poradzić i czegoś się dowiedzieć.
Jak to jest jeśli chodzi o "ceny wędek" że same blanki w niektórych sklepach kosztują sporo więcej niż niejeden kij "wyższej" klasy ze sklepu już gotowy
Najtańszy jaki udało mi się wyszukać na stronach z materiałami to koszt około 200zł. (to jak taki Dragon czy mikado kosztuje 250 zł kompletny ?;o)
Przygotowując się do zabawy zaczynam się zastanawiać czy zakupione materiały można w jakiś sposób uszkodzić ? Nie chciałbym wydać koło 1000 zł a potem wywalić wszystko do kosza
Nie chciałbym na starcie kupować materiałów konkretnych pod dane wędzisko a raczej pójść w stronę zakupu materiałów aby wykonać coś uniwersalnego co udowodniło by że jednak jest jakaś szansa na większe inwestycje ?
Może ktoś kto również zaczynał od zera mógłby podpowiedzieć w co warto najpierw zainwestować ?
Będę wdzięczny za wszelkie info
Jeśli temat nie na miejscu na takie dyskusje proszę kasować ale nie znalazłem innego miejsca na tego typu "problemik"