@Dąbek 111
Masz racje ze łowię głównie na muchę juz od ponad 17 lat.
Co do budowy wedek sądzę ze jak dla mnie nie bedzie to żaden problem, gdyż juz nie raz bawiłem się w naprawę i przeróbkę.
Muchy też wiążem prawie od początku przygody z muszkarstwem, i sądzę ze z omotkami czy innymi etapami budowy wędki nie bedzie większych problemów. Ja wiem co oczekuję od akcji blanku juz po uzbrojeniu tylko jeszcze nie wiem czy blank to wie !
@Bujo
Jako ze dopiero zaczynam przygodę z rodbuildingiema a jestem w posiadaniu takiego właśnie blanku, napisałem na forum w wątku pod tytułem: (cytuję, PILNIE FACHOWA POMOC I DORADZTWO ) miedzy innymi dlatego ze BIIx nie jest łatwym blankiem, wyczuwam w dwóch szczytowych segmentach podwójnie kregosłup

stąd moje pytanie czy to normalne, i chcialem wiedzieć co , jak i z której strony z przelotkami, po to zeby nie sfajdaczyć budowy. Napisałem ze co do przelotek to juz wybrałem SIC KLSG i KTSG, bo sądziłem ze są w miarę lekkie na pojedyńczych stopkach i bedą dobre, a tu okazuje się jak czytam ze Sic będą za cięzkie do tego blanku i stanie sie kluchą czego bym nie chciał gdyż preferuję wędki fast i ex-fast.
Z uprzejmosci kolegi @bujo podał mi link do strony gdzie znajdują sie przelotki bardziej nadające się do kija takiego ja BIIx bo nie mają zbytniej wagi, a o to przecież chodzi najbardziej, nie prawda ?
http://www.gulfcoastdistributors.com/products/Solid-Titanium -A%252dFrame-Spinning-Guides.html
Jakie są wasze opinie ?
Pisząc ten watek liczyłem na solidne doradztwo tych z kolegów którzy maja juz doświatczenie w rodbuildingu, ale jak widać nie chetnie są aktywni, czyzby juz w zimowe sny zapadali

Mam nadzieję ze to się jeszcze zmieni i w końcu będę w 100% mógł skompletować wszystko co potrzebuję do budowy mojego Borona, a cała reszta w moich rękach czy bedzie to perełka czy też tak zwana klucha!
Pozdrawiam RR