Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
TECH

SPACING (ROZMIESZCZENIE I DOBÓR PRZELOTEK)

tech-rb spacing przelotki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1765 odpowiedzi w tym temacie

#841 OFFLINE   pietrus

pietrus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 582 postów
  • LokalizacjaStalowa Wola

Napisano 04 lipiec 2015 - 09:56

Do uzbrojenia tego blanku wystarczy 10 przelotek razem z topem.

Dwie na dolniku, ,startowa ok 65 +- cm od stopki..

Pierwsza od szczytu jest ok 11-12cm i tu odległości wzrastają delikatnie o ok 0,5 do 1 cm do czwartej przelotki.Generalnie kijek nie musi mieć gęsto w szczycie ,to nie wklejka.

Jak napisał Krzysiek  ,w środkowej części szczytówki odległości prawie takie same,wypadają w okolicy 17-18cm,.Zdaje się między 4-5 i 5-6 od szczytu., lub między 5-6 i 6-7,nie chcę Ci namieszać ,bo nie mam kija przed sobą.

Kolega Dabek i Krzysiek napisali wytyczne odnośnie spacingu do ww kijka. Próbuje tak mniej więcej w Swoim SP962UL od 20M-12M-6M-5V-5W- 4x4W + szczyt 4 i za cholere nie moge upchać tych 10 przelotek. Czy ma ktoś z kolegów tego patyka i mógłby zmierzyć rozmieszczenie.

#842 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 04 lipiec 2015 - 19:28

Chyba najlepiej by był , gdyby wypowiedział się sam twórca tej wędki :) . Tajemnicą poliszynela jest, kto to taki i że jest u nas na forum :ph34r: .

Myślę ,że jednak  nie będzie się tłumaczył , bo pewnie szkoda mu cennego czasu. Pewnie woli pojechać na ryby , albo tworzy nowe  "nieudane" wędki :rolleyes: .

Czytając niektóre wypowiedzi na temat wyrobów tej pracowni , nie tylko zresztą w tym wątku ,zastanawiam się dlaczego jeszcze nie splajtowała , a raczej ma się bardzo dobrze. :)

Posiadam trzy wędki z tej pracowni , są zrobione nieprzyzwoicie poprawnie.

Użytkownik pisarz edytował ten post 04 lipiec 2015 - 19:56

#843 OFFLINE   Szymon82

Szymon82

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1610 postów
  • LokalizacjaŁódź
  • Imię:Szymon

Napisano 04 lipiec 2015 - 21:47

Czytając niektóre wypowiedzi na temat wyrobów tej pracowni , nie tylko zresztą w tym wątku ,zastanawiam się dlaczego jeszcze nie splajtowała , a raczej ma się bardzo dobrze. :)

Reklama dźwignią handlu ? ;) Trzeba też przyznać , że rozmowa z głównodowodzącym jest zawsze bardzo sympatyczna + wzorowe podejście do klienta i pewny serwis.To tak na szybko z plusów tej firmy , a ich ''standardy'' to raczej taki ich styl i tego się nie zmieni już chyba - kręcioł 4000 ma być 30-tka i koniec ;)

• Pisarz.......ewski Piotr lubi to

#844 OFFLINE   Pisarz.......ewski Piotr

Pisarz.......ewski Piotr

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2695 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotr

Napisano 04 lipiec 2015 - 22:36

Reklama dźwignią handlu ? ;) Trzeba też przyznać , że rozmowa z głównodowodzącym jest zawsze bardzo sympatyczna + wzorowe podejście do klienta i pewny serwis.To tak na szybko z plusów tej firmy , a ich ''standardy'' to raczej taki ich styl i tego się nie zmieni już chyba - kręcioł 4000 ma być 30-tka i koniec ;)

Sympatyczna i bardzo merytoryczna.Wiedzy  , doświadczenia i znajomości rynku ,Panu Ireneuszowi nikt nie może zarzucić :) .Właśnie ta rzetelność jest ich atutem , który powoduje ich sukces na trudnym rynku ^_^ . Jeśli ktoś szuka eksperymentów  i ekstrawagancji , to nie ten adres ;) .

Użytkownik pisarz edytował ten post 04 lipiec 2015 - 22:36

#845 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf
  • Imię:Arek
  • Nazwisko:Wałęga

Napisano 05 lipiec 2015 - 06:25

Priv - ale dopiero wieczorem (teraz nad rzekę pędzę) mam na 9+szczytowa,- niestety Torcite od 16M   ;)

Zbyszek @krokkop ma od 20Y do 4KL - w praktyce znacznie lepsza wersja, to znaczy wg mnie do mojego łowienia znacznie lepsze są w tym kiju nieco cięższe przelotki od tytanów.

Łowiłem i połowiłem obydwoma  :) lepsze wrazenia i możliwości dają jednak Esseksy niż tytany,- subiektywnie oczywiście...

#846 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 05 lipiec 2015 - 19:35

Nie rozumiem częstych dywagacji w zbrojeniu przez FC. Pan Irek ma Swój wypracowany styl i basta. Za to Go cenię, za zbrojenie też. Pytanie co stanie się  kijaszkowi 17lb jak ma 30-kę miast 25-ki?No raczej chyba go nie zabije różnicą wagi :) .

#847 OFFLINE   pietrus

pietrus

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 582 postów
  • LokalizacjaStalowa Wola

Napisano 05 lipiec 2015 - 19:58

Ok spoko. Jak mozesz to zmierz w Swoim na Torzite. Dzięki.

#848 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 05 lipiec 2015 - 20:33

Ja bym zapytał, co powiedziano by, na zbrojenie mojego "starego" BR 2,52 do 18g :lol:  :lol:  :lol:  

Wyjaśniam tylko. Tak jest, bo tak chciałem i Daniel tak uzbroił.

Dlaczego? Bo lubię jak Spinwal (agrafka 18) przechodzi mi przez wszystkie przelotki :P

• Jozi, wenturaisland i Pisarz.......ewski Piotr lubią to

#849 OFFLINE   yglo

yglo

Zaawansowany

• Moderatorzy
  • 1651 postów
  • LokalizacjaGrzegorzewice

Napisano 05 lipiec 2015 - 20:43

A mi smutno ze LV-ły  i  SV-ły znikają, w moich wedkach  na SE właśnie je przywaliłem na grubo  :D

Użytkownik yglo edytował ten post 05 lipiec 2015 - 20:44

• Friko lubi to

#850 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 05 lipiec 2015 - 23:27

A mi smutno ze LV-ły  i  SV-ły znikają, w moich wedkach  na SE właśnie je przywaliłem na grubo  :D

Mogę Ci tanio sprzedać komplet zdjęty z tego Batsona ;)

#851 OFFLINE   Bartas93

Bartas93

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 519 postów
  • LokalizacjaGdańsk
  • Imię:Bartuś
  • Nazwisko:https://bartekwedkuje.blogspot.com

Napisano 05 lipiec 2015 - 23:55

Myślę Kuba, że za mało łowisz, a za dużo analizujesz to czym chcesz łowić.

z takim nastawieniem, ciągle będziesz coś sprzedawał i pytał o coś nowego. A o to chyba nie chodzi w wędkarskie.

Zaoszczędzisz sobie psychy w okłamywaniu się, że coś Ci odpowiada jeżeli tak nie jest, no i kasy jeżeli przestaniesz to robić i postanowisz sprzedać.

(czytaj trochę średni interes kupić coś i sprzedać po znacznej obniżce ceny).

Myślę, że dobrym strzałem byłoby dla Ciebie spróbowaniem sił w rodbuildingu samemu.

Szukanie wymarzonego zestawienia setu przelotek i blanku, zastąpisz radością ze złowienia czegoś na swój wynalazek.

Czy nawet postrugaj samemu jakieś woblery.

• Tomas81 lubi to

#852 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 06 lipiec 2015 - 00:04

Masz w pełni rację... Niestety mój tryb życia i sytuacja w pracy i w domu nie pozwala mi na spędzanie nad wodą tyle czasu ile bym chciał i ile spędzałem jeszcze 5-6 lat temu.
Dzisiejszy dzień jest tego najlepszym przykładem - nastawiłem sobie budzik na 4:00, torba "boleniowa" i sprzęt spakowany wieczorem czekał już w aucie. Wstałem, wylazłem na balkon i... wróciłem do wyra, bo byłem tak padnięty po całym tygodniu pracy od poniedziałku do soboty, że nie chciało mi się ruszać dupy z domu... I kolejna szansa na dobrego rapiszona poszła się strzelać... I tak do następnej niedzieli pewnie...

Kiedyś dużo robiłem sam (przeróbki wędek, przynęty, serwisy kołowrotków). Dziś nie mam niestety na to czasu, miejsca ani...chęci jakoś...

Stąd pozostaje mi tylko marudzenie na forum i poszukiwanie. Czego? Chyba sam nie wiem... ;)

Użytkownik Żbiku edytował ten post 06 lipiec 2015 - 00:10

• mdziam_78 lubi to

#853 OFFLINE   Jozi

Jozi

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9666 postów
  • LokalizacjaBieszczady
  • Imię:Józek

Napisano 06 lipiec 2015 - 05:49

Masz w pełni rację... Niestety mój tryb życia i sytuacja w pracy i w domu nie pozwala mi na spędzanie nad wodą tyle czasu ile bym chciał i ile spędzałem jeszcze 5-6 lat temu.
Dzisiejszy dzień jest tego najlepszym przykładem - nastawiłem sobie budzik na 4:00, torba "boleniowa" i sprzęt spakowany wieczorem czekał już w aucie. Wstałem, wylazłem na balkon i... wróciłem do wyra, bo byłem tak padnięty po całym tygodniu pracy od poniedziałku do soboty, że nie chciało mi się ruszać dupy z domu... I kolejna szansa na dobrego rapiszona poszła się strzelać... I tak do następnej niedzieli pewnie...

Kiedyś dużo robiłem sam (przeróbki wędek, przynęty, serwisy kołowrotków). Dziś nie mam niestety na to czasu, miejsca ani...chęci jakoś...

Stąd pozostaje mi tylko marudzenie na forum i poszukiwanie. Czego? Chyba sam nie wiem... ;)

Kuba nie mów o wędkarskiej andropauzie :) .Mam podobnie, ale nie szukam graala wędkowego, bo dawno stwierdziłem, że to nie ma najmniejszego sensu.W FC zrobią Ci kija, który jest doskonałym narzędziem do połowu. Szukanie niuansów typu foregip o 1cm krótszy itp. parametry to zwyczajne zawracanie d...

Łowić trzeba i wierzyć w swój sprzęt :)  :) .

• Dąbek 111 lubi to

#854 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 06 lipiec 2015 - 05:58

Nie nie, FC już nigdy. Miałem 5 wędek od nich, zraziłem się raz i podziękuję. Zdecydowanie bardziej wolę oryginalne wykonanie z perfekcją i smakiem naszych forumowych rodbuilderów, niż sztampowe, seryjne wręcz kije od Pana Irka, którym wielokrotnie można zarzucić brak estetyki. No ale nie o tym teraz...
  • Jozi, mdziam_78 i Tomas81 lubią to

#855 OFFLINE   popper

popper

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 9559 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Waldek

Napisano 06 lipiec 2015 - 18:38

Każdy z nas szukał, szuka, bądź będzie szukał tego Graala. Potanie, co nim się okaże, będzie zawsze otwarte.

Prosty przykład.

Jakieś 6 sezonów składałem hołdy, seryjnej wersji Lamiglasa X86MTS.

Kolejna pięciolatka, czy sześciolatka, to czas BR 2,52, 12lb, do 18g.

Teraz walę czołem przed używką (dzięki @JarekP), z wykonania P.Matusiaka. To CD XLS 213cm 10lb, do 14g.

Co będzie Graalem za parę lat? No tak. Nie łowiłem jeszcze boronami  :lol:

#856 OFFLINE   pepe_79

pepe_79

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 671 postów
  • LokalizacjaBełchatów
  • Imię:Paweł

Napisano 07 lipiec 2015 - 10:17

Nie nie, FC już nigdy. Miałem 5 wędek od nich, zraziłem się raz i podziękuję. Zdecydowanie bardziej wolę oryginalne wykonanie z perfekcją i smakiem naszych forumowych rodbuilderów, niż sztampowe, seryjne wręcz kije od Pana Irka, którym wielokrotnie można zarzucić brak estetyki. No ale nie o tym teraz...

Kuba, czy te 5 wędek z FC była wykonywana na zamówienie dla Ciebie?

Konsultowałeś z wykonawcą przed zakupem czy po prostu były to wędki ze stojaka w standardowym wykonaniu FC?

#857 OFFLINE   Niedzielny

Niedzielny

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3780 postów

Napisano 07 lipiec 2015 - 13:36

2 były robione pod indywidualne zamówienie, 3 kupione jako gotowce. W każdej (!) wędce klikały przelotki, każda miała bardzo dużą ilość lakieru na omotkach, które nie wyglądały estetycznie. Widać było ślady lakieru na uchwycie, wypływające spod korka.

Nie chcę teraz otwierać kolejnego tematu o FC. Zraziło mnie jednak podejście do sprawy pewnej reklamacji (właściwie prośby o pomoc z gwarancją po złamaniu MHXa), którą opisywałem na forum. Skończyło się bezproblemową i bezinteresowną pomocą innej pracowni.

Ale nie o tym teraz ;)

#858 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 07 lipiec 2015 - 20:02

M16-M10-6-5,5-5-5-4-4-4 +top

#859 OFFLINE   Apioo

Apioo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1229 postów
  • LokalizacjaRzeszów

Napisano 07 lipiec 2015 - 22:33

M16-M10-6-5,5-5-5-4-4-4 +top

To chyba nie rozmieszczenie ;)

#860 OFFLINE   Rheinangler

Rheinangler

Ekspert

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5374 postów
  • LokalizacjaDusseldorf

Napisano 08 lipiec 2015 - 05:00

ale set  ;)

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: tech, tech-rb, spacing, przelotki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych