Witam po małej przerwie i jak obiecałem napiszę coś o wędce którą zrobiłem dla siebie pod małe i bardzo małe wobki. Ale od początku, pogrzebałem w pudle z różnymi blankami i udało mi się złożyć trzyczęściowy "patyk" o długości 258 cm, jedyny taki na świecie (producenta jednej części znam reszta to ...). Składanka okazała się bardzo obiecująca więc dokładne spasowanie, czyszczenie, malowanie na kolor głębokiej czerni i końcowe lakierowanie. Do montażu wybieram uchwyt Fuji SKSS 16 i oczywiście przelotki systemu KR. Teraz montaż uchwytu i przelotek, a że blank przypomina pracą muchówkę decyduję się przybliżenie przelotki wejściowej jak najbliżej uchwytu i aby zmniejszyć załamanie na tej przelotce uchwyt pochylam lekko do blanku. Tunel to osiem przelotek KT 4,5 następnie tunel na trzech przelotkach KB 4,5; KR 7M i wejściowa 12H. Rozmieszczenie przelotek 8,5; 18,5; 29,5; 41,5; 54,5; 68,5; 83,5; 101,5; 122,5; 145,5; 177 nóżka kołowrotka 231 czyli 53 od przelotki wejściowej. Po sprawdzeniu ugięcia i rozkładu sił na blanku montaż omotek i lakierowanie. Wędka bardzo minimalistyczna z lekko spłaszczonym regripem. Wędka już wstępnie przetestowana bardzo ładnie się ładuje i mocno katapultuje przynęty. Po uzbrojeniu jeszcze bardziej przypomina blank muchowy ale mi to nie przeszkadza łowi mi się na nią bardzo przyjemnie i komfortowo bardzo mi odpowiada głębokie i progresywne ugięcie.
260 spinn 3 (4).jpg 18,9 KB 22 Ilość pobrań 260 spinn 3.jpg 21,64 KB 22 Ilość pobrań 260 spinn 3 (3).jpg 21,71 KB 22 Ilość pobrań
Więcej zdjęć na stronie http://jerkbait.pl/t...-czekała/page-8