W Krakowie przecież stoją też CTSy. W 3 i 4 składzie. Sprawdzone, dobre, ci co używają raczej nie myślą o potrzebie zmiany.
Po co od nowa wymyślać koło.
Zapomnijcie o CTSach, niestety… Szkoda, że kolejna świetna marka znika z polskiego rynku...
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 28 maj 2014 - 21:20
W Krakowie przecież stoją też CTSy. W 3 i 4 składzie. Sprawdzone, dobre, ci co używają raczej nie myślą o potrzebie zmiany.
Po co od nowa wymyślać koło.
Zapomnijcie o CTSach, niestety… Szkoda, że kolejna świetna marka znika z polskiego rynku...
Napisano 29 maj 2014 - 11:49
Dlaczego piszesz, że znika? Z tego co wiem można zamówić tylko czas oczekiwania jest długi. Przymierzam się do specjalistycznego float CTS lub Affinity X 11', który nota bene posiadam w switch-u. Rewelacyjne blanki i nie sądzę by Pan K. Zieliński tak szybko zrezygnował. Może mam stare wiadomości... Istnieje możliwość ściągania z USA (mają pierwszeństwo w świecie do zasobów CTS co przedkłada się na szybkość obsługi), zawsze można tam uderzyć. Zdecydowana większość moich kijów jest na CTS i to był dobry wybór.
Napisano 29 maj 2014 - 11:56
Napisano 29 maj 2014 - 12:03
Rozmawiałem o blankach jakieś 2-3 tygodnie temu i był to dzień kiedy doszła dostawa CTS do Krakowa. Wszystko pod indywidualne zamówienie. Może o to chodzi - indywidualne zamówienie. Taka ma być formuła? Pytając o Affinity X nie dostałem odmowy co do sprowadzenia, jaki by to miało sens odciąć się od potencjalnego klienta poprzez odmowę sprowadzenia blanku... Produkcja swoje a pracownia swoje - tak myślę, są to jedynie moje gdybania.
Napisano 29 maj 2014 - 12:32
Tak jak wspomniał Andrzej. Krzysztof blanków na stanie nie ma. Sprowadza indywidualnie i z góry mówi ile trzeba czekać.
Napisano 29 maj 2014 - 13:06
Napisano 29 maj 2014 - 13:10
Bardzo ta informacja mnie cieszy! Andrzeju czy wiesz moze cos na temat Restaffine, rowniez jest opcja zamowienia?
Nie mam zielonego pojęcia. Musisz pytać w Krakowie...
Napisano 29 maj 2014 - 13:11
Napisano 29 maj 2014 - 19:14
Odnośnie Restaffina robią duże problemy z gwarancjami i Krzysztof sam dorabia uszkodzone części gdyż nie ma zdrowia ich przekonywać wysyłać itp. Co do zamówień blanków tejże firmy raczej sprawa nie wyglada tak jasno jak z CTS-em.
Napisano 29 maj 2014 - 20:08
Odnośnie Restaffina robią duże problemy z gwarancjami i Krzysztof sam dorabia uszkodzone części gdyż nie ma zdrowia ich przekonywać wysyłać itp. Co do zamówień blanków tejże firmy raczej sprawa nie wyglada tak jasno jak z CTS-em.
Dziwne, żeby w świat szła inna informacja. W końcu są to drogie maszyny, podobno.
Napisano 29 maj 2014 - 20:09
Też trochę rozpoznałem temat o CTS'ach. Sprowadzane na zamówienie z bardzo długim czasem realizacji.
Cóż, czasami można poczekać pół roku na blank, czasami nie. I nawet nie tyle, że narzekam bo każdy ma sam prawo określić gdzie jest podstawa jego pracy....
A to że dobre produkty ajkoś znikają z rynku staje się niezrozumiałą dla mnie regułą....Na przyszłość trzeba się spieszyć z zamówieniami :-)
Napisano 11 czerwiec 2014 - 11:50
blank przyjechał. w lekkich przelotkach powinna wyjść z tego świetna w miarę wszechstronna wędka.
110620141072.jpg 39,86 KB 19 Ilość pobrań
Napisano 13 czerwiec 2014 - 19:27
blank przyjechał. w lekkich przelotkach powinna wyjść z tego świetna w miarę wszechstronna wędka.
Będzie Pan zadowolony a przelotki nie muszą być super lekkie bo to kawał wędy
Napisano 13 czerwiec 2014 - 19:37
zaiste, kawał lancy z tego blanku. szkoda trochę, że ceraty 2500r już nie mam, komponowałaby się kolorystycznie.
Napisano 16 czerwiec 2014 - 10:55
Cześć,
Powinieneś być zadowolony. Mam 1 spinning i 3 castingi na morskich blankach muchowych Sage: Xi2 i Xi3: spinning #8 (9'; Xi3); c#11 (9'; Xi2); c#13 (9'; Xi3); c#16 (8'; Xi3) oraz spinning na blanku TCX (11'9" ; #8). Ja jestem bardzo zadowolony. Tylko cena blanków spora.
pzdr
Użytkownik maxtor edytował ten post 16 czerwiec 2014 - 10:58
Napisano 16 czerwiec 2014 - 12:09
Witam,
Mozesz opisac co wyszlo z TCX 11'9'' #8? Ile taki spin realnie ogarnia.
Bujo
Napisano 16 czerwiec 2014 - 20:41
Gdzie go kupiłeś ?
Napisano 16 czerwiec 2014 - 20:49
pracownia pstrągman. konkretna rozmowa, szybki temat.
Napisano 17 czerwiec 2014 - 08:34
Witam,
Mozesz opisac co wyszlo z TCX 11'9'' #8? Ile taki spin realnie ogarnia.
Bujo
Cześć,
Zrobiłem go specjalnie na Bornholm, do łowienia na Sbirulino. Wahadłówkami też łowi się bardzo dobrze. Przed uzbrojeniem wydawało mi się, że powinien dobrze pracować z przynętami do 20-25 gramów. Założyłem mu 11 Gold Cermetów (od 30). Wyszedł z tego wybitny parabolik, oczywiście dwuręczny. Dwa razy byłem z nim na Bornholmie i najlepiej obsługuje przynęty do 18g, maksymalnie 20g. Można założyć też 25g, ale wtedy przy solidnym naładowaniu już trochę siada. Do łowienia używam plecionek (pewne zacięcie z 50-60m). Hol przy tej długości i akcji kija jest komfortowy, ryby nie spadają. Trochę więcej zabawy jest przy podbieraniu. Miałem okazję wyholować kilka troci do 80cm.
Zdaję sobie sprawę, że jest to trochę "wynalazek", ale do łowienia troci w morzu sprawdza się idealnie. Nie pamiętam teraz ile waży, ale chyba około 180g.
pzdr
Napisano 17 czerwiec 2014 - 17:17
Witam,
@maxtor,
Dziekuje serdecznie za wyczerpujace informacje. Blanki Sage sa faktycznie drogie ale mamy gwarancje,ze jesli nasza ulubiona wedka zlamie sie za 10 lat to dostaniemy taki sam blank/element, za oplata oczywiscie ale jednak.
Pozdrawiam,
Bujo
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych