Dzisiaj widziałem kolejne dwie ukonczone wędki z testowej czwórki: castingóweczkę dla @mifka i spinning dla @bassego.
Muszę powiedzieć że kijki robią ogromne wrażenie. Jeśli będą się sprawować w połowie tak dobrze jak wyglądają to... fiu fiu
Boję się czy będę w stanie zrobić zdjęcia na tyle dobre żeby oddały efekt tych wędęk może udam się na jakieś fotograficzne korepetycje do @tomka_w lub @jerzego
Wizyta w pracowni była również okazją do spotkania w realu sympatycznego forumowicz - @jokera.
Pozdrawiam
Z nie mniejszą przyjemnością, miałem okazję, porozmawiać z tobą @friko
Wpadłem do FC by, na własne oczy zobaczyć te rezonanse i jak to jest zmontowane. Przyznam, że wygląda to, bardzo dobrze. Na temat kija castingowego nie wypowiadam się ze względów oczywistych, niełowiłem nigdy na casting. Ale ten kijek dla @bassego, sam bym chętnie przetestował na sandaczach. Zaraz po wyjściu z pracowni, w myślach widziałem go na jednym łowisku...., ale cóż
Ten niewinnie, na pierwszy rzut oka, wyglądający kijek, ma spory zapas mocy w dolniku. Co pozwoli sprawnie i szybko w/g, mnie holować sandacze do 70cm. Na wodzie stojącej oczywiście. Nie mam wątpliwości co do wysokiej czułości wedziska w tej konstrukcji. Podejżewam, że po pierwszym pstryknięciu sandacza szczęka opadnie, bo będzie na nim to czuć jak kopnięcie, a nie pstryknięcie.
Wedłóg mnie fantastyczny kijek w masie przynęt 5-12g, ale poczekam na opinię testera. Zazdroszczę troszeczkę